Modeleaza-ti corpul cu aquagym

Esti responsabila in ceea ce priveste sanatatea ta si doresti sa iti pastrezi un tonus de invidiat, indiferent de cat de multe grade ar arata termometrul afara. Insa, mai ales pe timp de canicula...

Esti responsabila in ceea ce priveste sanatatea ta si doresti sa iti pastrezi un tonus de invidiat, indiferent de cat de multe grade ar arata termometrul afara. Insa, mai ales pe timp de canicula, nici nu iti trece prin minte sa transpiri intr-o sala de fitness, cand ai putea sa te relaxezi la mare, bucurandu-te de o companie placuta si de un suc racoritor.

Fie ca ti se ofera ocazia unei vacante petrecuta pe malul marii sau esti nevoita sa ramai in oras, nu trebuie sa devii sclava salii de gimnastica sau sa renunti la efectuarea exercitiilor fizice atunci cand este foarte cald. Poti incerca o varianta care impaca "si capra, si varza": aquagym-ul.

Gimnastica in apa este recomandata tuturor categoriilor de varsta si iti lucreaza muschii in mod eficient: rezistenta pe care o opune apa este de 12 ori mai puternica decat cea a aerului. Cu alte cuvinte, un exercitiu de fitness realizat in apa este similar cu 10 astfel de exercitii realizate "pe uscat". Astfel, obtii rezultatele dorite in mai putin timp, fara batai de cap - nici nu vei simti ca faci efort, daca vei exersa cu prietenele, de exemplu.

Deoarece iti tonifica muschii si are efecte pozitive asupra sanatatii plamanilor si inimii, aquagym-ul este recomandat chiar si femeilor insarcinate sau batranilor. Pentru realizarea exercitiilor fizice in apa este necesar sa tii cont de anumiti factori: apa trebuie sa fie suficient de adanca, nu foarte calda, iar cu ajutorul echipamentelor pentru inot (cum sunt pernutele cu aer) ai posibilitatea de a executa miscari ceva mai elaborate, imposibil de realizat "pe uscat". Si totul, fara a risca sa te accidentezi.

Avantajul net al aquagym-ului este faptul ca, prin libertatea pe care o ai in miscari si modul in care iti lucrezi muschii, fara a avea senzatia ca depui un efort prea mare, intregul organism resimte beneficiile. Principalele aspecte pozitive ale acestui tip de activitate fizica se inregistreaza la nivel cardovascular, muscular si al flexibilitatii.

Oricine poate practica aquagym-ul, atat timp cat nu are probleme serioase de sanatate, care sa il impiedice sa practice exercitii fizice. Apa neutralizeaza efectul gravitatii, astfel corpul devine mai usor si primeste, totodata, un "masaj" propice imbunatatirii circulatiei si topirii depozitelor de grasime din piele (da, inestetica celulita...).

Desi este ideal sa practici aquagym-ul sub indrumarea unui instructor, poti realiza exercitii fizice de efect si singura, in bazin sau in apa marii. Iti oferim cateva sugestii:

Pentru bazin

  • Tine-te cu mainile de bara bazinului si ridica-ti picioarele pana formezi un unghi de 90 de grade cu corpul. Misca-ti apoi picioarele "in foarfeca", in ritm rapid. Realizeaza 4 seturi de exercitii, a cate 30 de repetari.

  • Stai in picioare, sprijinindu-te de o bara. Ridica piciorul drept, cu varful indreptat in fata. Indoaie apoi genunchiul, indreptand din nou piciorul, cu varful spre exterior. Executa 5 seturi a cate 30 de repetari. Exerseaza apoi si cu piciorul stang.

Pentru mare

  • Stai jos si intinde picioarele. De asemenea, tine mainile intinse in lateral, departate de corp. Aflandu-te in aceasta pozitie, ridica genunchiul stang catre piept, tinand spatele drept. Repeta de 15 ori si cu celalalt picior.

  • Stai asezata si tine picioarele intinse. Bratele iti sunt departate de corp si respiri profund si rar. Departeaza picioarele cat de mult poti, tinand varful acestora deasupra nivelului apei. Inchide apoi picioarele, tinand varfurile, de asemenea, deasupra nivelului apei, pentru a folosi rezistenta acesteia. Tine spatele drept, cu umerii relaxati, cand efectuezi acest exercitiu. Vei simti beneficiile in scurt timp, daca executi 5 seturi, a cate 25 de repetari.

  • O partida de volei in apa este mai mult decat benefica pentru tonifierea musculaturii. Nici nu vei simti cum va trece timpul!
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Elena Sofronie pe 16 Mar 2012, 19:48
    Curs instructor aerobic-fitness, curs instructor fitness si culturism, curs antrenor/instructor personal aerobic si fitness, curs antrenor coordonator aerobic-fitness, curs masaj (

    Formator cursuri: Elena Sofronie Promotii extrem de competitive! Curs instructor aerobic-fitness, curs instructor fitness si culturism, curs antrenor/instructor personal aerobic si fitness, curs antrenor coordonator aerobic-fitness, curs masaj (maseur), curs aqua gym/aqua fitness - formare profesionala de calitate. Diplome acreditate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului. http://www.elenasofroniecsellesfitness.com http://www.cursinstructoriaerobicfitnessantrenorpersonalcoordonatormasaj.com http://www.ellesmodelsagency.com Pentru inscrieri contacteaza 0724.21.74.87; 0771.73.49.52 (Elena Sofronie/”ELLE’S”) 0724.54.61.88 (Roxana Moisin) E-mail: clubsportivelles@yahoo.com Consiliere juridica: Reg. Comertului, cluburi sportive non-profit etc. http://www.cabinetavocatcristianalingadea.com Av. Cristian Alin Gadea

    2
    0

  • rebela pe 10 Oct 2008, 12:41
    info

    Avem aquagym in Medias,la piscina hotelului Binder Bubi.Super cool!

    1
    0

  • bestpartyforever pe 12 Aug 2008, 23:44
    silueta

    cele mai frumoase femei.. sunt alea careau fund..sani bune de tot nu slabe si modelele sunt asa slabe sa evidentieze haynele mai mult.. ca daca ar eni una buna lear sari pchi la ea nu la hayne asa ca ..asta e adevaru care nul stiu multe sisi complica viata:)) asta demonstreaza ca n au pers lor:))este?:)ziketi voi ca n am dreptate

    0
    1

  • mara pe 12 Aug 2008, 19:18
    coaste

    totusi, sa-mi iasa in evidenta coastele ca la femeia din poza parca nu vreau. parca mai bine sa ai si oleaca carne pe tine, nu sa arati ca moartea mergand...

    1
    0

  • andreea pe 7 Aug 2008, 18:25
    aquagym in bucuresti

    unde anume se poate face asta in bucuresti? multumesc

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod