Sase motive pentru care nu facem miscare

Adapteaza-ti sportul practicat in functie de sezon: primavara si toamna te poti plimba cu rolele sau poti juca tenis la un club, vara ai ocazia sa inoti in voie sau sa joci volei pe plaja, in timp ce iarna poti sa schiezi sau sa patinezi.

Si da, uita de vremea urata de afara, deoarece aceasta nu reprezinta niciodata o scuza pentru a nu face miscare. Chiar daca nu te tenteaza sa alergi in parc "infofolita" in haine calduroase sau acoperita cu o pelerina de ploaie, poti face o vizita la sala, insotita de prietenele tale, sau iti poti achizitiona o bicicleta medicinala.

Lipsa rezultatelor vizibile

Foarte multe femei practica un sport mai mult pentru a da jos kilogramele in plus, decat din afinitate. Bineinteles, si dorinta de a slabi reprezinta o motivatie suficienta pentru a ramane ferma pe pozitie si a practica exercitii fizice in mod regulat, insa este alimentata de un "car" de...

asteptari.

De cate ori n-am auzit despre femei care au renuntat la miscare, deoarece n-au observat "nicio imbunatatire" (in perioada de timp stabilita de ele, evident)? Intr-adevar, batalii cu kilogramele in plus poti pierde frecvent, insa razboiul e ca si castigat daca ai rabdare si perseverezi. Kilogramele s-au acumulat in timp, deci este firesc sa se "topeasca" in acelasi mod. Conform specialistilor Exercise.about.com, poate dura chiar si 12 saptamani pana cand vei observa imbunatatiri (vizibile) ale siluetei tale. In aceasta situatie, fie ca iti place sau nu, rabdarea e de aur.

Oboseala

Sportul, precum orice alta activitate, trebuie practicat din placere, fara sa se transforme intr-o corvoada. Insa, ce ne facem cand ne simtim extenuate, fara vlaga, dupa o zi de munca? Solutia este aceeasi: facem cateva exercitii fizice.

Ceea ce nu foarte multi oameni stiu este ca sportul iti furnizeaza energie, indiferent de momentul zilei.

In pofida mitului potrivit caruia exercitiile fizice te obosesc, daca vei practica simple sesiuni de stretching, vei simti pe pielea ta efectele benefice. Chiar daca nu te simti foarte "fresh", odata ce ai reusit sa te "urnesti", o repriza de exercitii fizice iti va pune sangele in miscare, inviorandu-te.

Responsabilitatile

Ti-e teama ca sportul practicat regulat te poate tine departe de responsabilitatile de acasa? Preferi sa dedici fiecare moment liber sotului, copiilor sau prietenilor? Poti incerca sa impaci nevoia de miscare cu cea de a petrece mai mult timp cu cei dragi.

Majoritatea copiilor iubesc parcurile si prefera sa se joace in aer liber, mai degraba decat in casa. Profita si tu de acest aspect, pentru a-l insoti. Puteti juca badminton impreuna sau frisbee. Puteti sa alergati sau sa va plimbati cu rolele. Vei avea parte de o zi activa si te vei distra pe cinste, alaturi de copilul tau.

Daca nu ai posibilitatea de a merge in parc in timpul saptamanii, il poti scoate pe micut la o plimbare, seara, timp de cateva minute sau poti sa practici cateva exercitii de aerobic, in timp ce el doarme.

Retine faptul ca tu esti cea care are puterea de a "imprima" gustul pentru miscare intregii familii, in special copiilor, pentru care trebuie sa fi un adevarat exemplu.

Daca nu iti place sa practici un sport singura, gaseste o alternativa pentru miscare, potrivita oricarei varste, care sa placa atat familiei, cat si prietenelor tale. Daca ai de lucru in casa si timpul chiar nu-ti permite sa iti rezervi cateva minute pentru exercitii fizice, poti ajunge la o intelegere cu sotul tau. Stabiliti anumite zile in care el iti poate prelua o parte din responsabilitati, pentru ca in restul saptamanii sa faci si tu acelasi lucru pentru el.

Problemele de sanatate

Exista, intr-adevar, si motive bune pentru care sa nu faci miscare. Conform site-ului Netdoctor.co.uk, daca ai suferit o interventie chirurgicala si te afli in perioada de recuperare, ai probleme de sanatate confirmate de medic, nu te simti bine la momentul inceperii exercitiilor sau ti se face brusc rau, esti insarcinata sau lauza, poate ca ar fi bine sa eviti practicarea exercitiilor fizice, cel putin pentru o perioada.

Daca suferi de afectiuni permanente, insa doresti sa practici un sport, discuta cu medicul tau pentru a afla care sunt activitatile fizice pentru care poti opta.

Acesta iti va recomanda acele sporturi pe care le poti practica usor, fara a-ti pune in pericol sanatatea.

 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ramo pe 15 Oct 2008, 14:32
    Am slabit 23 kg in 6 luni

    Am avut 88 kg cand am pornit dieta facuta de mine, fara nici un doctor si care m-a ajutat foarte mult. Am uitat sa mentionez inaltimea: 1,65. Am scos un tabel cu calorii, cu indice glicemic si combinatiile alimentelor. In acelas timp am cumparat un cantar electronic care m-a scanat si mi-a aratat kg, grasime si apa, masa musculara si caloriile pe care le consum eu.Pe langa acest cantar am mai luat si un cantar electronic de bucatarie si calculam gramajul alimentelor. Grasimea in corp era peste 40% si stiam ca trebuie sa ajung la maxim 25%. Am redus anumite alimente cum ar fi cartof, orez dulciuri, fructe uscate, cascaval, sucuri acidulate. Regimul pe care l-am facut e urmatorul: Dimineata am baut un praf de vanilie amestecat cu 200 ml lapte, are 203 calorii.Se gaseste la Real, costa 35 Ron, se numeste Gerlineea. Cel putin 3 ore nu am mancat nimic, doar apa. Masa de pranz a constat in 2 felii gratar de porc sau pui, carne fara grasime si salata din morcovi rasi, salata verde, rosii, castraveti, fara sare, fara otet doar lamaie stoarsa. La ora 5 am baut o cafea fara cofeina si 10 gr ciocolata neagra.Dupa ce am slabit 10 kg va spun sincer ca inloc de ciocolata neagra am introdus un iaurt cu bombonele care are 150 gr si continut caloric 225 la 150 gr. Masa de seara a constat in fructe, fara banane, struguri si pere. De mentionat intre mese sa treaca cel putin 3, 4 ore. Am ajuns la 65 kg si inca ma straduiesc sa mai slabesc 5 kg. Sanatate tuturor!

    0
    0

  • elena_putan pe 6 Oct 2008, 20:41
    vreau sa slabesc

    Ma numesc elena si am 40 ani si asi dori o dieta de slabit acum am63kg si 1,56cm.Asi dori niste sfaturide dieta multumesc!

    0
    0

  • lauravalentina pe 4 Oct 2008, 20:28
    lenesa

    recunosc.sunt lenesa.timp se gaseste, sunt convinsa de asta. chiar se gaseste

    0
    0

  • Taniadea pe 30 Sep 2008, 23:34
    vreau sa slabesc

    cum se numeste pirula am am si eu 159 cm si 80kg si nu stiu ce sa fac ca sa slabesc as vrea un sfat bun de la cineva

    0
    0

  • geoi pe 26 Sep 2008, 15:07
    spirulina

    am hipertiroidiie credeti ca ajuta spirulina

    0
    0

  • annn pe 20 Sep 2008, 12:18
    dans?

    dansul ca exercitiu?

    0
    0

  • kret_cris pe 19 Sep 2008, 20:42
    sanatate

    Singurul motiv care imi vine acum in minte, pentru care ar trebui sa facem putina miscare pe zi, este SANATATEA NOASTRA si nimic mai mult. O plimbare de 20 de minute o poti face lejer o data la cateva zile sau poti veni pe jos acasa de la serviciu. Eu consider ca Sanatatea este un impuls suficient. Ce ziceti?

    0
    0

  • simona pe 19 Sep 2008, 15:21
    ohhhhh

    cum sa iti faci chef de sport acasa:))?....incearca sa folosesti creierul inainte de a pune o astfel de intrebare. sportul nu e ptr oricine bag de seama. ce fel de raspuns iti doresti...? exista o pastila magica la farmacie, o cumperi...o iei shi gata CHEFUL ITI VINE!!!!

    0
    0

  • MIKI pe 19 Sep 2008, 13:14
    am nevoie de un indemn pt. miscareeeeee!

    Buna, Sunt o varsatoare de 51 de ani 166 m. si 60 kg.de ani buni dar sunt casatorita cu un LEU extrem de comod. sunt o fericita dar incepe sa se instaleze colaceii pe burtica si solduri, nu am cu cine sa ma indemn la sala sau plimbari in parc in stil alert nu plimbarea aceea plictisitoare. Datimi un motiv sau o solutie prin care sa prind curaj sa ies la miscare care mio doresc extrem de mult.

    0
    0

  • bianca pe 17 Sep 2008, 16:59
    Get real...intr-adevar!

    Daca vrei cu adevarat, poti! Era o reclama mai demult, al carei slogan mi-a venit acum in minte! O ora pe zi sau la doua zile nu este chiar un capat de tara pentru a merge la sala sau pentru o plimbare. Ideea de baza este sa vrei! Sa arati normal, sa fii sanatos si sa te simti bine! Va pup si Get real! ;)

    0
    0

  • alexandra pe 17 Sep 2008, 16:19
    Nu serios

    Incep sa ma scoata din sarite astfel de articole. Indivizii aia de au facut studii, nu au facut si un sondaj sa vada cat la suta din femeile casatorite, cu familie (copil catel, purcel) si care mai au si un serviciu de 10-12 ore pe zi, fac sport? Exista, dragilor, un anumit tip de femeie, care are si casa si barbat si familie si serviciu care chiar nu are timp de "sala", "aerobic", "exercitii fizice regulate". Poate avea timp de o plimbare zilnica sau de cateva exercitii "indoor" (care sunt groaznic de plicticoase) si cam atat. Cine are timp de sala si aerobic sunt ori cele care nu au partener stabil, ori cele care nu muncesc din zori pana noaptea, etc. Get real!

    0
    0

  • firfirica21 pe 17 Sep 2008, 12:51
    miscare

    cum sa-mi fac chef pentru miscare acasa?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod