Dietă: Ce trebuie să faci ca să slăbeşti la început de an?


Lichidele în cantitatea corectă ajută în procesul de slăbire

2. Ce importanţă are consumul de lichide şi care sunt cele mai potrivite pentru a favoriza pierderea în greutate?


Dr. Simona Stoicescu: Lichidele – apă – sunt esenţiale pentru compoziţia şi buna funcţionare a organismului, cantitatea zilnică recomandată fiind de 30-40 mililitri/kilogram corp/zi, ceea ce semnifică 2-2,5 litri zilnic pentru o persoană de 70 de kilograme. Ele se obţin în principal prin lichidele băute (apă, cafea, ceai, sucuri, lapte), dar nu trebuie uitată nici apa care intră în compoziţia alimentelor (supe sau ciorbe, legume, fructe, lactate, etc).


Lichidele recomandate când dorim pierderea în greutate sunt, cum se ştie, apă plata sau minerală, ceaiurile şi cafeaua (nu în exces) neîndulcite cu zahăr şi sucurile în varianta lor light. Există printre persoanele cu exces ponderal, care doresc să slăbească şi îşi monitorizează în consecinţă frecvent greutatea, multe care nu beau suficiente lichide, pentru că au sentimentul că aceste lichide se vor vedea imediat la cântar; trebuie spus încă o dată că lichidele în cantitatea corectă ajută în procesul de slăbire, iar lipsa lor va îngreuna acest proces.


3. Care sunt cele mai bune trucuri ca să ne abţinem de la alimentele hipercalorice?


Dr. Simona Stoicescu: Nu există niciun truc, ci doar simple calcule matematice: dacă am conştientiza că pentru a arde caloriile dintr-o prăjitură sau o porţie de mâncare fast-food trebuie să alergăm sau să înotăm o oră, să mergem pe jos 10-12 kilometri sau cu bicicleta o oră şi jumătate, probabil că ne-am gândi de două ori înainte de a consuma alimentele hipercalorice.
Culmea este că exact persoanele care fac mişcare regulat nu sunt mari consumatoare de astfel de alimente, tocmai pentru că ştiu ce efort suplimentar presupune din partea corpului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod