9 soluții pentru a fi mai sănătos în 2019

Pune în practică idei simple pentru te simți mai bine în noul an. De la consulturi până la meniu și gătit ai la dispoziție multe metode rapide pentru a-ți ameliora starea de sănătate în 2019.
Cu siguranță vrei să fii plin de energie chiar de la începutul lui 2019, așa că este bine să-ți creezi o strategie de acțiune pentru a-ți îndeplini obiectivul. Noul an aduce bucurii, speranțe, dorința de a avansa din punct de vedere profesional, de a arăta mai bine și de a petrece timp alături de persoanele importante din viața ta. 

 
Iată cum poți proceda pentru a fi mai sănătos în 2019:

 
1. Gătește mai des

Mesele pregătite acasă nu conțin conservanți sau alte ingrediente artificiale. Știi cu siguranță ce ingrediente consumi și ai posibilitatea de a scădea cantitatea de sare, zahăr și grăsimi. În acest mod poți crea mese consistente, cu proteine, fibre și multe vitamine, care să-ți ofere combustibilul necesar pentru a face față oricăror provocări. Evită să mergi tot timpul la restaurant sau să comanzi mâncare online pentru că vei fi expus riscului de afecțiuni cardiovasculare, diabet de tip 2 și hipertensiune arterială.

 
2. Programează-ți toate consulturile odată

Fă o listă cu toate consulturile sau controalele de care ai nevoie la începutul anului, apoi sună și programează-te imediat. „În acest fel te asiguri că le-ai inclus deja în agenda ta și nu există posibilitatea de a uita de ele sau de a le amâna pentru că intervin alte obligații”, explică dr.
Josie Znidarsic, medic de familie din Cleveland.

 
3. Creează un mediu special pentru somn

Vei adormi mult mai ușor dacă faci câteva schimbări în dormitor. Asigură-te că este întunecos, liniștit și are temperatura potrivită. Elimină orice dispozitive electronice din dormitor cu 30 de minute înainte de ora de culcare pentru că lumina albastră pe care o emit poate favoriza insomnia. Folosește câteva picături de ulei esențial de lavandă la tocul ușii pentru a te relaxa și meditează timp de 15 minute pentru a uita de grijile de pe parcursul zilei. Și yoga este utilă înainte de culcare pentru că îți eliberează mintea de gândurile negative.

 
4. Acordă atenție igienei orale

Nu contează doar să îți periezi dinții de două ori pe zi și să folosești ața dentară, ci trebuie să analizezi și ingredientele pastei de dinți. Evită produsele care conțin triclosan, un ingredient antibacterian interzis în SUA datorită potențialului de dezechilibre hormonale.
Nu uita să înlocuiești des periuța deoarece specialiștii au constatat că periuțele de dinți acumulează triclosan și îl emit constant, chiar dacă pasta de dinți nu conține acest ingredient. La fiecare 3-4 luni aruncă periuța și alege una nouă pentru a evita efectele secundare.

 
5. Fii mai optimist

De multe ori ești atât de ocupat încât uiți cât de mult contează echilibrul emoțional. Stresul sau gândirea negativă pot cauza dificultăți de concentrare sau insomnie. Alege un interval în cursul zilei în care să-ți analizezi gândurile. Nu contează dacă ești trist, supărat, îngrijorat, stresat, enervat sau deprimat. După ce ai conștientizat care este starea ta emoțională trebuie să te gândești la soluții care te vor face să te simți mai bine. Nu te descuraja dacă lucrurile la care te gândești nu sunt mereu eficiente. Important este efortul constant de a deveni mai optimist. După ce testezi mai multe variante o vei găsi pe cea potrivită.

 
6. Planifică-ți mesele

Dacă ai deja alimente sănătoase la tine, scade riscul de a alege o masă de la fast food sau multe dulciuri. Planifică-ți din timp mese care conțin suficiente fibre și proteine și pregătește-le din timpul weekendului.
Le poți congela pe porții și le vei consuma când te întorci acasă după o zi obositoare sau sub formă de pachet de prânz la serviciu.

 
7. Bea mai multă apă

Deshidratarea poate avea un impact negativ asupra pielii și a siluetei. Bea apă plată simplă de fiecare dată când ți-e sete și adaugă felii de lime sau lămâie dacă vrei să experimentezi o aromă nouă. Limitează consumul de cafeină și ocolește alcoolul, cu excepția ocaziilor speciale.

 
8. Fii recunoscător

Râzi mai des și amintește-ți de lucrurile bune din viața ta. Fii recunoscător pentru ceea ce ai, în loc să dorești mereu să obții mai mult. Nu este nimic în neregulă dacă vrei să avansezi din punct de vedere profesional, dar recunoștința îți oferă o bază solidă pentru a obține tot ceea ce visezi.

 
9. Nu uita de protecția solară

Este esențial să folosești o cremă cu SPF 30 în fiecare zi, indiferent de anotimp sau vreme. Aplică produsul cu 30 de minute înainte de a pleca și re-aplică la 2 ore.
Alege produsele care conțin oxid de zinc sau dioxid de titan pentru a obține o protecție completă împotriva razelor ultraviolete.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod