Abdomen plat

Cel mai eficient exerciţiu pentru un abdomen plat - VIDEO

Un exerciţiu care porneşte din planşă este considerat a fi extrem de util pentru cei care vor să lucreze muşchii şi să aibă un abdomen plat.

Această variaţie din planşă întăreşte musculatura abdominală şi te ajută să obţii un abdomen plat. Este cel mai eficient exerciţiu atunci când este efectuat cu regularitate. Astfel că dacă ţi-ai propus să lucrezi musculatura abdominală şi să reduci din grăsimile care se depun în această zona, îţi recomandăm să faci zilnic acest exerciţiu.

Un alt beneficiu major adus de acest exerciţiu este acela că îmbunătăţeşte postura trunchiului, întăreşte musculatura din jurul coloanei vertebrale şi te ajută să scapi de durerile de spate.

Flexibilitatea este un alt aspect pe care-l poţi îmbunătăţi dacă faci cu regularitate exerciţii de tip plank.

De asemenea, capacitatea de concentrare va fi una mai bună, aceste exerciţii ajutând la îmbunătăţirea stării de spirit şi o gestionare mai bună a situaţiilor stresante.


Cum să faci corect acest exerciţiu


1.Începe din poziţia de flotări, cu picioarele depărtate fără a depăşi linia şoldurilor.
2. Trunchiul şi posteriorul vor fi mereu în linie dreaptă, iar pe toată perioada exerciţiului abdomenul trebuie menţinut încordat.
3. Îndoaie mâna dreaptă şi coboară cotul pe sol, după care îndoaie şi mâna stângă.

Menţine postura timp de câteva secunde.
4. Se revine cu palma dreaptă pe sol, apoi cu cea stângă, ajungând în poziţia de start.
5. Se repetă mişcarea îndoind întâi mâna stângă, urmată de cea dreaptă, se menţine postura şi se revine la poziţia de start.
6. Se fac zilnic câte 10-15 repetări complete.

Foto: popsugar.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod