7 sfaturi ca să scapi de burtă până la sărbători

Dacă vrei să dai jos repede kilogramele în plus de la burtă, începe un program susţinut, alcătuit dintr-o alimentaţie sănătoasă, sport şi atitudine pozitivă. În felul ăsta categoric te vei simţi bine de sărbători. Ce trebuie să faci?
Dacă vrei să dai jos repede kilogramele în plus de la burtă, începe un program susţinut, alcătuit dintr-o alimentaţie sănătoasă, sport şi atitudine pozitivă. În felul ăsta categoric te vei simţi bine de sărbători. Ce trebuie să faci?

1.    Fără prăjeli!

Chiar dacă la serviciu eşti mereu pe fugă şi ţi-e mult mai comod să cumperi o porţie de cartofi prăjiţi, ar fi mult mai indicat dacă ai renunţa la acest obicei. Mănâncă la cantina firmei sau comandă on-line ceva fără prăjeli. Dacă nu ai bani pentru asta, trezeşte-te mai devreme cu câteva minute şi pune-ţi la pachet! Și încearcă să mănânci mai puţin sărat. Încă ceva: renunţă la “ronţăielile” dintre mese şi după ora 18 fereşte-te de crudităţi (acestea fermentează mai greu, iar consecinţa este balonarea). De altfel, este indicat să nu mănânci nimic cu patru ore înainte de culcare.

2.    Bea apă

Dacă bei zilnic câte doi litri de apă, te vei hidrata corect.  În felul ăsta vei elimina toxinele. E indicat să renunţi la cafea, sucuri acidulate şi la alcool.

3.    Mănâncă încet

Când mănânci lacom sau când vorbeşti cu gura plină, înghiţi şi mult aer. La fel se întâmplă şi atunci când bei repede. Aer înghiţit înseamnă balonare, iar de aici rezultă burtă nedorită. Atenţie mare şi la guma de mestecat! 20-30 de minute ar trebui să fie suficiente pentru a mesteca o gumă.

4.    Mergi pe jos

Dacă n-ai timp pentru sală ori pentru abdomene făcute acasă, poţi apela la câteva mici trucuri ca să mai arzi din rezervele de grăsime. Cel mai simplu este să mergi pe jos. Dacă locul de muncă este aproape de casă, trezeşte-te mai devreme şi ia-o la pas. Dacă e prea departe, coboară din maşină înainte cu câteva sute de metri şi mergi în ritm vioi. Nu mai lua liftul (măcar pentru câteva etaje) şi nu mai folosi scările rulante. Și încă ceva: plimbă-te! Dacă ajungi prea târziu acasă e utilă şi o plimbare în jurul blocului sau până la chioşcul din colţ. Atenţie! Toate astea trebuie făcute în ritm susţinut, zi de zi.

5.    Dansează!

N-ai timp să mergi la sală, pentru că mereu ai altceva de facut, nu-i aşa? Ei bine, atunci dă drumul la muzică şi dansează în casă! Poţi să dansezi şi în timp ce dai cu aspiratorul sau ştergi praful. Iar dacă ai copiii acasă, dansează cu ei! Va fi o distracţie de nota 10! Și burta va mai scădea un pic... Poţi să apelezi şi la dansul cu cercul, care te va obliga să faci şi mai mult efort.

6.    Nu uita de masaj

Dacă nu ai timp sau bani pentru a apela la servicii profesionale de masaj, poţi încerca să-l faci singură. Este de preferat să foloseşti în fiecare zi o perie de masaj. Trebuie să masezi burta în sensul acelor de ceasornic, cinci minute.
Totodată, este indicat să amesteci sare de baie cu gel de duş şi să masezi burta, cu mişcări circulare. După clătire, aplică un strat subţire de cremă anticelulitică.

7.    Adoptă o postură frumoasă

Chiar dacă ai burtă, asta nu înseamnă că trebuie să stai cocoşată sau să-ţi ascunzi sânii. Mergi drept, stai corect pe scaun, ţine capul sus (nu foarte sus), zâmbeşte şi nu te gândi mereu la colăceii de la burtă. Scoate pieptul înainte, nu ridica rigid umerii şi trage abdomenul! Iar la toată postura asta adaugă o ţinută corespunzătoare, care să acopere talia.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana pe 14 Ian 2012, 01:00
    Aparate pentru exercitii de slabit!

    HAMMER - APARAT DE EXERCITII PENTRU PICIOARE AIR SENSATION XT Descriere: Greutate maxima utilizator: 100 kg Exercitii pentru: brate, picioare, coapse, fesieri si abdomen Dimensiuni in stare de functionare: 166 x 73 x 145 cm.Nou, in cutie, sigiliat. Productie: Germania Pret:299ron Tel:0763504849

    1
    1

  • DariaMih pe 27 Dec 2011, 18:48
    Ar trebui sa aratam bine mereu!

    Ideea de a arata bine doar pentru ocaziile speciale din an si mie mi se pare una deloc productiva. Trebuie sa aratam bine mereu si sa ne gandim ca facem asta, in primul rand, pentru noi. Eu am mers la nutritionist acum cateva luni, mi-am facut analizele si mi-a fost recomandata o dieta personalizata si pastilele slim&fit. De atunci am slabit foarte frumos, fac miscare si am mare grija la alimentatie. Bafta tuturor!

    7
    1

  • pasztai zoltan pe 27 Dec 2011, 10:38
    Postura corecta > nu e vorba neaparat de siluata si burta

    Cu totii avem un program ADN , pe care nu prea putem schimba . Postura corecta si lupta contra gravitatiei toata ziua a corpului nostru , va ajuta la un tonus de atitudine care .........( nu am loc aici sa va descriu cursul meu !!!) ( n Ca si sfat : sa ne asezam pe un sittfitt sau pe o minge mare Bobath - fizioball, cat lucram la masa sau calculator, si sunt de multe ori mai bune solutii decat sa te duci la sala doar in campanie ca vine vara sau vine revelionul si trebuie sa arat bine

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod