Natura in casa ta

Daca nu poti petrece cat mai mult timp in mijlocul naturii, poti avea natura chiar la tine acasa. Nu iti poti amenaja chiar un parc, dar un colt de verdeata...

Daca nu poti petrece cat mai mult timp in mijlocul naturii, poti avea natura chiar la tine acasa. Nu iti poti amenaja chiar un parc, dar un colt de verdeata, cu singuranta, vei putea avea. In cazul in care locuinta ta nu este suficient de spatioasa pentru ceea ce iti doresti, exista solutii care te pot ajuta in aceasta situatie.

Apeleaza la plante nepretentioase

Trebuie sa stii ca atat plantele, cat si tu sau locuinta ta, aveti o problema comuna: lumina. Tu iti doresti o camera luminoasa, iar plantele au si ele nevoie de asta.

Exista plante care au nevoie ca lumina solara sa cada direct pe ele, ceea ce ar insemna ca ferestrele tale sa fie incarcate si lumina zilei sa patrunda foarte putin in locuinta. Dar poti sa eviti posibilitatea de a ajunge in aceasta situatie prin alegerea unor plante care nu au nevoie de lumina directa si, astfel, le poti aseza oriunde doresti in casa ta.

Opteaza pentru plante mari

Daca ai un spatiu mic, nu inseamna ca ai nevoie de plante mici. Alege plantele mari, cat mai putin pretentioase si care nu au nevoie ca razele soarelui sa cada direct pe ele; in felul acesta, nu va fi nevoie sa incarci locul din fata ferestrei.

Sunt frumoase si ghivecele cu plante micute, dar vei dori sa ai cat mai multe pentru a crea ideea de natura in casa, iar spatiul s-ar putea sa nu iti permita.

Trebuie sa eviti ca locuita sa para foarte incarcata, tocmai de aceea o planta mare te poate scoate din incurcatura.

Alege ghivece suspendate sau jardiniere in balcon

Daca vrei sa aduci natura si in balconul tau, o poti face. Trebuie sa fii foarte atenta si sa incerci, pe cat posibil, sa nu pozitionezi plantele in dreptul ferestrei de la camera de langa balcon. Pentru a reusi, opteaza pentru ghivecele suspendate si, in felul acesta, vei reusi sa pastrezi intacta suprafata balconului.

In exteriorul balconului, poti alege si cateva jardiniere in care ai posibilitatea sa pui plante de gradina care cresc foarte bine afara, nu sunt foarte pretentioase si te vei bucura, cu siguranta, si de florile lor.

Inainte de a-ti achizitiona cateva plante, este indicat sa te interesezi la florarie de cata lumina au nevoie, cat de des trebuie sa le uzi, care este ciclul lor de viata etc.

In felul acesta, vei evita situatiile neplacute ce pot aparea pe parcurs.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • CRISTINA pe 22 Feb 2009, 23:48
    de unde as putea cumpara?

    CE PRET AU PLANTELE DIN IMAGINE?UNDE AS PUTEA SA GASESC PLANTE ASA DE MARI?CUM SE NUMESC?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod