Dietă. 5 soluţii alternative sărace în carbohidraţi care te ajută să slăbeşti

În loc de chifla cu făină albă pentru burger foloseşte ciupercile făcute pe grătar, astfel încât vei reduce foarte mult din numărul caloriilor
Există soluţii inventive ca să nu renunţi la toate preparatele hipercalorice care-ţi plac la nebunie. Dacă ţi-ai propus să slăbeşti nu trebuie decât să ştii cu ce poţi să înlocuieşti câteva alimente care-ţi pot sabota dieta, dar să mănânci în continuare unele mâncăruri care-ţi plac.

Iată câteva alternative sărace în carbohidraţi rafinaţi care te vor ajuta în procesul de slăbire:

1. Înlocuieşte chifla din făină albă rafinată cu ciupercile făcute pe grătar


Poţi să mănânci un burger şi să nu conţină o tonă de calorii, astfel încât să fii constrânsă să limitezi foarte mult cantitatăţile de mâncare pe care le consumi apoi pe tot parcursul zilei. Nu trebuie să suferi ca să-ţi faci o poftă, ci doar să faci alegeri inteligente.
În locul chiflei din făină albă, alege două ciuperci mari pe care să le pui puţin pe grătar. Foloseşte-le apoi pe post de chiflă şi pune între ele o chiftea de vită făcută la cuptor (pentru a evita prăjelile), o frunză de salată, o rondea de ceapă roşie, o felie de brânză şi foarte puţin ketchup care să nu aibă mult zahăr. Dacă trebuie să aibă maioneză este de preferat să alegi un dressing simplu din iaurt grecesc cu 2% grăsime amestecat cu diverse condimente şi muştar.


2. Înlocuieşte pastele cu dovlecei/zucchini


Îţi plac la nebunie pastele, dar vrei să te fereşti de ele cât eşti la dietă? Nu trebuie decât să cumperi un zucchini pe care să-l feliezi cu ajutorul unui peeler pentru curăţat legumele. Apoi poţi să le amesteci cu carhne tocata slabă, sos de roşii sau alte combinaţii care-ţi plac.
Conţinutul caloric va fi mult mai redus, deoarece nu mai ai pastele care conţin făină.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod