Dietă: 5 alternative cu puţine calorii la mâncărurile tale preferate

Ai poftă de o cremă de ciocolată, însă te gândeşti la smântâna şi ouăle care o transformă într-o bombă calorică? Înlocuieşte-le cu un avocado!
Oricine a încercat diete peste diete alternate cu perioade de înfometare s-a lămurit că nu acesta este drumul sigur către o siluetă de vis. Încercările eşuate de a urma un anumit regim restrictiv te pot lăsa cu un gust amar atunci când vine vorba despre schimbarea stilului alimentar, însă acesta este singurul lucru care te ajută să scapi definitiv de corvoada kilogramelor în plus. Doar conştientizând cât de important este să faci alegerile sănătoase vei reuşi să nu te simţi constrânsă de un anumit regim şi să percepi acest mod de alimentaţie ca fiind unul pe care-l faci pentru sănătatea ta pe termen lung.


Astfel, că satisfacerea poftelor alimentare este esenţială, însă doar din când în când şi cu condiţia de a reveni pe drumul cel bun. Iată câteva dintre cele mai bune alternative la mâncărurile tale preferate, dar fără să te simţi vinovată de numărul ridicat de calorii pe care le consumi.

Cele mai bune trucuri ca să înlocuieşti o reţetă hipercalorică cu una la fel de delicioasă, dar cu mult mai puţine calorii:

1. Ai poftă de un mousse de ciocolată? Foloseşte avocado


O cremă de ciocolată poate să conţine multe calorii, deoarece se foloseşte smântână şi ouă pentru a o prepara. În schimb, poţi să foloseşti un avocado bine copt pentru a beneficia doar de grăsimi sănătoase şi a consuma un desert la fel de cremos, dar mult mai sănătos.
Amestecă în robotul de bucătărie un avocado cu cacao şi puţină miere de albine naturală pentru a obţine o cremă de ciocolată delicioasă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod