Dieta pentru o inima sanatoasa

Rosul este culoarea pasiunii, a dragostei si, lucru mai putin stiut, a sanatatii inimii. Daca vrei sa te mentii si, in acelasi timp, sa iti protejezi sanatatea, trebuie sa stii ca exista...
Rosul este culoarea pasiunii, a dragostei si, lucru mai putin stiut, a sanatatii inimii. Daca vrei sa te mentii si, in acelasi timp, sa iti protejezi sanatatea, trebuie sa stii ca exista mai multe alimente rosii care sunt excelente pentru cel mai important muschi al corpului tau: inima. Iata o lista de alimente pe care trebuie sa le incluzi in dieta ta pentru a avea o inima sanatoasa:

Ciresele


Ciresele negre, putin amare, au fost studiate atent de catre cercetatori, acestia descoperind ca ele contin antioxidanti puternici, care ajuta la diminuarea riscului aparitiei anumitor boli de inima. Ciresele se numara printre putinele alimente care contin melatonina, antioxidant care favorizeaza somnul de calitate.
Le poti manca pur si simplu, le poti adauga in salata de fructe sau le poti pisa, pentru a obtine un dressing pentru inghetata sau a le adauga in iaurt.

Fasolea rosie


Are enorme beneficii pentru sistemul cardiovascular. Este o sursa importanta de fibre, care determina scaderea colesterolului, si contine o cantitate suficient de mare de magneziu si fosfor, pentru a reduce riscul de aparitie a bolilor de inima si a crizelor cardiace. Foloseste fasolea rosie in iahnie, ciorbe, salate si tocanite.

Rodia


Rodia este un fruct bogat in antioxidanti, tanin si fibre, fiind si o sursa importanta de vitamina E si C. Sucul ei contine o cantitate mare de antioxidanti, in comparatie cu alte sucuri de fructe, cu vinul sau ceaiul.
Studiile au aratat ca a bea zilnic un pahar cu suc de rodii poate reduce riscul aparitiei aterosclerozei si a altor maladii ale inimii.

Merele rosii


Merele cu coaja rosie sunt o sursa buna de energie naturala si contin vitamina C, potasiu si minerale, care contribuie la mentinerea presiunii sanguine in limite normale, reducand riscul infarcturilor. Acest fruct este la indemana pe parcursul intregului an, reprezenatand gustarea ideala pentru orice moment al zilei.

Gogosarii


Aceasta leguma, cu pigment rosu si gust usor dulceag, contine vitamina B6 si acid folic, doua vitamine importante, care ajuta la reducerea riscului de aparitie a aterosclerozei si a diabetului. De asemenea, gogosarii sunt si o sursa buna de vitamina C, antioxidant eficient in prevenirea anumitelor tipuri de cancer.
Nu este dificil sa ii mananci in mod regulat: poti taia rondele mici, pe care sa le adaugi apoi la salata, mancaruri, ciorbe si sote de legume sau legume la gratar.

Rosioara


Precum cea mai mare parte a pestilor, rosioara este bogata in proteine, sarace in grasimi saturate si o buna sursa de acizi omega-3, toate acestea reducand riscul aparitiei aritmiei cardiace. Omega-3 imbunatateste circulatia sanguina si impiedica sangele sa formeze cheaguri in interiorul arterelor. Aceste cheaguri sunt principala cauza de declansare a atacurilor cardiace.

Capsunele si fragii


Contin vitamina C, potasiu, acid folic, fosfor si fibre. Capsunele sunt bogate si in fitonutrienti care le confera aceasta proprietate anticancerigena si le face bune pentru inima.
Aceste fructe sunt delicioase proaspete, sub forma de cocktail, compot, dulceata, inghetata sau tarte. Le poti adauga in iaurt, cereale, salate de fructe si orice alt desert.

Rosiile


Sunt multe varietati de rosii: pitice, alungite, in forma de inima, mari etc. Ele sunt delicioase si nu necesita preparare, astfel incat nu ai nicio scuza sa nu le incluzi in dieta ta. Bogate in vitamina C, licopen si betacaroten, te protejeaza de cancer si de bolile de inima. Rosiile pot fi incluse in alimentatia ta foarte usor, adauga-le in salate, supe, sandvisuri, bruschetti, paste etc.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • deea pe 2 Iun 2008, 08:44
    ai numai de castigat daca citesti!

    Te-ai gandit cum ai putea sa faci rost de bani fara sa investesti nici un leu? Solutia e foarte simpla. Din publicitate. Sunt multe site-uri care platesc sa primeasca vizitatori si acum e timpul sa primesti si tu o parte din banii astia. Respecta pasii de mai jos si o sa ai niste venituri consistente: 1. Mai intai copiaza errata erata: http://bux.to/?r=deea.cretzulina 2. Urmatorul pas e sa te inscri, completand toate casutele care apar acolo. La referrer scrii deea.cretzulina (daca nu e deja scris). 3. Apesi pe Surf Ads si dai click pe link-urile care iti apar acolo. Pe fiecare site pe care intri trebuie sa astepti 30 de secunde. Pentru fiecare site pe care intri vei primi 0.01$. De asemenea pe link-urile care ti le da acolo poti sa intri doar odata pe zi. 4.exemplu: » Tu dai click 10 ads /zi = $0.10 » 170 referrals dau click 10 ads/zi = $17.00 » Cistigul tau pe zi = $17.10 » Cistigul tau pe saptamina = $119.70 » Cistigul tau pe luna = $510.00 5.Pentru a vedea cati bani ai in momentul actual intri la? My stats? si vezi suma de langa Account Balance 6.Asta e pasul cel mai important si anume luarea banilor. In momentul in care ai ajuns la 10$ poti sa scoti banii. Tot ce trebuie sa faci e sa apesi pe 'Payments' si alegi suma care vrei sa o scoti. Banii ii vei primi in 30 de zile lucratoare fie pe card Visa fie prin depozit bancar, in functie de cum vrei tu. Daca nu ai incredere ca o sa primesti banii la timp poti sa intri pe forumul site-ului si sa vezi ca acolo toti zic ca nu e nici o problema cu retragerea banilor. 7.Important este sa fi constant,sa intri in fiecare zi pe site si sa deschizi site-urile din 'surf ads'.... Cam astia ar fi pasii. Daca ii respecti poti sa ai un venit destul de frumusel din asta. Site-urile pe care o sa intri platesc bani foarte multi ca sa primeasca vizitatori si merita sa profiti de asta. E drept, nu e mult, dar avand in vedere ca tot ce fac e sa intru pe link-urile date de ei timp de 30 de secunde eu zic ca merita, e un venit frumusel si constant.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod