Nu le manca daca esti la dieta!

Sunt bune, te satura repede, iti satisfac poftele interzise - de zahar spre exemplu, dar sunt bombe calorice si dusmanii tai cei mai vicleni atunci cand vine vorba de dieta.

Sunt bune, te satura repede, iti satisfac poftele interzise - de zahar spre exemplu, dar sunt bombe calorice si dusmanii tai cei mai vicleni atunci cand vine vorba de dieta. Daca te-ai hotarat sa respecti un regim hipocaloric trebuie sa ai grija la tendatiile aparent inofensive care ti se arata. In cele ce urmeaza, Eva.ro iti spune care sunt produsele de care ar trebui sa te feresti atunci cand vrei sa slabesti.

Nutritionistii ne atrag atentia ca toate produsele ale caror denumire se termina cu dietetic, sunt dusmani "de moarte" pentru silueta noastra. Asadar, prajiturile dietetice sau sucurile dietetice trebuie evitate din principiu. Chiar daca pe eticheta scrie 0%... tot, nu trebuie sa te increzi in spusele producatorilor, care sunt in stare de orice ca sa-si vanda produsele.

Nu mai vorbim ca in afara de 0 calorii, intra in discutie si 0 proteine sau 0 fibre, elemente indispensabile unei alimentatii sanatoase.

In ceea ce priveste prajiturile dietetice trebuie sa facem vorbire de uleiul hidrogenat pe care il contin aceste produse, numai bun pentru a minti la capitolul aroma si aspect. Daca iti doresti intr-adevar sa mananci o prajitura, recomandarea nutritionistilor este aceea de a prepara una acasa, folosind in loc de margarina, unt. Nu uita ca imaginea conteaza si uneori... satura. Daca ai destula imaginatie poti decora atat de frumos produsul, in asa fel incat sa te saturi numai daca-l privesti.

Toata lumea spune ca cea mai buna bautura in cura de slabire si, in general, este apa.
Dar sunt convinsa ca nu de putine ori ti se face pofta de un pahar de suc de fructe. Nu face greseala sa dai o fuga la cel mai apropiat butic si sa-ti cumperi o cutie de suc... natural. Acela numai natural nu este si, mai rau decat atat, daca ai curiozitatea sa te uiti pe eticheta, o sa descoperi ca aceste produse au o cantitate foarte mare de zahar sau fructoza, exact ce nu-ti trebuie la dieta.

Nutritionistii iti recomanda ca, in locul acestor sucuri, sa-ti cumperi o portocala, un kiwi, o banana, un gref sau ce fruct iti place tie si sa-ti faci suc acasa. Stiu ca o sa iasa putin, dar putin si sanatos, decat mult si prost.

Daca tot vorbim despre produsele cu si din fructe, mi-am amintit de iaurt. Delicos, repede de mancat, la indemna oricum, iaurtul de fructe nu face decat sa-ti dea dieta peste cap, din cauza continutului de zahar sau fructoza.
Daca produsul mai contine si fulgi de ciocolata sau glazura de frisca, trebuie sa-ti spun ca esti fericita consumatoare a unui... baton de ciocolata.

Batoanele calorice optiunea "perfecta" intr-o cura de slabire. Este adevarat ca batonul este bogat in vitamine, minerale si carbohidrati, insa produsul contine foarte mult zahar. Concluzia: nu este sanatos.

La final, o sa incerc sa demontez un mit. Meniurile cu salate. Salata este recomandata oricand si in orice cantitate, dar combinatia propusa de producatori este o adevarata bomba calorica. Revenim la acelasi principiu discutat mai sus. Producatorii, indiferent de domeniu de activitate, vor sa-si vanda produsele si pentru a reusi acest lucru, sa spunem ca incearca sa...
pacaleasca clientii. Ai mare grija pentru ca salata intr-un meniu de tip fast food are rolul de a ascunde cantitatea mare de grasime care se gaseste in acest produs. Nutritionistii te sfatuiesc sa alegi salata si sa lasi restul pentru altcineva.

Acestea sunt sfaturile pe care ti le dau nutritionistii, acum ramane la latitudinea ta ce sa alegi, ca ai o sanatate de fier si o silueta de invidiat.

 

Articol de Ileana Voicu Ghinea

 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iulia pe 27 Dec 2011, 08:17
    fructe si legume interzise

    In principiu toate fructele si legumele sunt bune dar cele mai putin calorice sunt cele mai zemoase.Cele ca :"saboteaza" dietele sunt avocado,bananele si strugurii in exces si chiar si unele mere

    3
    0

  • iulia pe 27 Dec 2011, 08:14
    dietele...

    Buna am 15 ani si 55 de kg la 1.76 iar inainte aveam 63 am slabit citind listele calorice si limitanduma la maxim 300 kcal per produs.Iar rezltatele au aparut in 2 saptamani.decat sa mancam o prajitura mai bine mancam 2 kg de portocale...etc

    1
    0

  • andrici elisabeta pe 5 Dec 2011, 15:25
    de slabit repde

    eu am 16 ani si am aprope 80 si mam saturat de asta nustiu cum asputea sa slabesc repede

    3
    0

  • Angelica pe 25 Iul 2011, 16:59
    fructe si legume

    Buna tuturor. Ma poate lamuri si pe mine cineva ce fructe si legume sunt interzise atunci cand se tine o dieta?

    3
    0

  • cristina pe 24 Iul 2010, 16:45
    pierderea in greutate

    am 20 ani si am 62 de kg.ma uit zilnik p internet si mi am luat multe retete de slabit dar p niki una nu am putut sa o tin mai mult de cateva zile.recunosc nu am ambitie dar as vrea foarte mult sa slabesc.va rog dak stiti ceva care sa ma ajute spuneti mi si mie k sunt disperata.multumesc anticipat

    3
    3

  • ioana pe 10 Ian 2010, 06:46
    bruciakal

    oana,gandeste logic ce recomanzi!!!produs care (te citez)"reduce absorbtia carbohidratilor si a zaharurilor".in traducere libera,produs care induce boli de inima,coagularea sangelui,hipertensiune arteriala,si asta datorita orlisatului,substanta activa din "minunile pt slabit"...

    2
    1

  • oana2000 pe 17 Dec 2009, 00:52
    reduce absorbtia carbohidratilor si zaharurilor

    Desi e destul de bine pt organism, nu este placut...adica te simti constrans sa iti ti tot timpul poftele sub control. Eu cel putin asa ma simt. de aceea am cautat niste pastile care sa sporeasca arderea caloriilor. si am gasit bruciakal care reduce absorbtia carbohidratilor si zaharurilor . so este super ok. vi-l recomand si voua ;)

    2
    0

  • laura pe 11 Dec 2009, 10:44
    hello ...

    http://xxsimplykawaiixx.blogspot.com/

    4
    2

  • Alexa pe 28 Sep 2009, 00:04
    ba da!

    draga Elly, ce este scris mai sus este complet adevarat. nu multe persoane stiu ca iaurtul cu fructe e criam si pedeapsa, nu numai in timpul dietei. de ce sa nu mancam un iaurt simplu, poate chiar facut acasa(nu e greu) si u fruct, proaspat? sau de ce nu le dam pe ambele prin blender si vom obtine acelasi lucru...sunt multe mituri despre care oamenii nu stiu. articolul este excelent. e oks a mananci cate putin din toate, dar produsele astea cu adaos de zahar si arome nu fac decat rau oraganismului. depinde cat de mult tii la tine. numai bine!:)

    1
    1

  • ileana.voicu pe 25 Sep 2009, 17:35
    @Elly

    Draga Elly, aceste sunt indicatiile date de nutritionisti. Nu am facut decat sa citam. Multumim

    1
    0

  • Elly pe 25 Sep 2009, 14:24
    Atunci ce mincam?

    Dietele nu vor functiona atit timp cit nu vom sti sa controlam corect cantitatea de alimente pe care o consumam, nu ceea ce consumam!!!! Daca organismului i se da cite un pic din toate bunatatile pamintesti, fara a exagera, atunci nu ai nevoie de nici un fel de dieta si restrictii care duc la ingrasare,nu la slabire... De aceea sint de parerea ca tot ce scrieti nu e bine justificat...

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod