Dr. Oz: 6 soluţii ca să stimulezi metabolismul şi să slăbeşti rapid

Ardeiul iute conţine o substanţă valoroasă numită capsaicină. Aceasta inhibă pofta de mâncare şi corpul va arde mai multe grăsimi.
Dacă nu reuşeşti să mai slăbeşti şi ai rămas la aceeaşi greutate în ciuda eforturilor pe care le faci este momentul să îi dai o mână de ajutorul metabolismului. Potrivit celebrului Dr. Oz, atunci când stagnezi la o anumită greutate în ciuda dietei pe care o urmezi trebuie să consumi anumite alimente care au rolul de a stimula metabolismul. Iată care sunt alimentele pe care trebuie să le incluzi în dietă:

1. Iaurtul grecesc cu lămâie


Vitamina C din lămâie favorizează absorbţia calciului din iaurtul grecesc, susţine Dr. Oz.
Calciul are o acţiune bună asupra metabolismului, favorizând arderea grăsimilor. Consumă la micul dejun iaurt grecesc amestecat cu zeamă de lămâie pentru a stimula metabolismul.


2. Ceaiul din frunze de salvie


Anumite substanţe din acest ceai favorizează eliminarea zahărului din sânge în celule, semnalând corpului că este timpul să folosească nutrienţii din alimentele pe care le-ai consumat. Astfel, consumând o cană cu ceai de salvie la micul dejun vei da o mână de ajutor metabolismului să funcţioneze la capacitate maximă pe tot parcursul zilei.


3. Ardeiul iute


Capsaicina din compoziţia ardeiului iute are rolul de a inhiba pofta de mâncare, ridicând temperatura corpului. Dr.
Oz recomandă consumul cu regularitate a ardeiului iute în cantităţi moderate pentru a beneficia de efectul lor extraordinar de ardere a grăsimilor.


4. Oţetul


Foloseşte oţetul în mâncarea pe care o prepari acasă, recomandă Dr. Oz. Acesta încetineşte absorbţia carbohidraţilor şi previne apariţia fluctuaţiilor mari ale glicemiei. Astfel, mâncarea este digerată mai încet şi vei avea o senzaţie de saţietate de lungă durată.


5. Ceaiul Oolong


Conţine polifenoli care inhibă acţiunea enzimelor care favorizează depunerea grăsimilor. Consumul unei ceşti cu ceai oolong stimulează metabolismul şi menţine acest efect câteva ore după ce l-ai băut.
Poţi să-l consumi cu încredere, deoarece acest tip de ceai este mult mai sărac în cofeină decât ceaiul negru şi cafeaua.


6. Ghimbirul


Foloseşte rondele de ghimbir proaspăt în tocane sau legumele pe care le prepari la tigaie. Ghimbirul este un alit de încredere pentru digestie, dar are şi un efect puternic de a intensifica arderea grăsimilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod