Celebrul Dr. Oz în timpul emisiunii sale

10 lucruri pe care le-am învăţat la conferinţa susţinută de Dr. Oz

Celebrul Dr. Oz pe scena Salii Palatului din Bucuresti
Credit foto: Cosmin Sbarcea

 

5. Cu hipertensiunea arterială nu este de glumit


Este principalul factor de risc pentru bolile de inimă. Specialiştii estimează că aproximativ 40% din populaţia României este hipertensivă, iar în lume există circa un miliard de persoane bolnave de hipertensiune arterială. Dar, trebuie să ştii că hipertensiunea arterială poate fi prevenită, tratată sau controlată. Dacă ai un regim de viaţă sănătos poţi să scazi valorile tensiunii arteriale şi în acest fel se reduce riscul de deces.

Potrivit specialistului, valoarea optimă a tensiunii arteriale este 115/75 cmHg.

6. Suplimentele alimentare sunt importante, în special omega-3


Potrivit specialistului, includerea anumitor suplimente alimentare în dietă este importantă. Dr.

Oz spune că obişnuieşte să ia suplimente cu vitaminele A,B,C,D,E, minerale (calciu, magneziu, zinc şi seleniu) şi omega-3.

7. Mişcarea este sfântă


Fie că mergi pe jos până la muncă sau alegi să faci o plimbare în parc, cel puţin 30 de minute de mişcare pe zi sunt esenţiale pentru sănătate. Dr. Oz are un antrenament de 7 minute, cu exerciţii intense pe care le execută în fiecare dimineaţă. Vezi pe site-ul său în ce constă antrenamentul.

8. Două tehnici de relaxare recomandate de Dr.Oz


Specialistul a enumerat două modalităţi preferate de a se relaxa:
1.Metoda de relaxare cu dopul de la sticla de vin.Pune dopul între dinţi pe verticală şi ţine-l câteva minute, deoarece are un efect relaxant.
2.Relaxare prin respiraţie. Concentrează-te asupra respiraţiei, inhalând aerul adânc în abdomen astfel încât să simţi că abdomenul se umflă, după care expiră pe gură.

Repetă acest exerciţiu de câteva ori, concentrându-te pe respiraţie!

9. Somnul este la fel de important ca alimentaţia


Hormonul de creştere este în mod natural produs în timpul somnului, iar acesta te ajută să te menţii tânără, susţine Dr. Oz. Cu cât dormim mai mult, cu atât secretăm mai mult hormon de creştere. Melatonina este hormonul care pregăteşte corpul pentru somn.
Vişinele constituie singura sursă naturală de melatonină, susţine specialistul. Aceasta funcţionează într-adevăr şi te ajută să dormi mai bine, însă este foarte important momentul în care o iei.

"Fie că optezi pentru suplimentele cu melatonină sau vişine/suc de vişine ca sursă de melatonină acestea trebuie luate la cină nu înainte de culcare, deoarece abia în două ore vei constata un efect", declară Dr. Oz.

Un alt aspect important pe care nu trebuie să-l omiţi este legat de pregătirea camerei pentru somn. Potrivit celebrului Dr. Oz o temperatură optimă în dormitor este cea de 18 grade Celsius. În plus, este foarte important ca în cameră să fie complet întuneric şi să fie linişte pentru a avea un somn de calitate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod