Mersul pe jos poate fi o formă de exercițiu fizic DOAR dacă îl faci astfel

Unele persoane spun că o plimbare normală prin parc se poate considera exercițiu fizic. Alții cred că mersul pe jos nu se încadrează sub nicio formă în categoria „sport”.
Cand vine vorba despre mersul pe jos, parerile sunt impartite. Cat de mult trebuie sa mergi pentru a se considera ca ai facut suficienta miscare? Trebuie sa mergi in ritmul tau normal sau este nevoie sa maresti pasul? Poti sa mergi, pur si simplu, sau trebuie sau urmaresti anumiti factori? Raspunsurile la toate aceste dileme le vei afla mai jos.

Cand poate fi considerat mersul pe jos o forma de exercitiu?


Daca vrei sa slabesti sau sa te mentii in forma fizica actuala, nu este suficient sa mergi din punctul A in punctul B. Chiar daca mersul de acasa pana la supermarket sau de la birou pana la cea mai apropiata statie de metrou are avantajele sale, nu inseamna ca iti aduce necesarul de miscare.

Pentru a avea efectele dorite, mersul pe jos trebuie sa aiba un ritm vioi, putin mai alert decat ai merge in mod normal.
Doar astfel vei reusi sa cresti nivelul cardiovascular si sa arzi calorii.

Prin urmare, mersul va contribui la deficitul caloric, iar tu vei reusi sa slabesti, treptat, cateva kilograme. Pentru a-ti face o idee clara, trebuie sa stii ca jumatate de ora de mers pe jos in ritm alert consuma aproximativ 130 kcal. Daca preferi sa mergi in ritmul ta natural, incearca sa faci plimbari pe suprafete inclinate. Astfel, vei reusi sa obtii acelasi efect. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod