Cum să pui două-trei kilograme pe tine fară sa faci celulită

În timp ce multe femei se înfometează să scape de greutatea în exces, tu ai vrea să mai pui două-trei kilograme pe tine, atât cât să îţi rotunjeşti şoldurile şi posteriorul. Totodată, nu vrei să constaţi oripilată că eforturile tale de îngrăşare uşoară s-au soldat cu depuneri inestetice de celulită. Iată ce ai de făcut când nu ţi-ar strica puţine forme în plus şi eşti dispusă să faci eforturi pentru un corp de zeiţă, desprins parcă din fanteziile bărbaţilor!

În primul rând, trebuie să ştii că dieta recomandată femeilor care mai au nevoie de două-trei kilograme de masă musculară este cel puţin la fel de riguroasă ca planul alimentar de slăbit. În al doilea rând, dacă vrei ca celulita să stea departe de coapsele tale, sportul este obligatoriu.

Acumularea sănătoasă de greutate, la fel ca pierderea excesului ponderal, presupune adoptarea unui mod de viaţă optim.

Moduri recomandate de a lua în greutate

Multe persoane cred, în mod eronat, că oamenii slabi pot înfuleca orice alimente pline de zahăr sau grăsimi, pentru că oricum au nevoie să se îngraşe.
În realitate, această soluţie de rotunjire a formelor nu aduce decât depozite nedorite de grăsime în anumite zone ale corpului (abdomen, fese, bărbie etc) şi apariţia celulitei.

Faimoasa clincă Mayo din SUA spune că, statistic, 80% dintre femei au cel puţin un grad minor celulită, care apare atunci când celulele de grăsime împing straturile pielii şi trec de ţesuturile conjuctive care leagă pielea de muşchi. Celulita devine tot mai vizibilă pe măsură ce cantitatea de grăsime creşte în organism. Aşadar, scopul tău nu este să măreşti masa de grăsime a corpului, ci pe cea musculară.

Iată de ce trebuie să mănânci pentru muşchii tăi, nu pentru depozitele de grăsime. Urmează o dietă perfect echilibrată în nutrienţi: proteine slabe, carbohidraţi complecşi şi grăsimi monosaturate şi nesaturate (le găseşti în uleiul de măsline, fistic, alune, nuci, peşte, ulei de peşte şi seminţe de in).

Specialiştii îţi recomandă mese în care procentajul substanţelor consumate să fie acesta: 60%-70% carbohidraţi, 10%-15% proteine şi o proporţie mică de grăsimi esenţiale.
Optează pentru alimente cu valoare nutriţională ridicată, bogate în vitamine şi minerale.

Evită întru totul zahărul şi grăsimile saturate din prăjeli şi junk food, care favorizează dezvoltarea celulitei. În schimb, completeză-ţi porţiile cu mai multe calorii. De pildă, asociază piureul cu ouă gătite, puiul la grătar cu supe şi sosuri, brânză în ciorbe şi omlete, lapte în piure si shake-uri etc.

Evită să bei orice lichid cu jumătate de oră înainte şi după masă, uită de sucurile acidulate, însă înlocuieşte-le cu sucuri naturale mixte: măr cu fructe de pădure, piersică amestecată cu portocale si banană etc., pentru un aport caloric sporit.

Înainte de culcare, ia o gustare hrănitoare bogată în proteine, precum o felie de pâine neagră cu unt de arahide.

Moduri recomandate de a evita formarea celulitei

Acum că ştii cum să mănânci pentru un corp trăznet, este necesar să îţi asumi şi un program regulat de sport, care să îţi dezvolte masa musculară şi să ţină celulita departe de trupul tău.

Trei antrenamente săptămânale sunt suficiente pentru dezvoltarea musculară, care să combine exerciţii cardio uşoare (alergare pe bandă, bicicletă) şi ridicări de greutăţi, tot într-o măsură moderată.
Înainte de efort şi după, cu circa o oră, consumă 10-20 de grame de proteine. Ele vor merge direct către muşchi, cei care dau trupului tău aspectul tonifiat la care visezi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod