Ingrijirea la 30 de ani

In jurul varstei de 30 de ani, organismul sufera unele schimbari. Ele se petrec gradual, dar acesta este, mai mult sau mai putin, momentul in care le observam si le resimtim cu precizie.

In jurul varstei de 30 de ani, organismul sufera unele schimbari. Ele se petrec gradual, dar acesta este, mai mult sau mai putin, momentul in care le observam si le resimtim cu precizie.

Ce se intampla, de fapt? Se produc unele modificari la nivel hormonal, ceea ce afecteaza, intre altele, metabolismul. Din acest motiv, este mult mai usor sa te ingrasi si mult mai dificil sa slabesti. Chiar daca ai un program de exercitii pe care il urmezi de mult timp si care a dat mereu rezultate, s-ar putea sa observi ca nu mai are acelasi efect. La fel si in cazul alimentatiei. Iar daca, mai mult sau mai putin intamplator, regimul tau alimentar nu este tocmai echilibrat, urmarile sunt usor de ghicit!

Este normal sa vrei sa arati bine, iar daca ai fost mereu o persoana bine proportionata, cu un organism sanatos si frumos, cu siguranta nu-ti va placea sa acumulezi tesuturi grase, care tind sa se depuna mai ales pe abdomen, dar si pe coapse, solduri sau fese.

Un aspect particular al depasirii varstei de 30 de ani este faptul ca nici pielea nu mai are aceeasi elasticitate, acelasi aspect, aceeasi capacitate de regenerare. Acumularea tesuturilor nu o ajuta prea mult si nici o succesiune foarte rapida de acumulare si apoi eliminare de tesut gras, deoarece organismul tinde sa depuna surplusurile in anumite zone si sa slabeasca apoi in altele.

Expunerea prelungita la soare afecteaza si ea pielea, facand-o sa arate altfel in timp, cu mai multe riduri si mai uscata. Tuturor ne place bronzul, care confera pielii un aspect placut si plin de viata, insa bronzeaza-te cu masura. Daca exagerezi, dupa varsta de 30 de ani vei avea mai multe probleme din aceasta cauza.

Astfel, trebuie sa te adaptezi la noile conditii si sa iei masuri pentru a face fata si a controla cat mai bine ceea ce se intampla cu trupul tau. Trebuie sa incerci sa mentii si chiar sa extinzi un program de exercitii fizice pentru a evita sedentarismul, sa eviti pretextele de genul "Nu am timp", sa te hidratezi cat mai mult si sa te ingrijesti cat mai bine.

Miscarea stimuleaza arderile, consumul de calorii si ajuta la evitarea depunerilor. Desigur ca, in conditiile in care esti toata ziua la serviciu, iar seara trebuie sa te ocupi de casa si de copii (daca ai), nu-ti mai sta mintea si la miscare; nu vrei decat sa zaci undeva, eventual, in fata televizorului. Totusi, corpul trebuie ajutat, atat prin miscare, cat si prin hidratare.

Hidratarea, pe langa toate celelalte beneficii, mentine o vreme indelungata pielea elastica, suplinind secretia scazuta de colagen, si intarzie imbatranirea ei. Ca rutina zilnica, este bine sa-ti faci un masaj cu o crema hidratanta. Pentru a ajuta organismul, este utila si o crema care va "lupta" impotriva tesuturilor grase si/sau o crema anticelulitica. Pe langa masajul in sine, care stimuleaza circulatia si imbunatateste oxigenarea celulelor, deci si repararea lor, substantele active continute de aceste produse ajuta la indepartarea, in timp, a tesuturilor grase.

Un singur aspect dintre cele enumerate nu va fi de ajuns. Este recomandabil sa incerci sa-ti faci timp pentru toate. A te ingriji nu inseamna a-ti aminti din cand in cand ca trebuie sa mananci cum trebuie si sa nu te enervezi. Trebuie sa fii consecventa si sa te ocupi de tine. Nu exista nici un motiv ca, pe masura ce inaintezi in varsta, sa nu fii frumoasa!

Asadar, incearca sa-ti faci timp, in mod regulat, pentru miscare, pentru a te mentine in forma; un regim alimentar sanatos si echilibrat - si, mai ales, cat mai variat, pentru a acoperi toate necesitatile organismului - va ajuta organismul sa acumuleze mai putine tesuturi grase; o baie relaxanta seara si un masaj cu o crema corespunzatoare vor ajuta corpul sa-si recapete, pas cu pas, forma pe care ti-o doresti.

Aplica un strat de crema, insistand mai mult cu masajul pe portiunile cu tesuturi grase acumulate, dar fara sa exagerezi cu duritatea. Nu uita ca este vorba despre corpul tau si nu trebuie sa-l bruschezi! Intentia este sa-ti ameliorezi aspectul, nu sa-ti distrugi pielea.

Nu uita ca, dupa varsta de 30 de ani, organismul reactioneaza mai incet, metabolismul este mai lent si mai putin eficient, iar hormonii nu il mai ajuta la fel de mult. Prin urmare, trebuie sa-l ajuti tu, acordandu-ti mai multa atentie!

 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • monica1978 pe 14 Iul 2009, 02:46
    si eu am schimbat prefixul

    buna fetelor eu cred ca trebuie sa avem incredere in noi 'noi toate suntem frumoase in felu nostru dea fi mai grasute mai slabute tot ce conteaza e ''SUFLETUL'' sa fie mereu tanar si frumos sa sti sati faci un program cat de mic ar fi el doar pt tine cu creme alifi sport masti etc. vreau sa va spun multa sanatate ca asta conteaza cel mai mult ca de restul ne ocupam noi sanatatea e pe primul loc.pa va pupic dulce cu drag si stima noua voastra colega monica.id meu de mess senty_camy

    0
    0

  • simi pe 12 Iul 2009, 17:04
    salut din nou

    Iata ca a trecut un an de cand am postat aici. intre timp am schimbat si produsele de ingrijire. Va recomand dermatocosmeticele. Eu mi-am ales gama avene (imi place mai mult ca vichy-ul) - am optat pentru hidratare si curatire profunda. Pentru curatare am gelul normaderm - vichy si pentru hidratare am hydrance optimale - avene. Mi-am luat si un gel hidratant care contine cofeina pentru conturul ochilor, unde au aparut deja cateva linii fine de expresie, care insa sunt reversibile.

    0
    0

  • Daniela Cristache pe 28 Mai 2008, 13:49
    citeva raspunsuri :)

    In august implinesc 38 de ani si arat si ma simt ca la 25 de ani.am o fiica de aproape 18 ani si toatal umea care nu ne cunoaste crede ca sintem surori.am un suflet tinar si o fire optimista,de curind am inceput sa schimb alimentatia spre ceva mai sanatos,cu sportul nu prea ma omor.fericire si toate cele bune tuturor.

    0
    0

  • simi pe 21 Apr 2008, 09:19
    cateva raspunsuri

    Buna! incerc sa va spun si voua cateva din informatiile care mi-au parvenit pana acum: 1. pete pe fata - evita soarele, eu am luat de la farmacie o crema de albire cu papadie. nu face minuni dar ... atenueaza culoarea si petele u mai sunt asa vizivibile . pe de alta parte, vezi sa nu ai problele cu ficatul. deasemeni, sa nu consumi multe oua. (poate spun prostii , dar, din cate imi aduc aminte, petele de pe piele reflecta o problema a ficatului) 2. Rela, si eu am tenul gras si folosesc doar o crema hidratanta, de la l'oreal : happyderm (parca asa se scrie). la 30 de ani, daca nu ai riduri si ten obosit, este suficinta o crema hidratanta si, eventual, daca ai timp, masca cu argila facuta cu suc de fructe. ema, vis-a-vis de grasimea de pe burtica, masaj si gimnastica, altceva nu stiu ce sa te sfatuiesc. numai bine! si, zambiti! suntem in floarea varstei! si Balzac a scris despre "femeia la 30 de ani"! :-)

    0
    0

  • pentilie camelia pe 12 Apr 2008, 15:01
    masajul

    mi-am achizitionat un aparat de masaj Beauty Star din acela cu curele. As dori sa stiu daca este benefic in ceea ce priveste masajul anticelulitic.

    0
    0

  • paula pe 4 Apr 2008, 15:51
    Voi vedea

    Buna1 Mai am 4 luni si implinesc 30 ani. Sper sa fie asa cum scrieti voi

    1
    0

  • micutz pe 2 Apr 2008, 22:15
    SI EU AM 30 DE ANI........

    DRAGELE MELE AM IMPLINIT DE CURAND 30 DE ANI ,MA SIMT MINUNAT ................VA DORESC NUMAI BINE .OPTIMISM,FERICIRE ,SANATATE ,DRAGOSTE......SI ADAUGATI CE MAI DORITI.PUP

    0
    0

  • ema pe 2 Apr 2008, 16:10
    dati-mi un sfat

    Ce imi recomandati pentru grasimea depusa pe abdomen si petele maronii de pe fata?

    0
    0

  • Rela pe 2 Apr 2008, 04:57
    Ce recomandati?

    O crema buna de fata pt a da tenului prospetime imi puteti recomanda ,in cazul in care tenul este si gras?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod