Erori frecvente de antrenament

Auzi mereu fraze de genul "sportul te face mai supla si mai sanatoasa", "miscarea iti imbunatateste conditia fizica", etc. Nimic mai adevarat!
Auzi mereu fraze de genul "sportul te face mai supla si mai sanatoasa", "miscarea iti imbunatateste conditia fizica", etc. Nimic mai adevarat! Tine cont insa de faptul ca pentru orice activitate fizica sunt indicatii care trebuie respectate si, de aceea, este bine sa fii informata pentru a fi in siguranta. Iata cateva erori frecvente care apar in timpul unui antrenament sportiv.

Hidratare insuficienta

In timp ce faci sport, corpul tau pierde multa apa, de aceea este foarte important sa te hidratezi bine inainte. Daca nu stiai inca, afla ca in timp ce faci sport, organismul pierde prin transpiratie aproape un litru de apa intr-o ora.

Daca este foarte cald pierderea poate fi de doi sau chiar trei litri de apa. Cu aproximativ doua ore inainte de a face efort fizic, bea doi litri de apa. In timp ce faci sport, trebuie sa bei o cantitate de apa egala cu cea pe care o pierzi. Adica un litru pe ora.

Absenta incalzirii

Orice antrenor iti recomanda sa faci o mica incalzire inainte de a incepe orice activitate fizica si sa iti intinzi articulatiile dupa ce inchei exercitiile. Incalzirea si intinderea sunt doua lucruri total diferite.

La inceput iti pregatesti muschii pentru efort, incalzindu-i cu exercitii usoare pentru ca ei sa se puna in miscare incet. O incalzire foarte buna o reprezinta zece minute de mers alert.

Incalzirea diminueaza riscul intinderilor de ligament deoarece creste treptat temperatura musculaturii si a corpului. La sfarsitul antrenamentului trebuie sa iti relaxezi muschii asa ca fa cateva minute de stretching.

Pauzele dintre sedinte

Chiar daca esti avida sa faci exercitii sau ai chef sa pierzi cinci kilograme intr-o saptamana, fii rezonabila si uita de ideea de a merge la sala sapte zile din sapte. Corpul si, mai ales, muschii tai au nevoie de pauze dupa ce au facut efort.

Nu trebuie sa lucrezi doua zile la rand aceeasi grupa de muschi. Lasa intre doua vizite la sala un spatiu de cel putin o zi sau daca mergi totusi doua zile consecutive, alege exercitii diferite.

Alterneaza-le pe cele care iti solicita partea superioara a corpului cu cele care lucreaza posteriorul si picioarele. De exemplu, luni faci exercitii cardio, iar marti de forta pentru partea superioara, miercuri: cardio, joi - forta pentru partea inferioara.

Incaltamintea neadecvata

Multi gandesc in mod gresit ca incaltamintea in care facem sport este un detaliu lipsit de prea mare importanta. Afla ca pantofii fac diferenta si, in acest caz, pot evita ranirile sau accidentele. Nu trebuie sa ai adidasi de ultima generatie, ci cel putin sa ii alegi pe cei adecvati pentru alergat sau pentru sportul pe care doresti sa il practici.

Exista modele diferite de pantofi sport, in functie de activitatea pe care vrei sa o faci. Cere ajutorul unui specialist si el te va sfatui sa alegi ceea ce ti se potriveste.

Oprirea brusca

Cand faci exercitii cardiovasculare nu trebuie sa te opresti brusc. Trebuie sa reduci ritmul in mod progresiv, astfel incat sa aduci lent bataile inimii la normal. Rezerva-ti cel putin 5-10 minute din antrenament pentru a incetini ritmul cardiac si fa-o in mod progresiv.

Pe nemancate

Inainte de a face exercitii fizice nu este bine sa mananci prea mult, dar nici deloc nu este o solutie. Trebuie mai curand sa mananci usor, dar suficient pentru a oferi energia necesara corpului tau.

Ia o masa compusa din alimente variate care iti vor pune la dispozitie toate vitaminele necesare. Totusi este bine sa astepti aproximativ o ora pentru a face efort dupa ce ai mancat. Totul depinde, insa, de ceea ce ai mancat, de natura si intensitatea activitatii fizice pe care intentionezi sa o faci. Dupa ce ai facut sport, mananca tot usor, dar hranitor. Nu trebuie sa uiti sa bei multa apa.
 

Comentarii (27)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bun pe 9 Ian 2011, 01:46
    inca ceva

    NU TINETI DIETE MINUNE, CUM VA RECOMANDA X,Y,Z de aici de pe site. Miscarea e cheia. duceti-va la sala, alergati. IMPORTANT: nu dintr-o data, faceti-o treptat . Daca aveti un stil de viata sedentar, luati-o usor, pot aparea accidentari. Asta va spune cineva care a facut destul de mult sport (gym), bafta.

    1
    0

  • bun pe 9 Ian 2011, 01:43
    pentru cei care vor sa slabeasca.

    introduceti in alimentatie multe salate ( brocoli, rosii, castraveti, varza rosie, ceapa etc). mancati fructe ce contin fibre (google it). mancati produse din carne (la grill sau gratar, pui sau vita ). dupa ora 6-7 nu mai mancati (asta daca ora 10 e de culcare pt fiecare dintre voi ). incercati sa nu va culcati cu burta plina / stomacul sa fie gol inainte de a adormi. CARDIO ( bicicleta, stepper, banda). NU VA INFOMETATI, mancati des dar putin. este imposibil sa nu slabesti. este normal ca dupa un timp, corpul sa tinda spre un anumit nr de kg. nu-i nimic, fortati-va, faceti mai multe exercitii si pana la urma o sa dati si mai multe kg. pe larg cam asta e.

    1
    0

  • Marcela pe 17 Mar 2009, 16:16
    pentru cea cu 45 kg

    Oare ma intreb daca ai copii, fiindca nu scrii nimic despre ei. Si daca nu ai atunci sigurat ai o familie. Oare ce poate fi mai frumos ca macar de 2-3 ori pe saptamana oricat de ocupate am fi sa stam toti la o masa. Viata asta trece atat de repede..si noi stam si ne masuram mereu kilogramele si ne vaitam daca am pus doar unul? Nu e un mare stres acest lucru? Oare nu avem alte bucurii in viata asta decat silueta noastra si aceste kilograme care ne dau viata peste cap, familia, etc...? Chiar asa ajuns atat de depedente de ele? Nu va simtiti incatusate de ele? Si ce daca am 5 sau 10 kg in plus? Nu mai pot dormi linistita noaptea? Nu mai am familie langa mine? Se prabuseste pamantul? Pacat. Prea mult egoism, individualism si rautate de corpul fiecaruia. Si ca sa inchei...incercati un mic dejun sau o cina in familie...chiar si cu burtica plina la final...o sa vedeti ca toata lumea din jur va zambi...

    2
    1

  • oana pe 12 Iun 2008, 13:44
    ASPECTUL

    In zilele noastre s-a ajuns sa se puna f mult pret pe aspectul fizic,poate nu e in totalitate eronat,dar... Incerc sa slabesc cateva kg,nu f multe,cam 3-5kg,si nu pot.Nu sunt f ambitioasa si cred ca din cauza asta kg nu se "duc".Am fost la saloane de infrumusetare,impachetari...dar celulita tot nu a disparut;acum ma duc la masaj anticelulitic si parca tot nu se vede nimic(sunt la jumatatea sedintelor).Nu fac sport,miscare multa,doar ce tine de munca casnica.De la mancare nu ma abtin,nu mananc sa ma satur foarte tare;imi plac dulciurile,dimineata nu pot sa beau cafeau daca nu am o ciocalatica sau ceva dulce. Am 1.67m si 58kg,poate o sa ziceti k e ok,dar credeti-ma k nu e.Imi iasa surplusurile :) pe dinafara,burtica se vede!! Ce imi recomandati sa fac?Masajul anticelulitic este ok sau e doar phihologica treaba? Va multumesc

    2
    0

  • Andreea pe 10 Iun 2008, 09:49
    vreau sa slabesc

    buna,fetelor!Am 17 ani,1,74 m si 68 de kg!tocmai ieri mi-am facut abonament la fitness pentru 3 luni(perioada vacantei mele de vara)insa mi s-a spus ca va trebui sa tin un regim!In afara de clasicul renunta la paine,dulciuri si fainoase si mananca legume si fructe ce alt regim mai simplu as putea tine??imi puteti recomanda ceva usor de tinut si nu cu multe restrictii?adica ceva sa contina cam toate alimentele obisnuite?deoarece am cautat diete pe internet si am gasit numai ceva de genu:3 linguri de bors dimineata plus un ou fiert,regim cu supa de varza,dimineata cafea(mentionez ca nu beau cafea) si o felei paine prajita!adica nu gasesc un regim adecvat varstei mele pt ca eu vreau sa slabesc cam 6-8 kg!poate imi recomandati ceva!va pup pe toate si astept raspunsul vostru frumoaselor!!!pup la voi

    1
    0

  • vicki pe 1 Iun 2008, 13:03
    ideal pentru slabit

    draga Nadia, ai dreptate in ceea ce o priveste pe moon, dar iti scapa un aspect: faptul ca moon are un regim de viata echilibrat, pe care il urmeaza cu persuasiune. Si da, moon cea mai buna reteta de slabit este sa mananci putin, sa te scoli de la masa nesatula. Fiul meu imi spunea ca moon cea mai buna reteta de slabit este sa mananci supa cu betele! Sfatul meu acesta este: mancare putina, nu saritul peste mese, mai putina carne, multe fructe silegume crude si sport. Aaaa, am uitat ceva foarte important: sa iubiti! Sa fiti iubite, pupici pentru toate!

    1
    0

  • Nadia pe 19 Apr 2008, 13:40
    pentu Byanka

    Greutatea ta este perfect normala,daca nu "te simti bine in pielea ta" mergi la psiholog,nu are legatura cu dieta si alimentatia.

    0
    1

  • Nadia pe 19 Apr 2008, 13:37
    pentru Moom

    Scumpa,ai 1,65 si 45 kg? Iti incepi ziua c-un pahar cu apa,un ness si-atat,apoi mananci doar daca ai chef,daca nu....Draga mea,esti subponderala,mananci putin si te lauzi ca te mentii cu succes? E un dezechilibru acolo la tine....iti trebuie 5 kg. in plusca sa devii NORMOPONDERALA.

    1
    0

  • Byanka pe 16 Apr 2008, 20:08
    nu stiu ce sa mai fac...:(

    am 17 ani, 60 kg si 1.76...am incercat sa slabesc,am reusit sa slabesc doar 3 kg, iar dupa 3 saptamani le-am pus la loc...as vrea sa imi dai si mie un sfat cam ce sa mananc, ce exerciti sa fac...nu imi place deloc cum arat, mai ales k mi-a crescut burtica destul de mult :( si nu ma simt mai deloc bine in pielea mea...pls help

    0
    1

  • x pe 2 Apr 2008, 00:42
    Pt. moon

    Spune-mi ce mananci ca sa-ti spun cine esti! Spune-mi ce esti si-ti voi spune ce mananci! Acesta este secretul! Cum traiesti, cum te simti...de acestea depinde ceea ce mananci, deci cum arati! Sa lasam retetele! Tu ai dreptate!!! Fii dornica, harnica, sportiva! Mi-a placut "reteta" ta!

    0
    0

  • adriana pe 31 Mar 2008, 13:09
    slabirea

    Am slabit in 12 luni in jur de 14 kg.Am reusit sa elimin din alimentatie painea,dulciurile grasimile.De fiecare data cand cumpar un produs ma uit la kcal...Incercati sa mancati cele 3 mese alcatuite din :cereale,carne slaba, legume si multe fructe.Renuntati la alcool,dulciuri si toate produsele de panificatie.Impreuna cu acesta faceti-va un program saptamanal de exercitii...Veti vedea rezultatele..

    1
    0

  • moon pe 31 Mar 2008, 00:09
    cum am slabit si ma mentin

    Am 1,65m. La 18 ani aveam 59 kg, acum, la 39 de ani am 45, aceasi de la 27 de ani. Cum am facut? Simplu: dupa o adolescentza plina de ironii la adresa fizicului meu, m-am sarguit sa slabesc dupa retzetare la moda. Nici unul n-a avut efect. Asa ca m-am gandit altfel. De atunci, dis-de-dimineata deschid fereastra si inspir aer curat de cateva ori. Apoi ma spal pe dinti. Apoi beau un pahar de apa (calda sau rece, nu conteaza, ideea e sa-ti placa). Apoi beau un mic ness cu apa rece (fiind ca mie imi plac lichidele reci), si fara zahar. Daca mi se face foame mananc ceva. Pana la amiazi, pana la servici o statie de tramvai o merg pe jos in fiecare zi. Am serviciul la etaj. Intotdeauna urc si cobor pe trepte, nu iau liftul! La servici mananc doar daca mi-e foame, in schimb apa plata beau 4-5 pahare. La pauza de la servici inspir aer curat (la geam, in curte cum e posibil). Cand ma intorc de la servici statia stabilita tot pe jos o fac (exceptie doar cand e furtuna, evident). La masa de amiazi (care evident e mai dupa-masa), mananc orice, dar din farfurii mai mici. La inceputul curei ziceam, la inceputul mesei, in sinea mea : "mancarea e cura mea de slabire" de vreo 10 ori. Acum nu mai e nevoie. Ca nu ma mai ridic niciodata ghiftuita de la masa. Mananc doar cand mi-e foame, niciodata ca... e ora mesei, ca... nu mai am timp apoi sa mananc. Si daca ma ingras putin si vreau sa slabesc, imi zic in sinea mea : trebe sa dau kilu in plus jos!" Nu imi impun termen sau o metoda anume!!! Nu imi impun altceva. Asta va blocheaza pe voi, impunerea. Bruiati creierul cu impuneri! Fiti dornice, harnice, sportive, mai putin poficioase si e suficient. Asa cum nici computerului nu-i dati zeci de comenzi de odata ca-l blocati. Vorba romanului: cu rabdare treci muntii! Asa si voi, rabdare, si fara super restrictii, ca mai rau va faceti. Succes!!!

    1
    0

  • any pe 30 Mar 2008, 18:58
    buna

    si eu am aceasi problema k "dyana" eu am 16 ani..... am 1.68 si 60 de kilograme.. nu pare super mult.. dar este... mai ales k sunt foarte grasa in zonele cu probleme:(( ambdomen... solduri.... :(:(:( fac sala de o luna jumate:-?? dar .. nici un rezultat.... am incercat sa reduc mancare .. reusesc ... dar ma omoara dulciurle astea:(( stau o zi doaua fara sa mananc dulciuri .. si a3a zi parca recuperez:(( ..... ce sfat imi dati???:(

    1
    0

  • dyana pe 29 Mar 2008, 22:10
    disperare

    Buna!!am 15 ani .1.60 inaltime si am 70kg....chiar nu stiu ce fac ma ingras pe luna ce trece .....cu dietele nu stiu ce sa fac ...mi s-a spus sa nu incerc pt ca mai am timp sa ma dezvolt.....si unii copii se dezvolta mai greu...eu sunt foarte dezvoltata....dar am foarte multe kg.....de la 9 ani am inceput sa ma ingras.....de mancat nu pot sa zic ca mananc mult pt ca mananc de 2 ori pe zii....dimineata(10) inainte sa plec la scoala si seara pe la 7 cand vin de la scoala.chiar nu stiu....va rog ajutati-ma sa scap de rusinea de a ma dezbraca la strand sau sa ies pe strada...sunt foarte complexata de silueta mea....si trebuie ineaparat sa fac ceva..am 15 ani fara cateva luni si totusi cred ca as vrea sa am si eu un prieten....va rog ...ajutati-ma...astept sfaturile voastre,,,,,,,Va multumesc!!

    1
    0

  • laura pe 29 Mar 2008, 12:31
    medici nutritionisti

    Buna ziua!Am incercat diverse diete bazate pe plante naturiste...m-am infometat,am facut multe exercitii fizice...si toate acestea in zadar!!!!! Cred ca ar fi momentul sa discut cu un medic nutritionist...Eu sunt din Alba Iulia si nu am auzit de existenta unui astefel de medic in oras.Daca ma poate ajuta cineva,va multumesc anticipat!

    0
    0

  • nebunu mihaela pe 28 Mar 2008, 21:22
    vreau sa slabesc

    am 28 de ani 60kg ,1,53 inaltime ce pot sa fac sa slabesc

    1
    0

  • mihaela pe 28 Mar 2008, 17:30
    dieta cu lapte

    Buna! Un litru maxim de lapte degresat pe zi face minuni si se pare k se poate slabi in 2 sapt. 5 kg.Ce mi se pare ok este k poti manca legume si fructe dar si piept de pui..evident in cantitati mai mici.Eu am incredere in aceasta dieta si eu zic sa incercati...mult succes!!!

    0
    0

  • betty pe 27 Mar 2008, 20:16
    curiozotate

    Vreau sa va intreb ceva: am citit zilele trecute despre o dieta cu lapte , care da rezulate foarte bune. O cunoaste cineva? Daca da , imi scrieti si mie , va rog exact reteta si cam cate kg se pot pierde cu aceasta? Va multumesc anticipat!

    0
    0

  • NUTI pe 27 Mar 2008, 13:17
    vointa

    Buna ziua .Eu am slabit 6 kg cu ajutorul dietei MAYO de 13 zile .Este foarte buna ca regleaza metabolismul,daca se tine exact cum e .pe urma am tinut 3 zile legume si fructe ,3 zile proteine .DE la 98 kg an 6 luni am ajuns la 72 .Daca nu tineti doar 3 zile cu fructe si leg 3 zile proteine fara sa le amestecati .Multa succes la cat mai putine kg .

    0
    0

  • Maria pe 27 Mar 2008, 12:04
    sanatos si fara chin

    Daca eliminati din meniu alimentele care nu sunt sanatose veti slabi sigur. Deci, fara: prajeli, zahar, paine, sucuri, mezeluri,alcool, carne de porc, apa minerala si aveti grija sa va uitati pe etichete dupa E-uri. Cand gatiti aveti grija sa nu prajiti nimic (ceapa sau carne). Fara paine va va fi greu maxim o saptamana, dupa care va veti obisnui. Beti in loc de cafea ceai verde simplu, nu din acela antiadipos(care da dependenta), pe care il indulciti cu miere si adugati si putina lamaie . Recunosc ca nu este foarte gustos dar este extraordinar de sanatos (cautati pe net si veti vedea ce vreau sa spun). In loc de sucuri, fie ele si "naturale", stoarceti o lamaie, cu putina miere, apa plata si gheata. Este o minune! Fructe si legume proaspete mancati cat de multe puteti. Restul alimentelor la consumati cu MODERATIE. Beti fffffffff multa apa plata. Incercati sa faceti si putina miscare. Aceasta nu este o dieta! Este un stil de viata mai sanatos. Daca il veti adopta nu numai ca veti scapa de kilogramele in plus, dar va veti simti si mult mai bine. Va va fi mult mai usor daca va ganditi ca faceti totul pentru sanatate si nu pt silueta! Bafta!

    1
    0

  • o femeie pe 27 Mar 2008, 10:38
    reteta de slabit.

    Vad ca toate vreti o reteta, pt ca nu aveti rabdare cu un antrenament. Va voi da eu una care la mine a functionat, dar si la prietena de la care am primit-o. Am slabit 6kg in 2 luni fara sa fac nici un ex fizic. DIMINEAŢA: GLUCIDE - pâine neagră sau graham, cu 1 din următoarele: Lactate:0,1% grăsime (lapte, iaurt, brânză – 5% grăsime) Gem fără zahăr adăugat, cu îndulcitori (zaharină) Zacuscă (dar să nu fie cu fasole) Vinete fără maioneză Indicaţie: La meniul ce conţine pâine cu dulceaţă, e permis şi laptele. PRÂNZ: LIPIDE - orice fel de mezel cu ou şi caşcaval + salată; - ciuperci cu caşcaval şi ou + salată; - pui, vită sau peşte la grătar cu legume asortate; - supă de legume (făcută acasă). Legume permise: varză, broccoli, conopidă, ardei, roşii, fasole verde, castraveţi, ceapă, usturoi. Legume şi alimente interzise: morcovi, cartofi, orez, paste, porumb. Indicaţie: În salată se poate pune o picătură – două de ulei (de preferat de măsline), oţet şi puţină sare. Dacă nu vă plac ouăle fierte, e foarte bună omleta cu caşcaval şi ciuperci, făcută în tigaie de teflon, fără ulei. CINĂ: - meniul de dimineaţă sau cel de la prânz dar fără pâine; Reguli: - între masa de dimineaţă (glucide) şi masa de prânz trebuie sa treacă 3 ore; - între masa de prânz (lipide) şi cină nu se mănâncă 5 ore; - fructele se mănâncă după 2 ore după masă (dar fără banane, căpşuni şi struguri), cele mai indicate fiind merele, portocalele, grapefruit-urile, lămâile, etc. - se bea doar apă plată sau minerală, ceaiuri cu zaharină sau sucuri din fructe stoarse in casă. Alte indicaţii: Cafeaua este permisă, dar numai cu zaharină şi fără completa sau coffeeta. Nu sunt restricţii referitoare la cantităţi, dar se recomandă a nu se depăşi limitele normale (adică nu mâncaţi chiar 7-8 felii de pâine, ci, dacă vă este foame 3-4 (din acelea pătrate) sunt ok, depinde de cât sunt de mari). ATENTIE: am zis ca a functionat, dar eu personal nu o voi mai incerca, pt ca in urma acestei diete m-am ales cu un colesterol cat casa, pt care am facut tratament mai mult decat a durat dieta. Dupa terminarea dietei nu sariti pe toate alimentele si dulciurile care va erau interzise inainte. Si inca ceva...nu va recomand sa tineti dieta mai mult de 2-3 luni pt ca veti slabi prea mult!

    1
    0

  • maria pe 27 Mar 2008, 09:43
    reteta de slabit

    am vazut mesajele voastre si as putea sa va dau o reteta descoperita intamplator de mine. o lingurita de otet de mere (de la Plafar) si o lingurita de miere (naturala) dizolvate intr-un pahar cu apa. se bea de trei ori pe zi inaintea celor 3 mese (dimineata, la pranz si seara). asociat si cu o mica cura sau si mai indicat cu un post (am inceput-o in timpul postului Pastelui) are rezultate ffffff bune. in 3 luni am slabit aprox. 3 kg. daca nu post macar mai putina carne, prajelile strict interzise, legume si fructe. bafta. ps. mama avea 45 de ani si a dat rezultate fff bune si in cazul ei, fara gimnastica pe care o faceam eu.

    1
    0

  • mihaela pe 27 Mar 2008, 09:38
    raspuns

    fetelor, mergeti la un nutritionist. sigur va va ajuta. nu cautati pastile minune. doar o alimentatie echilibrata va poate ajuta.

    1
    0

  • ana pe 27 Mar 2008, 08:45
    dorinta

    am 147 cm si 59 kg. pana sa nasc aveam 47 kg eram perfecta. acum dupa 4 ani de c and am nascut sun obeza. as dori niste pastile pentru slabit. va rog sa ma ajutati in acest sens.

    1
    0

  • mihaela pe 27 Mar 2008, 08:37
    sfaturi

    Am 30 de ani 1.55 m si 69 kg. Dupa sarcina am avut un surplus de 34 kg . Cu dieta si sport am reusit sa mai diminuez acest surplus. Dar de un an nu am mai reusit sa slabesc dar nici nu m-am mai ingrasat. Adevarat este ca nu am mai facut sport cu aceeasi intensitate . As dori sa mai slabesc 9-10 kg. Ce ma sfatuiti sa fac. Am nascut acum 3 ani si vreau sa imi recapat silueta.

    1
    0

  • Irina Pintilei pe 27 Mar 2008, 08:07
    daca puteti sa-mi dati un sfat!

    Am 40 de ani, 1,67 si 79 de kg. Stiu, e mult, Dar nu reusesc sa dau jos mai mult de 2-3 kg, dupa care le pun imediat inapoi. In tinerete, orice-as fi facut aveam 53 de kg si eram foarte rusinata ca eram asa de slaba. Am nascut la 20 de ani si pana la 28 de ani m-am mentinut. Apoi, am pus cate 3 kg pe mine in fiecare an.Dar sa trecem la intrebarea mea: am achizitionat in interval de 2 ani o bicicleta fixa, o bancuta de abdomene si un steper Twist & Shape. Mai fac la ele exercitii in salturi, dar niciodata nu ma tin serios de frica sa nu gresesc si sa ajung sa-mi deformez corpul mai tare. Va rog mult, daca ati putea spune cum sa imi fac programul la aceste aparate si cat anume sa tina un astfel de program ( ca timp de exercitiu), pentru a putea vedea rezultate satisfacatoare de slabire si remodelare corporala. Va multumesc anticipat!

    1
    0

  • daNA pe 27 Mar 2008, 07:51
    HELP

    AM FOST 49 DE KG INAINTE SA NASC 1 COPIL .TREPTAT LA FIECARE SARCINA AM AJUNS LA 68 KG .AM 4 COPII CEL MAI MIC ARE 7 LUNI.CUM POT SCAPA DE APA DIN ORGANISM??????????

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod