Cum să alegi cel mai bun antrenor personal - 5 întrebări pe care să le pui

Din totalul oamenilor care aleg să se antreneze cu un instructor, se pare că doar un procent de 4% dintre ei consideră că au găsit cel mai bun antrenor personal.
Dacă în cazul unei clase cu instructor, totul se reduce la șansă, în cazul instructorului personal se pune problema de a-l găsi pe cel care se potrivește cel mai bine planurilor tale dar și ritmului tău de lucru.

Ținând cont de aceste aspecte, iată cele 5 întrebări esențiale pe care trebuie să le pui pentru a vedea dacă antrenorul este potrivit scopurilor tale:

Cât ești de bine pregătit?

14% dintre britanici consideră foarte important ca antrenorul să fie foarte bine pregătit. Certificările și categoriile de antrenamente pentru care antrenorul este calificat îți pot oferi răspunsul la întrebarea dacă ceea ce poate face antrenorul se potrivește cu ceea ce ai tu nevoie.


Cum îmbini munca și distracția în cadrul antrenamentului?

Deși 27% dintre cei care au răspuns la chestionar au considerat că antrenorul trebuie neapărat să aibă o personalitate plăcută, acest lucru nu garantează că antrenamentul în sine va fi plăcut. Olia Sardarova, CEO al BXR Londra, consideră că antrenamentele amuzante au un rol foarte important, mai ales atunci când consideri sportul un stil de viață și nu o corvoadă. „Fitness-ul nu mai este demult un lucru pe care trebuie să-l fac, ci un stil de viață, de aceea o afacere care se dezvoltă în acest domeniu trebuie să ofere metode mai antrenante și mai amuzante pentru a integra activitatea fizică în viața de zi cu zi a membrilor unui club.
Cheia stă în construirea unei comunități formată din oameni care își doresc un loc în care să vină pentru sănătatea lor și unde pot face mai mult decât să alerge pe o bandă.”
, spune Olia Sardarova pentru Harper's Bazaar.


Îmi poți oferi și sfaturi legate de alimentație?

14% dintre bărbați și 8% dintre femeile care merg la sală consideră că sfaturile de nutriție primite de la instructor sunt foarte importante. „Acest lucru înseamnă că bărbații sunt mult mai fixați pe obiectivele pe care le au și care necesită o dietă mai strictă”, susține Samira Husain, antrenor personal la David Lloyd. Asta înseamnă că un antrenor care are cunoștințe certificate în domeniul nutriției îți poate da sfaturi mai bune pentru a-ți atinge scopurile propuse, indiferent dacă sunt legate de creșterea masei musculare, slăbit sau menținerea greutății corporale optime.


Care este stilul tău de antrenament?

Studiile au arătat că antrenamentele trebuie să fie personalizate în funcție de scopurile pe care ți le-ai propus iar intensitatea lor să varieze în funcție de disponibilitatea la efort. De obicei, persoanele care se antrenează constant și intens aleg un instructor care să le pună limitele la încercare, în timp ce persoanele care se antrenează într-un ritm mai lent sunt înclinate să aleagă un instructor mai puțin temperamental.
Această întrebare te va ajuta să determini în ce categorie se încadrează antrenorul și dacă este potrivit cu ceea ce îți dorești să obții.


M-ar ajuta mai mult clasele tale?

Poate fi o idee bună să treci de la antrenamentele personale la cele săptămânale, de grup. În felul acesta poți să variezi intensitatea antrenamentelor și să nu-ți pierzi interesul pentru ceea ce faci. Antrenându-te alături de o echipă sau în grup, vei spori și șansele de socializare (deși antrenorul personal poate să fie un confident foarte bun). 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod