Laptele te protejează de diabet

Laptele te protejează de diabet, potrivit celui mai recent studiu care arată că un consum regulat de lactate reduce riscul cu până la 60%.
Laptele te protejează de diabet, potrivit celui mai recent studiu care arată că un consum regulat de lactate reduce riscul cu până la 60%.

Potrivit cercetătorilor citaţi de DailyMail, protecţia este dată de un acid gras găsit în lactate precum lapte, brânză, iaurt şi unt. Studiul condus de Şcoala de Sănătate Publică Harvard a fost efectuat pe un grup de 3.700 de participanţi şi a durat aproximativ 20 de ani.
În această perioadă, specialiştii au monitorizat nivelul glicemiei, insulinei şi al acizilor graşi. S-a constatat că o dietă bogată în lactate poate reduce cu până la 60% riscul apariţiei diabetului de tip 2.

Diabetul zaharat tip 2 este cea mai frecvent întâlnită formă de diabet, statisticile arătând că aproximativ 85% din pacienţii diabetici suferă de diabet tip 2. În România, 1 din 20 de persoane suferă de diabet, iar fiecare al şaptelea român prezintă riscul de a se îmbolnavi de diabet, arată statisticile.

În cazul diabetului de tip 2 simptomele apar relativ încet, de obicei sunt vagi şi multe din ele trec neobservate, fiind atribuite oboselii sau obezităţii.
O persoană poate avea diabet de tip 2 mulţi ani fără să ştie. În cazul în care nu este tratat corect, diabetul de tip 2 poate provoca numeroase complicaţii precum: orbire, insuficienţă renală sau boli de inimă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod