Slăbit rapid: Cum să scapi de grăsime fără bătăi de cap? 5 alimente cu superputeri

Există alimente precum ardeiul iute care intensifică arderea caloriilor. Însă, mai sunt şi alte alimente care au capacitatea de a accelera metabolismul şi de a te ajuta la slăbit.

Alimentele pe care le consumăm au un rol primordial în menţinerea greutăţii corporale, dar şi în procesul de slăbire. Un regim alimentar echilibrat asociat cu exerciţii fizice va ajuta orice persoană să scape de kilogramele în plus atâta vreme cât se menţine constant acest stil de viaţă.

Ca să nu treci dintr-o dietă în alta, cu rezultate dezamăgitoare şi care nu persistă pe termen lung, este recomandat să-ţi schimbi regimul alimentar şi să faci aceste lucruri treptat, astfel încât să-ţi oferi o perioadă de adaptare.

Pe lângă un regim alimentar echilibrat este esenţial să incluzi în dietă câteva alimente recunoscute pentru rolul lor de a arde grăsimile şi de a accelera metabolismul. Iată care sunt acestea:

1.

Lintea

Este o leguminoasă cu un conţinut ridicat de fier, iar acest lucru împiedică apariţia carenţelor de minerale. În special de fier, care se pierde foarte uşor şi foarte multe persoane ajung să sufere de anemie. O ceaşcă cu linte asigură 35% din necesarul zilnic de fier.

Atunci când organismul nu suferă de aceste carenţe nutriţionale, metabolismul este unul alert, prin urmare arderea grăsimilor este mai intensă. Aşa că nu uita să consumi de câteva ori pe săptămână câte o porţie de linte preparată în diverse moduri. Poţi să o incluzi în ciorbe, tocăniţe, salate sau să faci un pateu gustos împreună cu alte legume.


2. Ardeii iuţi

Ardeii iuţi sunt recunoscuţi pentru efectul lor spectaculos în curele de slăbire.
Dar ştiai că tocmai substanţa care la conferă gustul picant este cea responsabilă cu accelerarea metabolismului şi arderea grăsimilor? Această substanţă se numeşte capsaicină şi o găsim în diverse forme, de la extract la capsule, în cazul în care nu agreezi gustul picant.

Un studiu efectuat în 2010 de către cercetătorii de la Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din California a demonstrat că ardeiul iute este un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece principala substanţă care dă gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajută la arderea grăsimilor din corp, reduce pofta de mâncare şi accelerează metabolismul.

Poţi să foloseşti ardeii cruzi, în mâncărurile şi ciorbele pe care le prepari, în salate, peste carne sau omleta de la micul dejun.


3. Ceaiul verde

Cercetările au arătat că polifenolii din ceaiul verde contribuie la reducerea absorbţiei grăsimii în sânge şi prin urmare, la scăderea colesterolului, conducând astfel la reducerea greutăţii corporale. De asemenea, cofeina din ceaiul verde ajută la activarea metabolismului şi a sistemului digestiv şi contribuie la purificarea organismului de toxine.

Consumă zilnic 4 ceşti cu ceai verde sau păstrează o sticlă cu ceai verde la frigider, pe care îl poţi consuma cu gheaţă în zilele de vară.

4. Cerealele integrale

Cerealele integrale sunt esenţiale pentru sănătate. Ştiai că organismul arde de două ori mai multe calorii în timpul procesului de digerare a cerealelor integrale, cum ar fi ovăzul sau orezul brun? Include cerealele integrale în alimentaţia ta, însă fereşte-te de cele rafinate, cum ar fi făina albă şi orezul alb.

Consumă în schimb orz perlat, ovăz, orez brun, făină integrală, hrişcă, quinoa, mei, porumb, grâu bulgur.

5. Carnea slabă

Proteinele din carne au un efect termogenic, favorizând arderea intensă a caloriilor. Specialiştii precizează că în timp ce carnea este digerată, corpul arde peste 30% din caloriile ingerate. Consumă carne slabă de 2-3 ori pe săptămână pe care să o prepari sănătos, fără să o prăjeşti în ulei. 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Miruna pe 26 Aug 2013, 14:32
    5 alimente cu superputeri

    Buna, Sorin! Ma poți ajuta cu un sfat? Cum ai folosit aceste alimente? Ce ai mai mancat in afara de acestea? Imi poți da te rog regimul tau zilnic, caci am nevoie de ajutor... Mulțumesc mult!!3

    2
    0

  • Sorin Popovici pe 30 Iul 2013, 14:09
    5 alimente cu supraputeri

    Intradevar, testand aceste alimente, am constatat ca au asemenea puteri. Fain!!!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod