De ce te simti mai tot timpul vlaguita?

Cu siguranta, tuturor ni se intampla sa ne simtim cateodata la capatul puterilor. Atat de obositi, incat parca nici perspectiva de a dormi paisprezece ore in sir nu ne face sa ne simtim mai bine.
Cu siguranta, tuturor ni se intampla sa ne simtim cateodata la capatul puterilor. Atat de obositi, incat parca nici perspectiva de a dormi paisprezece ore in sir nu ne face sa ne simtim mai bine.

Nu e de mirare, oboseala se aduna aproape fara sa ne dam seama si vine un moment cand ne simtim coplesiti.

Dar atunci cand acest lucru se intampla suspect de frecvent, poate ar trebui sa cautam mai bine motivele si sa incercam, in masura in care depinde de noi, sa remediem situatia.

Care ar putea fi acesti "inamici" ascunsi?

Sa incepem cu zaharul

 
Intr-adevar, pana la un punct acesta este un real catalizator de energie (stii ca, atunci cand te plangi de oboseala, ti se recomanda sa mananci "ceva dulce").

Dar tot ce este prea mult, strica. "Injectia" de energie astfel administrata nu-si face efectul decat pentru o perioada scurta de timp, iar dupa aceea te vei simti si mai obosita decat inainte.

Prin urmare, ar fi bine sa te orientezi mai degraba spre alimente precum: cereale integrale, produse lactate degresate, fructe proaspete (stii ce bune sunt merele mancate impreuna cu o felie de branza ori cascaval? Sau strugurii...).

De asemenea, un pahar de suc de portocale proaspat are un efect revigorant instantaneu, care dureaza  multe ore.

Cofeina... of, eterna cofeina

 
Multi dintre noi nu putem nici macar sa ne imaginam cum ar arata o dimineata fara ceasca aburinda, a carei aroma invadeaza toata casa.

Dar de aici si pana la a atribui cofeinei rolul de energizant universal, este cale lunga. In context, una dintre cele mai mari greseli este aceea de a crede ca o ceasca de cafea (a cata pe ziua respectiva, oare?) ar fi in masura sa inlocuiasca somnul.

Iar atunci cand vorbesc despre cofeina, nu ma refer numai la cafea, ci si la ceai, Cola sau chiar ciocolata.

Toate acestea ajung, in timp, sa-ti deregleze ciclul natural de somn, ceea ce se remediaza greu si in timp. Tocmai de aceea, ar fi bine sa te rezumi la cel mult doua cesti de cafea zilnic, iar acest lucru inseamna ca vei reduce si consumul de Cola, ceai sau ciocolata.

In caz contrar, ar insemna sa te pacalesti singura. Tine cont si de faptul ca o ceasca de cafea, consumata atunci cand de fapt nu ai nevoie decat de odihna, va avea efectul contrariu: te va obosi si mai tare, iti va ridica tensiunea si iti va induce o stare de agitatie intensa.

Exercitiul fizic - prea mult sau prea putin


Se stie ca miscarea are un rol esential pentru starea noastra de bine, din ambele puncte de vedere: atat emotional, cat si fizic.

Prin urmare, concluzia logica se impune de la sine - daca ai munca de birou si te deplasezi numai cu masina, nu te poti astepta sa te simti foarte bine din acest punct de vedere. Miscarea este cea care stimuleaza secretia endorfinelor.

Pe de alta parte insa, nici prea multa activitate fizica nu e neaparat benefica.

Excesul de miscare te va secatui de energie, va afecta musculatura, iar pe termen lung poate afecta insusi sistemul imunitar - astfel incat, in concluzie, te vei simti si mai rau decat inainte.

O jumatate de ora de plimbare sau alergare usoara, zilnic, este exact ceea ce iti trebuie. Exagerarile n-au facut niciodata bine, nimanui.

Deshidratarea


Majoritatea oamenilor nu beau suficienta apa. Stiai ca simplul fapt ca ti-e sete denota ca organismul tau sufera, intr-o forma desigur usoara, de deshidratare?

Avem nevoie de apa pentru a elimina toxinele acumulate si pentru a mentine tesuturile hidratate. Astfel, suntem in forma si plini de energie.

 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Rodica Chirita pe 30 Mai 2008, 09:18
    De ce te simti mai tot timpul vlaguita

    Apreciez comentariile si mai ales sfaturile date referitor la acest subiect care ma framanta si pe mine....astept si altele asemanatoare...

    0
    0

  • gabriela pe 11 Mai 2008, 10:01
    am o solutie

    PENTRU DIANA:am o solutie pt.tine ,pe care am folosit-o si eu si ma simt exelent acum!Trimite adresa de E-mail ca sa putem comunica,sau un telefon

    1
    0

  • cami pe 10 Mai 2008, 17:37
    da...

    pe mine o baie si cinci min. de relaxare totala cu muzica,fac minuni,dar nu pot renunta la cafea si tigari.stiu ca de fapt nu-mi doresc...are mare dreptate cu deshiratarea,nici cu mesele nu stau prea bine..iar despre fructe.. n-am mai mancat un mar... demult.cu moralul stau bine, dar starea de oboseala imi ravaseste si moralul,ma impresioneaza suferintele altora, dragi mie, pana la lacrimi, eu care nu plangeam decat daca-mi rupeam ceva! multumim pt articol,mai vrem!

    0
    0

  • annn pe 10 Mai 2008, 15:54
    perfect adevarat

    Ce am citit mai sus in material e exact asa......dar ce sa ma fac eu daca am o lene cronica atat de imensa incat nu fac miscare? de cafea ce sa-i mai zic, numai asta am impresia ca ma dezmorteste dimineata si nu beau apa aproape deloc, dupa masa cate un pahar....sunt salbita adevarat dar sa speram sa-mi aduc aminte sa beau batar apa si sa o las cu cafeau a mai moale, cate despre miscare......stau la 4 urc zilnic scarile, cat sa mai fac in plus? auuuu lenea mea...

    0
    0

  • E.Neagoe pe 10 Mai 2008, 08:24
    Maria sa.... Dusul !

    Aveti dreptate in tot ce ati semnalat! Daca vreti o metoda rapida si sanatoasa de ....revigorare, faceti un alt dus, gandind pozitiv si fiind convinsa ca acesta va va trezi la viata ! "Lucrati" , un strop, la "creier", stiind bine ca si latinul spunea: "O minte sanatoasa intr-un corp sanatos", fraza careia ii putem da, si conotatia asta! Daca veti fi pesimista, prapastioasa si veti catastrofiza orice nimic, atunci e mai mult ca sigur ca astea au repercusiuni asupra trupului ! Ce realizati daca va tot vaicariti si va plangeti de mila ??? Fiti puternice psihic daca vreti sa nu va tradeze trupul! Cu sinceritate !

    0
    0

  • trgu6 pe 9 Mai 2008, 15:47
    ytiu56

    gh5r56cv dfg7yiudruisefawer7623434gbchjdfyu7yqwerghwerweryuqweryuwerhjyuwerhjbnsdfefhjwerhhjwerbhjebhbgrd

    0
    0

  • noemi pe 8 Mai 2008, 16:55
    cafea sanatoasa

    Imi place articolul,aveti dreptate.Am fost in aceeasi situatie si eu candva,dar de cand consum prima cafea sanatoasa din lume,care contine foarte putina cofeina,nu ma mai simt asa.Am baut forte mula cafea dar fara ea nu-mi puteam deschide ochii dimineata.Acum consum doar 3 cafele pe zi si ma simt extraordinar:am energie toata ziua,nu mai am dureri de cap,imi detoxific organismul si in plus aceasta cafea incetineste procesul de imbatrinire.In concluzie o recomand la toata lumea,mai putin la femeile insarcinate.Mai multe detalii astept un email la noni0504@yahoo.com

    0
    0

  • Diana pe 8 Mai 2008, 15:16
    foarte bun!

    Intr-adevar, articolul m-a pus fata in fata cu problema mea: mananc prea multe dulciuri! Si inca ma miram de ce ma simt fara energie in ultimele saptamani... Dar ce sa fac daca mi-e pofta? Ma ajuta cineva?

    0
    0

  • Simona pe 7 Mai 2008, 11:43
    De ce te simti mai tot timpul vlaguita ?

    Acest articol era exact ceea ce-mi trebuia pentru a-mi raspunde la aceasta intrebare. Ma aflu exact in situatia descrisa . Din pacate ma aflu intr-un cerc vicios, din care nu stiu cum voi iesi, dar am sa aplic ceea ce ati recomandat dvs. - miscare, hidratare, mai putina cafea si dulciuri

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod