Cele mai bune exerciţii care te scapă de durerile lombare

Îşi fac apariţia brusc şi dacă nu ceri ajutorul unui specialist, durerile de spate se înrăutăţesc. Ca să le previi trebuie să faci zilnic un set exerciţii acasă.

Cea mai bună soluţie pentru a preveni apariţia durerilor lombare este aceea de a face zilnic câteva exerciţii recomandate de un kinetoterapeut şi care au rolul de a menţine musculatura coloanei vertebrale. Potrivit specialistului Adrian Petrică, kinetoterapeut la Bio Ortoclinic, este foarte important să aloci o jumătate de oră în fiecare zi pentru a efectua aceste exerciţii, iar dacă simţi durere să întrerupi exerciţiul respectiv. Iată cele 5 exerciţii pe care specialistul le recomandă oricui să le facă acasă pentru a preveni şi a scăpa de durerile lombare:
1 din 6

Exercițiul 1

Din poziţia culcat pe spate, genunchii îndoiţi şi sprijin pe tălpi se duce genunchiul spre piept și cu ajutorul brațelor se trage cât mai aproape de piept. Poziția ideală constă în aducerea genunchiului până pe torace (piept). ”Odată ajuns genunchiul la piept, se menține poziția pe parcursul executării aproximativ 5 secunde, după care se revine la poziția inițială. Se repetă aceeași mișcare și cu celălalt picior”, explică kinetoterapeutul Adrian Petrică.

Numărul de repetări: 8, 10 sau 12, pentru fiecare picior, a câte 1, 2 sau 3 serii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod