Dr. Oz. 5 alimente care încetinesc metabolismul. Nu te lasă să slăbeşti!


Foto: Dr. Mehmet Oz

3. Uleiul de rapiţă


Folosind un ulei greşit, poţi să-ţi pui piedici în procesul de slăbire, avertizează specialistul. Uleiul de rapiţă are şi grăsimi hidrogenate care au un efect inflamator şi împiedică metabolismul să funcţioneze bine.

Sfatul specialistului: înlocuieşte orice ulei cu cel de cocos presat la rece. Acest ulei conţine anumite tipuri de grăsimi care stimulează metabolismul şi te ajută să slăbeşti sănătos!


4. Untul de arahide


Potrivit specialistului, arahidele care cresc în pământ şi reţin umezeală când sunt depozitate pot să dezvolte o ciupercă numită aflatoxină, care afectează intestinele. De asemenea, arahidele sunt printre factorii alergeni frecvent întâlniţi în lume şi au un conţinut ridicat de grăsimi omega-6 care au un efect inflamator asupra corpului.
De aceea, dacă obişnuieşti să mănânci des unt de arahide îi pui o piedică metabolismului şi nu poţi să slăbeşti!

Sfatul specialistului: înlocuieşte untul de arahide cu cel de migdale, care stimulează metabolismul şi te ajută să slăbeşti.
O lingură cu unt de migdale alături de câteva beţe de ţelină apio sau felii de măr constituie o gustare echilibrată şi sănătoasă, care-ţi stimulează metabolismul. De asemenea, îl poţi adăuga în smoothie-uri.


5. Granola


De regulă are un conţinut ridicat de zahăr şi cereale integrale. De asemenea, mierea de albine care leagă ingredientele este pasteurizată (expusă la temperatură foarte înaltă) ceea ce înseamnă că nu mai aduce niciun nutrient, favorizând doar îngrăşarea, avertizează Dr.
Oz. Chiar dacă ai considerat granola sau cerealele crocante un produs sănătos trebuie să fii atentă la ceea ce consumi, cu atât mai mult cu cât alegi produsele din comerţ!

Sfatul specialistului: înlocuieşte granola din comerţ cu cea făcută acasă în deshidrator! Lasă la înmuiat peste noapte migdale, nuci, caju şi seminţe de chia, după care pune-le pe un prosop de hârtie ca să absoarbă apa.
Amestecă-le cu miere naturală, stafide, fulgi de cocos, scorţişoară şi puţină sare de mare. Lasă-le în deshidrator sau în cuptor (dar la o temperatură sub 40 de grade) şi vei obţine un amestec numai bun pentru slăbit.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dana pe 26 Oct 2015, 20:17
    Corect era....in 300 ml suc se gasesc 30 g zahar, nu in 30 ml

    Ioana Marosan cred ca ar fi bine sa citesti cu atentie ce ai scris.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod