Cum să obții un abdomen plat cu 6 pătrățele

Un abdomen lucrat astfel încât să se vadă cele 6 pătrățele reprezintă unul dintre cele mai cunoscute obiective de fitness, însă nu este atât de ușor de obținut.
Unele persoane care merg la sală nu reușesc să obțină aceste 6 pătrățele în ciuda eforturilor nesfârșite și exercițiilor abdominale. Însă îți vom dezvălui câteva trucuri care te pot ajuta să obții cele 6 pachețele rapid, fie că ești femeie, fie bărbat!
 

5 trucuri care te ajută să obții cele 6 pătrățele rapid


1. Urmează o dietă adecvată


Multe persoane au reușit să își dezvolte mușchii abdomenului, dar acești mușchi au fost în continuare acoperiți de un strat de grăsime. Singura modalitate de a face cele 6 pachețele vizibile este printr-o dietă adecvată.
Bărbații ar trebui să reducă grăsimea la 10%, iar femeile la 16%. Acest lucru poate fi realizat cel mai bine cu ajutorul unui regim alimentar cu un număr scăzut de calorii și exerciții fizice cardiovasculare, pe lângă construirea masei musculare.

2. Definește-ți masa musculară


În loc de a încerca să-ți dezvolți mușchii abdomenului doar prin abdomene, este recomandat să-ți dezvolți toți mușchii cu ajutorul unor serii regulate de exerciții. Abdomenul tău reprezintă puntea de legătură dintre arme și picioare, iar când extremitățile devin mai puternice, și abdomenul va face același lucru.
Unele exerciții specifice sunt acceptabile, însă încearcă să te concentrezi pe genoflexiuni, de exemplu. 

3. Îmbunătățește-ți postura


Atunci când stai corect în picioare, poți diferenția un abdomen plat de o burtică. Când te apleci, abdomenul tinde să fie ieșit în exterior. Chiar dacă ești suficient de slab pentru a-ți scoate în evidență cele 6 pătrățele, o poziție incorectă te va induce în eroare. Stai drept, îndreaptă-ți pieptul, întinde gâtul și trage umerii înapoi. Această postură va aplatiza abdomentul și te va face să arăți mult mai bine.

4. Încordează-ți abdomenul


Încordează-ți abdomenul, fără a face schimbări la nivelul coloanei vertebrale. Ar trebui să faci acest lucru de fiecare dată când efectuezi orice efort fizic intens și, de asemenea, atunci când îți dorești ca abdomenul să arate cât mai bine.
Exersează aceste încordări de fiecare dată când este posibil, deoarece îți vor întări mușchii abdominali și îți vor proteja spatele atunci când ridici greutăți.

5. Limitează numărul de exerciții pe zi


Multe persoane fac greșeala de a efectua un volum mare de exerciții pentru abdomen, în speranța că acestea vor arde grăsimea de la nivelul taliei. Abdomenul este reprezentat de un grup de mușchi, pe care ar trebui să-i exersezi de 2-3 seturi de exerciții pe săptămână.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod