5 metode ca să scapi de burtă la birou

Petreci 8 ore pe zi în faţa calculatorului, la birou, iar acest fapt şi-a pus amprenta pe silueta ta. Lipsa timpului liber te împiedică să mergi regulat la sală. Şi totuşi, nu reprezintă o scuză pentru a nu avea grijă de silueta ta. Sunt metode care pot fi urmate chiar şi la birou
Petreci 8 ore pe zi în faţa calculatorului, la birou, iar acest fapt şi-a pus amprenta pe silueta ta. Lipsa timpului liber te împiedică să mergi regulat la sală. Şi totuşi, nu reprezintă o scuză pentru a nu avea grijă de silueta ta. Sunt metode care pot fi urmate chiar şi la birou. Iată câteva dintre ele care te vor ajuta să dai jos colăceii de pe abdomen.

1. Nu sări peste mese!

Nu, nu reprezintă o scuză faptul că şeful ţi-a dat multe de făcut azi şi crezi că nu-ţi permiţi o jumătate de oră liberă să iei masa! Sănătatea ta este mai importantă, nu crezi? În plus, metoda înfometării nu te va ajuta să slăbeşti. Din contră. Organismul va reacţiona la înfometare eliberând aşa numiţii hormoni ai stresului care transformă caloriile în grăsime. Dacă sari peste prânz, rişti să ajungi înfometată acasă şi să goleşti frigiderul.
Şi ştim foarte bine că tot ce consumăm după ora 19.00 se depune.

2. Exerciţii simple de efectuat în pauză

Pauzele scurte şi dese îţi vor aduce doar beneficii. Te vor ajuta să te relaxezi, să lucrezi mai cu spor şi să îţi lucrezi musculatura. Nu sunt cele mai eficiente exerciţii, însă ajută. Iată câteva exerciţii simple.

Stai în spatele scaunului, cu picioarele apropiate, sprijinindu-te cu mâinile de spătar. Ridică-te pe vârfuri şi încordează-ţi muşchii picioarelor. Păstrând muşchii abdominali încordaţi, spatele drept şi călcâiele ridicate, roteşte partea inferioară a corpului către stânga. Îndoaie uşor genunchii şi mişcă-ţi corpul cu câţiva centimetri în sus şi în jos, timp de un minut. Coboară călcâiele. Repetă exerciţiul, rotindu-te spre dreapta.


În timp ce eşti asezată pe scaun, îndreaptă spatele şi încearcă să îţi relaxezi umerii. Apoi concentrează-te pe zona abdomenului, inspiră şi în timp ce expiri încordează muşchii abdomenului ca şi cum ai încerca să împingi această zonă spre scaun. Ramâi în această poziţie, respirând uşor, până numeri la 10. Dacă vei repeta acest exerciţiu de doar trei ori pe zi, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Exerciţiile Kegel pot fi făcute uşor la birou, fără să te observe colegii. Îţi poţi încorda muşchii stomacului, ca şi când ai opri fluxul de urină, timp de 10 secunde. Încearcă să efectuezi acest exerciţiu de 3 ori pe zi.

3. Pregateşte-ţi prânzul acasă!

Acasă ai posibilitatea să găteşti sănătos şi să alegi ingredientele. Optează pentru salate şi evită să cumperi hrană gata preparată.
Majoritatea acestor produse sunt bogate în grăsimi, calorii şi sărace în nutrienţi.

4. Optează pentru gustări sănătoase!

Potrivit nutriţioniştilor, o dietă bogată în afine te ajută să scapi de grăsimea abdominală. După o serie de experimente efectuate pe o perioadă de 90 de zile, cercetătorii de la Centrul de boli cardiovasculare al Universităţii Michigan au demonstrat că o dietă bogată în afine te ajută să scapi de grăsimea inestetică din jurul taliei şi oferă protecţie pentru inimă şi persoanelor care suferă de sindrom metabolic. Efectul benefic este dat de substanţele fitochimice din compoziţia afinelor.

5. Multă apă pentru siluetă armonioasă

Renunţă la băuturile carbogazoase şi consumă cât mai multă apă. Cunoaştem cu toţii rolul important pe care îl joacă apa în procesul de slăbire şi mai ales dacă este vorba de topirea grăsimii din jurul abdomenului.
Corpul tău funcţionează mai bine când este perfect hidratat. În plus, apa creşte senzaţia de saţietate şi te ajută să mănânci mai puţin.

De asemenea, pentru a te menţine îm formă mai poţi să:

  • mergi pe bicicletă până la muncă
  • urci pe scări în loc să iei liftul
  • mergi personal la colegi, în loc să suni la telefon
  • faci pauze şi să îţi întinzi musculatura la fiecare jumătate de oră. Astfel vei evita durerile de spate
  • faci o plimbare prin împrejurimi în pauza de prânz
  • eviţi să mănânci în faţa calculatorului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod