Escapadă în cuplu: șapte destinații de cucerit în februarie 2017

Nu e nevoie de o zi anume pentru a sărbători iubirea, cum nici iubirea nu are aceeași definiție pentru toată lumea. Dar se mai întâmplă să ne luăm inima în dinți mai ales atunci când o lume întreagă face la fel, de Valentine’s Day. Plănuim pe furiș o cină în oraș, cumpărăm bilete la un concert sau pregătim bagajele pentru a descoperi un alt colț de lume. Specialiștii motorului independent și gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro au selectat șapte destinații în care poți transforma luna iubirii în amintiri pentru o viață alături de partener sau parteneră.

Roma, Italia - N-ai de ce să rămâi cu un gust amar dacă vă gândiți la un city break sau chiar la o săptămână întreagă la Roma pentru că vă așteaptă, de fapt, la dolce vita. Aici se află Fontana di Trevi, locul în care s-a filmat o scenă de iubire din filmul clasic cu același nume, La Dolce Vita. Deși este interzis să intrați în Fontana di Trevi, puteți admira această operă de artă în aer liber creată de arhitectul Nicola Salvi. Și, dacă inima vă spune că e bine la Roma, înseamnă că vă veți întoarce cândva să descoperiți mai multe – pentru un plus de certitudine nu vă rămâne decât să încercați tradiția aruncării unei monede în fântână.


Barcelona, Spania - La Barcelona soarele vi se împletește în păr și vă face sete de a umbla pe străduțe șerpuitoare către galerii, muzee sau restaurante fermecătoare. Deși se spune că Valentine’s Day este mai puțin sărbătorit în Catalonia decât în alte regiuni spaniole, Barcelona oferă infinite motive pentru a sărbători oricând viața și, mai ales, viața în doi. Printre acestea, veți găsi în februarie o expoziție avangardistă semnată de artistul contemporan Francesc Todó sau o sesiune de Blues & Jazz Jam, mai pe înserat.

Berlin, Germania - Câți oameni, atâtea povești și, tot așa, atâtea filme pe care să le vezi, care să te inspire, din care să înveți. Pentru pasionații de călătorii și de filme, are loc în februarie la Berlin un festival de film de seamă: Berlinala, cea de-a 67-a ediție. Continuați să rămâneți în decorul cinematografic cu un restaurant aflat într-o vilă în stil art nouveau, unde a locuit actorul german de filme mute Henny Porten. Aici, în Cafeneaua Einstein, veți regăsi la masă actori, producători de filme sau alte personalități din domeniu și, de asemenea, intimitatea.

Londra, Marea Britanie - Arhitectura victoriană a caselor, străzile pline de verdeață și arbuști se ascund în Londra mai ales în zona South Kensington.
Aici se află și trei dintre cele mai mari și mai frumoase muzee londoneze, cu intrare liberă: Victoria și Albert, Muzeul de Științe, Muzeul Istoric al Naturii. Tot în Londra, există o locație divină cu muzică live, o biserică eclectică, deschisă tuturor: treceți pragul capelei gotice numită Union, o locație neconvențională, cu o acustică superbă. În februarie sunt programate o serie de evenimente la care puteți prinde intrare liberă, cum ar fi un concert Duo Vox Humana pe 15 februarie.

Paris, Franța - Cu siguranță vă zboară deja gândul la numeroase locuri celebre din Paris. Pentru a încerca ceva inedit, începeți cu o vizită la Muzeul Eugène Delacroix, un mic muzeu în apartamentul în care pictorul a locuit și muncit până la moartea sa. Aici aveți parte de o experiență aparte datorită camerelor roșii, tablourilor senzuale și desenelor expuse. Când vi se face poftă de un cocktail desăvârșit, opriți-vă la Little Red Door, un bar cochet de cocktailuri servite în pahare vintage, care știe cum să vă ofere, totodată, o atmosferă intimă.

Milano, Italia - În februarie veți găsi numeroase expoziții, galerii, evenimente la Milano care vă vor îndrăgosti mai tare de arta din cele mai vechi și noi timpuri.
În cadrul Trienalei de la Milano, puteți păși pe urmele femeilor creatoare din designul italian al secolului XXI. Mai mult, reducerile sunt în floare luna aceasta în mai multe magazine din Milano. Unul dintre cele mai vechi malluri din lume este Galeria Vittorio Emanuele II, deschis în 1877, un loc cu o arhitectură unică, cu acoperișuri din sticlă colorată și o cupolă luminoasă de sticlă și fier, un reper pentru cei care iubesc să facă cumpărături sau sunt pasionați de arhitectură.

Veneția, Italia - Deși celebra poveste de iubire dintre Romeo și Julieta păstrează amprente la aproximativ 120 de km distanță la Verona, Veneția este locul care poate fi un cadru unic pentru povestea voastră. Aici are loc unul dintre cele mai mari Carnavaluri din Europa care, până la finalul lunii, oferă 77 de evenimente în mai multe piețe din oraș. O plimbare cu vaporașul sau cu gondola ori un prânz tradițional într-un restaurant din Campo Santa Margherita, completează o zi de care vă veți aminti mereu.

Atena, Grecia - În mai puțin de două ore ați ajuns la Atena, unde vă așteaptă o bogăție de experiențe care să vă trezească toate simțurile, de la decorurile impunătoare și, totodată, elegante din Acropole, la preparatele mediteraneene, cu tzatziki, măsline și fructe de mare.
Și nu-i de trecut cu vederea nici un eveniment ieșit din cadrul tradițional grecesc atât timp cât vine să vă încânte auzul și bătăile inimii: concertul susținut de Orchestra Filarmonica din Praga, cu cele mai cunoscute melodii din filme.

Madrid, Spania - Înainte să ajungeți la Madrid e bine să știți că voia bună a oamenilor este molipsitoare. Piața Rastro Flea este un univers cu de toate, de la antichități, amestecuri de discuri vechi ce răsună a flamenco, la tricouri sau aparate de uz casnic, unde alți localnici și turiști curioși caută prin viețile apuse ale vânzătorilor și aleg ce le surâde pentru prezentul personal. Ulterior, vă așteaptă în inima Madridului Parcul Retiro, unde puteți face un picnic la marginea lacului, o plimbare cu barca, să descoperiți zecile de sculpturi, pădurea cu trandafiri sau Palacio de Cristal și expozițiile sale de artă cu intrare gratuită.

Descoperă ofertele de călătorie pentru perioada 12-15 februarie 2017 pe site-ul momondo.ro, precum și alte informații utile la secțiunea Inspirație, pe care să le iei în bagaj.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod