7 sfaturi pentru un metabolism de invidiat

Nu mănânci mai mult decât prietenele tale, ba chiar mai puţin. Atunci de ce diferenţa de kilograme? Te-ai gândit că vinovat pentru kilogramele în plus este metabolismul leneş?
Nu mănânci mai mult decât prietenele tale, ba chiar mai puţin. Atunci de ce diferenţa de kilograme? Te-ai gândit că vinovat pentru kilogramele în plus este metabolismul leneş?

Metabolismul reprezintă ritmul în care corpul consumă energia şi, prin urmare, şi caloriile în plus. Ţinta principală a oricărui program eficient pentru slăbit este menţinerea unui metabolism activ. Este cunoscut faptul că un metabolism rapid "arde" mai multe calorii pe parcursul unei zile comparativ cu unul lent. Ce poţi face pentru silueta ta? Iată câteva ponturi:

1. Fă miscare! Este metoda cea mai eficientă când vine vorba de creşterea masei musculare, fapt ce va ajuta la stimularea metabolismului.
Specialiştii recomandă combinaţiile de exerciţii de aerobic şi rezistenţă pentru a obţine cele mai bune rezultate. Însă nu doar exerciţiile efectuate la sală ajută. Fii activă şi în afara acesteia. Poţi practica activităţi sportive uşoare precum înot, ciclism, alergare sau tenis.

2. Mănâncă puţin şi des. Există studii care demonstrează că această metodă este foarte benefică pentru silueta ta. Dacă vei urma această regulă, îţi vei pune metabolismul "la lucru" şi vei arde mai multe calorii decât în cazul în care mănânci de două ori pe zi şi consistent.

3.
Nu sări peste micul dejun.
Este una dintre cele mai importante reguli, susţin specialiştii. Urmând această regulă se evită înfometarea, se asigură o sursă constantă de energie şi se menţine eficienţa metabolismului. De ce? Organismul uman este dotat cu un mecanism de supravieţuire prin care se depozitează grăsimea pentru a ne proteja de înfometare. Atunci când sărim peste o masă sau ţinem o dietă foarte strictă, organismul se pregateşte pentru o perioadă de înfometare şi încetineşte metabolismul pentru a conserva energia.

4. Acordă-ţi timp suficient pentru odihnă.
Studiile efectuate au arătat că somnul odihnitor reprezintă un aliat de nadejde în lupta împotriva kilogramelor. Potrivit specialiştilor, tulburările de somn pot avea drept efect dereglarea metabolismului. Astfel, capacitatea organismului de a transforma alimentele în energie poate scădea şi pot apărea depozitele de grăsimi.

5. Elimină pe cât posibil sursele de stres si relaxează-te. Nu mai este un secret pentru nimeni că stresul îngraşă. Cauza o reprezintă cortizolul, hormonul stresului, care favorizează depunea grăsimilor.

6. Condimentează-ţi masa. Adaugă puţin ardei iute la masă şi vei obţine o accelerare a metabolismului.
Cercetările au descoperit o substanţă din ardei care stimulează arderea caloriilor. În plus, specialiştii susţin că ardeii iuţi reduc apetitul.

7. Consumă ceai verde. Această bautură conţine antioxidanţi care ajută la arderea grăsimilor.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dana pe 25 Oct 2010, 17:09
    Articol bun

    Articolul este bun, cu sfaturi bune, valabile pentru lumea sanatoasa. Ele se aplica identic sau nu, in functie de particularitatile fiecarei persoane, indiferent de cauzele ingrasarii. Sunt valabile si pentru persoanele cu greutate normala.

    1
    0

  • allana pe 25 Oct 2010, 13:55
    Foarte serios,

    @Plinuta Te duci la doctor si-l consulti.Asa o sa afli mai exact cauzele ingrasarii.Dar, daca urmezi sfaturile de mai sus, iti garantez ca nu ai decat de castigat.Asta chiar si in cazul in care nu esti grasa.

    0
    0

  • DIANA pe 25 Oct 2010, 12:54
    BUNE SFATURI!

    SUPER ARTICOL!

    0
    0

  • mihaela pe 25 Oct 2010, 09:29
    f interesant articolul

    Sfaturi utile pentru toata lumea! In SOP asociat, de regula, cu insulinorezistenta, sfatul nur 1 este activitatea fizica , iar sfatul nr trei mese mici si dese!

    0
    0

  • Mihaela pe 25 Oct 2010, 09:05
    Mituri false

    Persoanele care au sindromul colonului iritabil, diverticuli, boala hemoroidala nu au voie sa consume condimente!!!!!!!! Atentie la ce afirmatii faceti. Ceaiul verde nu este chiar atat de stralucitor.

    0
    0

  • Plinuta pe 25 Oct 2010, 06:22
    SErios?

    Si daca persoana are chsituri ovariene de care nu stie dar care au ingrasat-o? Sau daca suferta de hipotiroidism atunci cum poate sa isi accelereze metabolismul? Sfaturile de mai sus sunt bune dar nu pentru toata lumea!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod