Sănătate: 5 trucuri esenţiale ca să fii în formă toată ziua



3. Fii matinală!


Specialiştii în fitness şi nutriţie recomandă ca sportul să fie făcut dimineaţa, pentru a-ţi stimulta metabolismul să ardă cât mai multe calorii pe tot parcursul zilei. Dacă nu eşti o persoană care se pune în mişcare rapid în prima parte a zilei, apelează la câteva trucuri: aprinde lumina imediat cum te trezeşti (astfel blochezi producţia de melatonină, care îţi provoacă somnolenţă) şi consumă carbohidraţi sănătoşi seara (nucile, spre exemplu, ajută să ai un somn liniştit).


4. Consumă multe lichide


Cea mai bună soluţie să ajuţi corpul să elimine toxinele şi să ai energie este consumul ridicat de lichide. Ceaiul de rodie sau apa plată amestecată cu suc proaspăt de rodie sunt recomandate datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi.
De asemenea, ceaiurile din plante medicinale şi multă apă plată sunt recomandate spre consum în defavoarea băuturilor cu cofeină.


5. Nu consuma zilnic carne


Nu trebuie să renunţi definitiv la carne dacă nu îţi doreşti acest lucru, ci doar să ai măcar o zi sau două în care să nu o consumi deloc. Luni este cea mai potrivită zi să elimini preparatele din carne pentru a-i oferi un răgaz sistemului digestiv. De asemenea, poţi să continui şi marţi cu acest obicei sau să-ţi alegi o altă zi a săptămânii.


Senzaţia de îngreunare şi moleşeală după o masă copioasă este legată în special de consumul excesiv de carne grasă la o singură masă. Încearcă să înlocuieşti carnea cu ciupercile sau burgerii făcuţi din fasole boabe sau năut. Acestea sunt surse bune de proteine vegetale care te vor ajuta să renunţi la carne două zile pe săptămână.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Daniel pe 21 Apr 2015, 12:46
    Cea mai noua oferta de lucru!

    Fluxul abundenţei curge întotdeauna către minţile cele mai deschise, care se aşteaptă să primească. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: podan99@gmail.com

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod