Anorexia, boala care ucide vedetele

Fotomodelele sunt cele mai afectate... Obligate să mănânce câteva frunze de salată şi să bea apă plată cu lămâie, fetele care defilează pe podiumurile de modă nu mai sunt demult repere de frumuseţe.
Fotomodelele sunt cele mai afectate... Obligate să mănânce câteva frunze de salată şi să bea apă plată cu lămâie, fetele care defilează pe podiumurile de modă nu mai sunt demult repere de frumuseţe. Din păcate însă, adolescentele de astăzi nu realizează acest lucru şi încă tind să atingă "perfecţiunea" etalată de acestea.

În patru luni a decedat...


Anna Wood, o adolescentă de 16 ani, este una dintre victimele anorexiei, o maladie modernă, poate la fel de periculoasă ca şi cancerul, despre care însă nu se vorbeşte destul de mult. Povestea de viaţă şi de moarte a Annei a început imediat după Crăciun când, împreună cu mama ei a început o cură de slăbire foarte restrictivă. Ceea ce trebuia să ţină 5, 6 săptămâni la Anna a ţinut câteva luni, timp în care ajunsese chiar să ascundă mâncarea de părinţi în lupta ei disperată cu aşa zisele kilograme în plus.

"De când am aflat că are anorexie şi până a murit, a trecut foarte puţin timp. Nici măcar nu am avut timp să învăţ cum o pot ajuta", declara mama tinerei la un moment dat.

Printre complicaţiile acestei boli se numără şi ulcerul, care, în cazul Annei, nu a putut fi operat din cauza faptului că organismul ei era foarte slăbit şi nu rezista unei astfel de intervenţii chirurgicale. Mai mult decât atât, toate organele nu-i mai funcţionau normal, a făcut un atac cerebral, a paralizat, iar spre final nu mai respira decât cu ajutorul aparatelor. Pe 26 martie, tânără a intrat în stop cardio-respirator ireversibil.

A slăbit 9 kg într-o lună, dar şi-a piedut viaţa


Avea 36 de ani şi-şi dorea să arate impecabil în vacanţa pe care o plănuise împreună cu soţul şi copilul ei. Din păcate însă, complicaţiile apărute din cauza dietei restrictive şi a exerciţiilor fizice epuizante au ucis-o. A făcut atac de cord la serviciu, iar medicii nu au mai putut face nimic ca să-i salveze viaţa.

"Era într-o discuţie cu şeful ei şi dintr-o dată i s-a făcut rău şi a căzut", a declarat mama ei vitregă, citată de Dailymail.co.uk. "Nu s-a plâns niicodată că-i este rău, mai mult decât atât, în ziua respectivă chiar a râz şi a glumit", continuă aceasta.

La autopsie s-a descoperit că Lucy Prince avea un nivel extrem de scăzut al potasiului în organism şi suferea de miocardică (inflamaţie a muşchiului inimii). "Creierul ei nu s-a mai oxigenat din cauza faptului că inima s-a oprit. Stopul cardiac a intervenit din cauza nivelului scăzut de potasiu din organism", a declarat doctorul David Green, cel care a făcut autopsia.

Fetiţele între 3 si 6 ani, preocupate de greutatea lor


Un studiu recent, publicat de "British Journal of Developmental", susţine că aproape jumătate dintre fetiţele cu vârste cuprinse între trei şi şase ani au declarat că sunt îngrijorate să nu se îngraşe. Cercetările au întărit convingerea că există o puternică legătură între imaginea promovată de mass-media şi tulburările alimentare care afectează tot mai multe persoane. Expunerea repetată la imagini cu femei foarte slabe modifică funcţia creierului şi creşte înclinaţia noastră de a dezvolta tulburări de alimentaţie.

Victimă a anorexiei, luptă împotriva ei


Isabelle Caro este un fost model care se luptă cu anorexia de la vârsta de 13 ani. În 2006, când cântărea 23 de kilograme, a intrat în comă, acum are 31 de kilograme şi 1,75 cm. Caro a acceptat oferta fotografului italian Oliviera Toscani de a fi protagonista unui spot publicitar şocant, campanie care luptă împotriva anorexiei. "Vreau să ajut tinerele care au tulburări de alimentaţie, ca să nu ajungă ca şi mine", declară fostul model.




Vedete anorexice...


"Am început prin a mânca firimituri, a face foarte mult sport, m-am forţat să muncesc câte 15 ore pe zi, brutalizându-mi sistemul imunitar", declara Calista Flockhart în 2002. Vedeta din "Ally McBeal" a avut grave probleme de sănătate din cauza anorexiei, la fel ca şi Keira Knightley care, deşi nu a recunoscut niciodată, a demonstrat acest lucru la premiera din Londra a filmului "Piraţii din Caraibe: Cufărul omului mort".

Anul 1994 reprezintă începutul anorexiei pentru Christina Ricci. Conform declaraţiilor recente, actriţa a învăţat să fie anorexică urmărind filmul "Biografia lui Tracey Gold" şi un film cu Calista Flockhart, care interpreta rolul unei anorexice şi bulimice. Nici frumoasa Anahi nu este străină de această problemă. Artista a recunoscut însă că a suferit de anorexie şi că a urmat un tratament.
23 Octombrie 2010
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • yashika pe 11 Iul 2012, 22:14
    :(

    adevarul este k si eu am avut aceeasi problema. am tinut o dieta lunga si cu cat slabeam cu atat ma vedeam mai grasa pana cand mi s-a facut rau intr-o noapte si am ajuns la spital! nu sunt foarte ,am forme (sani mari si putin fund) dar nu sunt in totalitate multumita de mine. asta este fiecare este cu corpul sau cu constructia lui (unele sunt late in solduri si oricat ar slabii nu se observa) dar trebuie sa ne obisnuim cu ideea k asa ne este corpul:)

    1
    0

  • Adelina pe 17 Ian 2012, 16:01
    @Lore

    Nu e vorba ca iti doresti sa devii un schelet...Sunt sigura ca nici ele nu isi doreau sa devina chiar atat de slabe..Ideea e ca,practic sunt bolnave,cu cat slabesc mai mult cu atat ele se vad si mai grase,e chestie de psihic.

    1
    1

  • lore pe 25 Oct 2010, 22:32
    socant...

    sunt de acord cu Roxana, chiar sunt bolnave mintal, nu pot sa-mi dau seama cum poti sa-ti doresti sa devii un schelet? 8-}

    4
    0

  • wooow pe 25 Oct 2010, 16:16
    MA UIT LA ELE...

    ... SI MI SE FACE FOAME

    2
    1

  • roxana pe 25 Oct 2010, 15:18
    SUNT BOLNAVE MINTAL

    PRINCIPALA PROBLEMA ESTE CEA PSIHICA, SUNT BOLNAVE MINTAL..TREBUIE SA SE TRATEZE SARACELE..MI-E MILA DE ELE..

    2
    1

  • crinya pe 23 Oct 2010, 17:42
    dumneezeule!!!

    wooo... nici eu nu sunt grasa de felul meu da ce ii aici ii prea de tot adica pt ce sa fie atat de slabe ca frumoase nu is...si sincer ainele arata oricum mai okpe fetele"normale"da in nici un caz chiar asa...

    2
    1

  • Ionela pe 23 Oct 2010, 14:04
    :|

    Pfff,am ramas socata cand am vazut filmuletul... :|

    2
    0

  • un baiat pe 23 Oct 2010, 13:21
    anorexia

    doamne ce frumusete sunt in video sa lasam vrajeala deoparte nu vezi un barbat normal la mansarda sa se indragosteasca d schelete alea zoombi in toata regula

    2
    1

  • olivia pe 23 Oct 2010, 12:36
    anorexia

    wow,am ramas putin socata de articolul asta,asa incat atunci cand ma uit la el imi spun mai bine raman asa cum sunt decat sa ajung una dintre femeile anorexice

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod