13 alimente norocoase pe care să le consumi în noaptea de Anul Nou

În noaptea dintre ani se consumă diferite alimente care vor aduce norocul și prosperitatea pe viitor. Află cum diferă obiceiurile legate de preparatele norocoase.
Precis vrei să întâmpini noul an cu multă bucurie și dacă savurezi alimente norocoase vei începe 2020 cu optimism, aproape de cei dragi. Tradițiile pentru selectarea preparatelor diferă în funcție de țară, dar există mai multe variante pentru a favoriza bunăstarea în anul care va începe.

 
Iată ce alimente sunt consumate de obicei în noaptea de Anul Nou:

 
1. Salata verde sau spanacul

Frunzele lor sunt asemănătoare cu banii și, din acest motiv, se regăsesc pe lista de alimente alese în New York pentru a întâmpina noul an.

 
2. Boabele de fasole

La fel ca și frunzele verzi, boabele de fasole simbolizează banii, de această dată monezile. În mod tradițional, în partea de sud a Americii se pregătește o tocăniță din boabe de fasole, orez și bacon pentru a favoriza norocul în anul care va începe.

 
3. Mămăliga

Este recomandat să combini mămăliga cu boabe de fasole neagră și frunze de salată dacă vrei să faci avere în anul care se apropie. Nu rata acest deliciu savurat în SUA și începe anul 2019 cu zâmbetul pe buze.

 
4. Tăiețeii soba

În Japonia de Revelion se mănâncă preparatul numit toshikoshi soba. Lungimea tăiețeilor este foarte importantă pentru că simbolizează durata vieții, iar făina de hrișcă din care sunt obținuți tăiețeii arată rezistența și puterea de a depăși orice obstacol.

 
5. Strugurii

Nu uita să adaugi și struguri în cadrul festinului de Revelion. În noaptea de Anul Nou, în Spania se mănâncă o boabă de strugure pentru fiecare dintre cele 12 bătăi ale ceasului, de la miezul nopții.
Fiecare boabă reprezintă o lună a calendarului din noul an. Dacă una dintre boabe este amară, fii prudent în luna pe care o reprezintă.

 
6. Carnea de porc

În New York se consideră că porcii aduc noroc de Anul Nou pentru că merg înainte în timp ce mănâncă. De asemenea, au dimensiuni considerabile, lucru asociat cu un portofel plin. Nu ezita să guști o friptură de porc zemoasă în noaptea dintre ani.

 
7. Prăjiturile

Nu este vorba despre orice prăjitură, ci despre cele rotunde, cu un gol în mijloc, asemeni unui inel. Cercul simbolizează anul care va veni și uneori se pot include surprize ascunse chiar în aluat.

 
8. Peștele

Este considerat un aliment norocos pentru noaptea de Anul Nou pentru că solzii sunt asemănători cu monezile. În plus, peștii înoată în grup, simbolizând abundența.

 
9. Rodia

În Grecia tradiția este să arunci o rodie în ușa de la intrare exact la miezul nopții. Cu cât vor cădea mai multe semințe cu atât anul va fi mai norocos, iar casa ar putea fi binecuvântată și cu apariția unui copil.
Poți pune rodia într-o pungă de plastic ca să nu fii nevoit să strângi semințele după aceea.

 
10. Găluștele

În ziua de dinaintea Anului Nou familiile din China prepară jiaozi. Găluștele sunt modelate într-o formă asemănătoare cu a lingourilor de aur, moneda utilizată în China antică, și se consideră că, dacă le consumi de Revelion, vei face investiții bune și vei deveni bogat în noul an.

 
11. Mandarinele

Sunt unul dintre simbolurile principale ale Anului Nou în China. Alege numai mandarinele proaspete, nu pe cele de la conservă. Se consideră că aceste fructe vor aduce prosperitate, iar dacă ai mandarine cu tot cu ramură și frunze vei avea o viață lungă și mulți copii.

 
12. Varza murată

Întâmpinarea noului an cu o farfurie de varză murată sau sarmale înseamnă bunăstare și abundență în anul care va urma. 

 
13. Lintea

În Italia se mănâncă de obicei linte de Anul Nou. În trecut, romanii obișnuiau să aibă o plasă cu linte, în speranța că se va transforma în aur la trecerea dintre ani.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod