Despre vizita la SPA si probleme pe care le poti rezolva acolo

In cele ce urmeaza vei gasi rapunsurile la multe dintre intrebarile pe care le ai in ceea ce priveste vizita la salonul de infrumusetare, despre celulita, vergeturi, dar si despre programele pe care ai putea sa le alegi pentru a scapa de toate neplacerile... siluetei.
In cele ce urmeaza vei gasi rapunsurile la multe dintre intrebarile pe care le ai in ceea ce priveste vizita la salonul de infrumusetare, despre celulita, vergeturi, dar si despre programele pe care ai putea sa le alegi pentru a scapa de toate neplacerile... siluetei. La toate aceste intrebari ne-a raspuns specialistul, Sorina Bratu.

Ce se intampla la prima vizita pe care o face doamna in cabinetul dumeavoastra?

La prima intalnire pe care o avem cu o doamna are loc o diagnosticare completa. Aceasta consta in folosirea kitului Cell-Meter de evaluare a stadiului celulitei si in efectuarea unui test cu analizatorul B100 in urma caruia aflam excesul de grasime si apa (exprimat in kilograme), starea tonusului muscular (comparabil cu cel ideal), necesarul caloric zilnic al organismului. Cu toti acesti parametrii stabiliti obiectiv, cumulati cu o anamneza (= discutie in urma careia aflam daca persoana in cauza sufera de anumite afectiuni medicale) stabilim un pachet de terapii complete si complexe potrivite fiecarei persoane in parte.
 

Celulita se poate vindeca sau ameliora? Exista vreun tratament minune care ne poate ajuta sa scapam de ea?

Celulita este o afectiune de care sufera cca. 85% din femei. Se poate realiza o ameliorare drastica (in cazul in care discutam despre un stadiu avansat al celulitei) si este posibila vindecarea completa (daca ne referim la o celulita de grad 1 sau 2).
Nu consider ca terapiile estetice sunt tratamente "minune" avand in vedere ca echipamentele beauty pe care le detinem sunt obtinute dupa multi ani de studii clinice. Multe din aparatele pe care ne bazam trateaza celulita indiferent de stadiul in care se afla, dar efectele "minune" tin de profesionalismul terapeutului si de "istetimea" cu care alege terapia in functie de fiecare clienta si de problemele pe care le are aceasta.

Vergeturile sunt definitive sau pot fi estompate? Cum?

Sunt vergeturi pe care le avem de ani si ani de zile si pe care industria beauty se poate estompa in proportie de 60-70% si sunt vergeturi aparute recent( mai putin de 12-14 luni) care se pot trata complet.
Terapiile cu cele mai bune rezultate obtinute in tratarea/ameliorarea vergeturilor sunt microdermabraziunea combinata cu dermoporatia, ultrasunete si laser soft. In momentul in care cineva se decide sa achizitioneze un pachet antivergeturi complex este necesar sa stie ca recomand ca primele 2 saptamani frecventa vizitelor la salon sa fie zilnica sau minim 5/saptamana. Urmatoarele 2 saptamani se recomanda 3 tratamente/saptamana.

Spuneti-mi cate ceva despre terapiile pe care le faceti? In ce constau ele si care sunt rezultatele?

Infrarosu-tunel, capsula sau platforma in functie de gradul de suportabilitate al fiecaruia. Se efectueaza impachetari in creme de termosudatie pentru eliminarea retentiei de apa sau masti cu alge micronizate pentru tratarea celulitei.
Rezultatele apar dupa un numar de 4-5 impachetari.

Endermologie-masaj transdermic in stratul profund, deloc dureros, fara sa lase echimoze, mobilizeaza in cel mai scurt timp depozitele incapatanate de grasime din flancuri (aripioare, solduri) si uniformizeaza aspectul neplacut de "coaja de portocale" cu rezultate vizibile dupa 3 sedinte. Se recomanda si tratamentul facial al cearcanelor si ridurilor.

Cromoterapie si Terapie LED-terapia culorilor luminoase, cautata mai ales in strainatate, cu efecte benefice pe tonifierea, liftingul facial. Ajuta la regenerare celulara (rol antivergeturi) dar activeaza si metabolismul intracelular (rol anticelulitic). Efecte vizibile dupa 2 saptamani.

Masaj Drenaj Limfatic - se recomnada pentru tratamentul instant al cearcanelor si ridurilor. De asemenea, efectuat cu o frecventa de 1 sedinta/saptamana determina eliminarea surplususlui de apa din organism si a toxinelor acumulate.

Lifting facial nechirurgical - reprezinta cresterea tonusului muschilor faciali in sedinte de 15 minute, recomandate zilnic sau 5/saptaman, intr-un pachet ce contine un numar de 12 sedinte. La incheierea abonamentului rezultatele obtinute sunt comparabile cu cele obtinute dupa un lifting facial chirurgical. Se recomanda un nou pachet de 12 sedinte la un interval de 6 luni.

Terapia vacuum - un masaj profund recomandat in cazul unei celulite avansate. Rezultatele apar la 6-8 sedinte si constau in trecerea dintr-un stadiu avansat de celulita intr-unul initial dar si o reducere in circumferinte.

Terapie laser - fasciculul laser fragmenteaza micro- si macronodulii celulitici astfel incat orice tip de celulita va fi tratata in maxim 3 sedinte

Ultrasunete - prin efectul de sonoforeza ingredientele active din gelurile folosite vor patrunde in zonele in care dorim. Efectele ultrasunetelor constau in tratament antiageing, antivergeturi, anticelulitice.

Vibromasaj - un masaj asemanator cu cel somatic manual, dar cu vibratii mai rapide si mai profunde decat cel clasic. Efectele vibromasajului sunt in egala masura tratarea celulitei si a aspectului inestetic de coaja de portocala dar si cresterea tonusului muscular. Efecte vizibile dupa 5 sedinte.

Terapie electromagnetica - imbinarea campurilor electric si magnetic intr-o singura cupola mobila determina o crestere a activitatii glandei pineale, glanda responsabila cu metabolismul carbohidratilor, mecanismul somn-trezire, toleranta la stres. Efecte benefice asupra migrenelor, a durerilor reumatice sesizate dupa fiecare sedinta.

Dermoporatie - sau mezoterapia virtuala, efectueaza o introducere in profunzime a ingredinetelor active din coctailurile speciale cu ajutorul unui dispozitiv special.
Prin dermoporatie se introduc in celule 95% din solutiile active fata de 5%cat introducem printr-un simplu masaj manual. Efecte imediate faciale, constand in tratamentul ridurilor, a cuperozei, a cearcanelor si a tonusului. Efecte pe celulita si tonus epidermic vizibil dupa 36 ore de la efectuarea terapiei.

Liposuctie virtuala - singura terapie din estetica aplicata in urma careia se reduce numarul celulelor grase. Este obligatoriu sa fie urmata de drenajul limfatic. Rezultatul este imediat. Este masurata clienta inainte si imediat dupa sedinta. Numarul de centimetri variaza de la 2-8 centimetri intr-o sngura sedinta. Nu se poate efectua decat o singura sedinta/saptamana.

Detoxifierea
- prin osmoza toxinele trec din organismul nostru, prin intermediul talpilor, in vasul Detox-Spa. Apa cu sare care initial era transparenta se va colora in functie de locul in care se gaseau toxinele. eliminate
 
Microdermabraziune - curatarea tenului cu pulbere de diamant. Fata devine mai luminoasa, mai curata, mai expresiva dupa o singura astfel de sedinta de 15 minute. Se recomanda 1/saptamana.

Slabire prin electrostimulare - cea mai cunoscuta terapie de tonifiere musculara, cu ajutorul celor 24 electrozi montati pe traiect muscular. Sedinta dureaza 45 minute si se recomanda de 3-4 /saptamana.
Nu este dureroasa si este echivalenta cu 6-8 ore de fitness intensiv.

Radiofrecventa - una din preferatele mele pentru dublul efect pe care il are:tonifiere musculara si epidermica(devine vizibil la 24 ore de la tratament) si tratarea rapida a aspectului de coaja de portocala.
La nivel facial reintinerirea este vizibila dupa primele 15 minute de tratament. Se pot efectua 3 sedinte/saptamana.

Vizita intr-un salon trebuie sa devina o obisnuinta pentru femeile din ziua de astazi sau inca este considerat un moft?

Din fericire, observ in fiecare zi o crestere a numarului de persoane care ne viziteaza si care recurg cu incredere la aceste terapii estetice. Nu am considerat niciodata ca vizita la un salon Spa este un moft in conditiile in care respiram un aer poluat, ne hranim cu alimente cu nenumarati conservanti si coloranti, iar timpul pentru miscare in aer liber s-a redus la cateva minute intr-un week-end trait si acela intr-un ritm accelerat.

Care sunt cele mai dese probleme pe care le intalniti la pacientele dumneavoastra?

Problemele intalnite cel mai frecvent sunt cele legate de celulita cu aspect inestetic de "coaja de portocala", lipsa tonusului muscular si pielea flasca si acumularea excesiva a grasimii in zona abdomenului, soldurilor, coapselor. Intalnesc destul de frecvent la clientele centrelor noastre complexul vergeturilor.
In egala masura terapiile faciale antiageing sunt foarte cautate.

Daca mergem la salon si facem masaje, electrostimulare etc., trebuie sa ne culcam pe o ureche si sa nu mai fim atente la ce mancam si ce bem?

Sunt convinsa ca nu exista cineva care sa creada ca daca apeleaza la terapiile estetice revolutionare nu mai este nevoie de un stil de viata corect. Nu putem sa credem ca recurgand la diferite terapii de slabire si anticelulitice vom avea rezultate fantastice continuand sa mancam zilnic alimente hipercalorice gen fast-food si dulciuri.

Ce inseamna un regim de viata sanatos, din punctul dumneavoastra de vedere?

Nu este un secret si nu este nimic dificil in a tine un regim de viata sanatos.

Din punctul meu de vedere acesta inseamna:

  • in momentul in care ma trezesc beau un pahar de apa la temperatura camerei (il am la indemana din momentul in care ma culc seara). De-abia dupa 5 minute ma ridic din pat.
  • micul dejun nu-l sar NICIODATA si acesta este consistent (sandwich cu paine integrala si sunca + un iaurt mare de baut/ ceai cu lamaie si miere/cana de lapte)
  • nu folosesc decat rareori liftul, atat la coborare cat si la urcare – eu stau la etajul 7
  • 2 gustari/zi de fructe sau salate
  • la pranz mancare lejera (inclusiv o felie de paine integrala)
  • seara o supa/salata fara paine
  • si pentru ca de cele mai multe ori timpul nu-mi permite apelez de 2 ori /saptamana la terapii estetice.

Dupa ce am obtinut rezultatele mult visate, care trebuie sa fie frecventa cu care venim intr-un salon spa?

Nu este obligatoriu ca atunci cand am obtinut ceea ce am visat sa devenim dependenti de terapii. Este suficient sa adoptam un stil de viata corect si sa ne mentinem rezultatele. In cazul in care job-ul nu ne permite miscarea necesara este recomandat sa vizitam centrul Spa o data/saptamana sau o data la 2 saptamani.

Din punct de vedere financiar, ce efort trebuie sa faca o femeie ca sa se intretina cu ajutorul terapiilor din salon?

Intretinerea rezultatelor obtinute nu este costisitoare. Mi-este greu sa fac o aproximare aceasta insemnand o generalizare. Pot spune ca unei persoane intre 25-30 ani ii recomand mai ales terapii de intretinere anticelulitice. Costul unui pachet lunar cu frecventa de 1sedinta combinata/saptamana este 300-350 ron.
Pentru o persoana de 30-40 ani discutam mai degraba de un pachet de intretinere pentru pastrarea tonusului muscular. Costul unui pachet lunar cu o singura vizita saptamanala (aceasta incluzand 2 terapii combinate) este 200-250 ron. Exemplele ar putea continua.

La ce trebuie sa se gandesca o femeie atunci cand trece pragul unui salon spa?

Sa fie convinsa ca se va gasi o rezolvare pentru toate problemele pe care le are. Sa stie ca pentru orice problema exista o solutie.
Si sa-si ia "adio" de la complexele dezvoltate in ani de zile referitoare la vergeturi, inele de grasime de pe flancuri, piele cazuta, riduri, cuperoza.
 

Ce trebuie sa contina trusa de Spa a unei femei?

Nu trebuie sa ne lipseasca cremele hidratante faciale si corporale, o crema anticelulitica, un peeling soft

Daca o femeie nu are bani sa mearga la salon, ce poate sa faca acasa ca sa reduca aspectul de "coaja de portocala"

Este bine sa intelegem ca ceea ce facem acasa nu poate inlocui ceea ce se efectueaza intr-un salon cu aparatura performanta si cu terapeuti profesionisti.
Pentru celulita vizibila de pe coapse putem folosi "made home" impachetari cu geluri termice (nu in cazul in care exista varice), in prealabil efectuandu-se un peeling corporal saptamanal. Cel mai la indemana peeling este cel cu graunte de malai adaugate in cateva picaturi consistente de gel de dus. Urmeaza infolierea in film osmotic( in folie transparenta alimentara). Ideal sa punem un trening si sa facem 15 minute de alergare pe banda sau folosirea unui stepper.

Cat de eficiente sunt aparatele "minune" aparute pe piata, altele decat cele pe care le gasim la salon?

De obicei ceea ce gasim in supermarket-uri sau la shopping-uri TV sunt aparate cu o putere incomparabila cu a aparatelor profesionale. Mult mai mica si cu eficienta redusa. Nu inseamna ca nu le recomand, mai ales persoanelor care nu pot ajunge la un centru Spa.
Din experienta clientelor mele aceste aparate sunt achizitionate cu un mare entuziasm, dar abandonate dupa o perioada foarte scurta de timp.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod