Dr. Oz: Dulciurile dietetice nu te ajută la slăbit. De ce?

De ce nu te ajută la slăbit dulciurile dietetice?


Când consumi un desert obişnuit, creierul ştie că urmează un val de glucoză care măreşte nivelul dopaminei şi ne dă satisfacţia şi stare de bine care apar atunci când eşti satisfăcut de ceea ce ai mâncat, explică Dr. Oz. Însă, atunci când încerci să te păcăleşti cu un desert cu zero calorii pentru a-ţi ridica moralul sau nivelul de energie, creierul nu reacţioneză la zahărul fals şi nu vei mai avea acea satisfacţie pe care o ai de regulă după o masă bună.



Astfel că aici este problema pe care au semnalat-o specialiştii, explicând că din moment ce nu eşti satisfăcut cu ceea ce ai mâncat există riscul să tânjeşti în continuare după ceva dulce şi să nu mai rezişti tentaţiei de a mânca un desert adevărat, bogat în calorii.

"Gustul lor dulce artificial păcăleşte creierul, care aşteaptă să apară şi caloriile după consumul acestor îndulcitori. Caloriile nu vin, deoarece aceştia nu conţin calorii. În această situaţie creierul, prin secreţia unor hormoni, modifică metabolismul în aşa fel încât se reţin cantităţi mai mari de calorii din celelalte alimente consumate (şi) care conţin calorii.
Astfel, în timp, din cauza stresului metabolic creat ne vom îngrăşa şi ne vom îmbolnăvi",
explică Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Ce soluţie oferă specialiştii?


Când îţi este poftă de ceva dulce optează pentru un desert dietetic sărac în calorii, însă adaugă-i ceva care are şi zahăr adevărat pentru ca organismul să fie pe deplin satisfăcut cu alegerea făcută. Astfel, creierul tău va fi mulţumit, iar silueta nu va avea de suferit.



De asemenea, fructele proaspete sunt o alegere şi mai bună pentru a-ţi potoli pofta de dulce. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod