6 alimente indicate după un antrenament la sală

Care sunt cele mai bune alimente pe care trebuie să le consumi după ce ai fost la sală? Descoperă ce preferă să consume antrenorii de fitness!
Dacă ţi-ai propus să slăbeşti trebuie să reţii că după un antrenament intens la sală nu este recomandat să mănânci tot ce vezi în faţa ochilor. Cantităţile trebuie să fie normale şi este foarte important să adaugi surse bune de proteine. Cele mai simple combinaţii de alimente hrănitoare te vor ajuta să dai jos kilogramele nedorite, dar să furnizezi corpului nutrienţii de care are nevoie.

Iată care sunt cele 6 alimente indicate după un antrenament la sală:


Cartofi dulci

Poate nu te-ai aştepta la acest aliment şi nici nu cred că este foarte multă lume care se gândeşte la el după un antrenament la sală. Însă, cartofii dulci furnizează antioxidanţi şi carbohidraţi complecşi, restabilind nivelul zahărului din sânge care scade în timpul antrenamentului.


Mazăre

O omletă cu mazăre alături de o salată de verdeţuri constituie o masă completă, potrivită după un antrenament intens. Mazărea are un conţinut ridicat de proteine şi vitamina C, precum şi fibre care menţin senzaţia de saţietate.


Somon

Tartinele cu somon cu pâine integrală constituie o altă combinaţie potrivită după un antrenament intens. Somonul furnizează proteine şi grăsimi omega-3, reducând riscul inflamaţiilor şi a tensiunilor care apar la nivelul muşchilor antrenaţi.


Ouăle

Proteine, antioxidanţi, vitaminele A, B12, B2 şi B5 sunt câţiva dintre nutrienţii pentru care ouăle sunt considerate un aliment complet. De aceea, consumate în combinaţii sănătoase după un antrenament sportiv vor furniza corpului substanţele necesare pentru a funcţiona corect.


Brânzica de casă

Furnizează proteine şi poţi să alegi un sortiment mai sărac în grăsimi. Combină brânzica de casă cu un ou fiert, castraveţi, ardei, somon afumat sau avocado.
Este consistentă, nu îngraşă şi hrîneşte muşchii lucraţi la antrenament.


Ciocolata neagră

Consumată în cantităţi mici, ciocolata neagră este potrivită după un antrenament intens. Rupe câteva bucăţele peste terciul din ovăz şi completează cu nuci şi fructe.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod