Dr. Oz. 5 alimente care încetinesc metabolismul. Nu te lasă să slăbeşti!

Nu grăsimile sunt cele care te împiedică să mai dai jos cele câteva kilograme, ci consumul mare de zahăr sau sucuri de fructe, avertizează specialistul.
Dacă ai reuşit să slăbeşti, dar tot mai vrei să scapi de câteva kilograme în plus care se încăpăţânează să nu plece trebuie să ştii ce alimente consumi şi îţi pot încetini metabolismul! Celebrul Dr. Oz susţine că de cele mai multe ori, persoanele care doresc să slăbească vor considera grăsimile ca principal inamic, însă uită de zahăr şi consumă foarte des sucuri din fructe. Acest obicei care adesea intră în categoria alimentaţiei sănătoase poate să-ţi încetinească metabolismul şi să te împiedice să dai jos kilogramele de care vrei să scapi.
Descoperă principalele alimente care-ţi încetinesc metabolismul!


1. Sucurile din fructe


Chiar dacă ţi se par sănătoase sucurile de măr, struguri sau portocale pe care le găseşti la supermarket, Dr. Oz avertizează asupra faptului că mulţi producători adaugă zahăr în acestea şi nu vei face decât să consumi o cantitate exagerată de zahăr care-ţi distruge efortul pe care-l faci de a mânca sănătos pentru a slăbi.

Specialistul susţine că în 230 de mililitri de suc de fructe găseşti 30 de grame de zahăr, iar în aceeaşi cantitate de suc carbogazos se regăsesc 28 de grame de zahăr.
Prin urmare, evită orice suc din comerţ!

Sfatul specialistului: prepară acasă o limonadă cu suc de lămâie adevărat şi îndulceste-o cu extract de stevia de la Plafar pentru a obţine o băutură fără zahăr şi calorii.


2. Cerealele integrale


Atunci când sunt consumate în exces, ele pot să fie principalul inamic al procesului de slăbire, chiar dacă le alegi pe cele integrale. De vină sunt glutenul, amidonul şi acidul fitic care se regăsesc în ele. Potrivit specialistului, glutenul are efect inflamator, amidonul se transformă rapid în zahăr, iar acidul fitic împiedică absorbţia mineralelor şi a vitaminelor în corp.


Sfatul specialistului: înlocuieşte-le mai degrabă cu legume proaspete şi fructe sau consumă pâine făcută din cereale germinate în prealabil. De asemenea, cel mai bun înlocuitor pentru făina obişnuită este făina de cocos şi cea de hrişcă.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dana pe 26 Oct 2015, 20:17
    Corect era....in 300 ml suc se gasesc 30 g zahar, nu in 30 ml

    Ioana Marosan cred ca ar fi bine sa citesti cu atentie ce ai scris.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod