De ce nu slăbesc? Poate faci aceste lucruri mărunte și îți sabotezi singură dieta

Dacă faci aceste lucruri zi de zi înseamnă că îți pui singură piedici în procesul de slăbire. Vezi unde greșești și ce te împiedică să slăbești!
Întrebarea ”De ce nu slăbesc?” apare inevitabil în mintea oricum încearcă tot felul de diete și exerciții istovitoare ca să scape de kilogramele în plus. Asta pentru că știi că îți dai interesul și încerci să respecți anumite reguli, însă la un moment dat constați că nu mai reușești să dai jos kilogramele la fel de ușor. Atunci trebuie să analizezi puțin obiceiurile pe care le ai zi de zi, deoarece chiar dacă pare greu de crezut anumite lucruri mărunte îți pot sabota serios dieta. 

Dacă și tu ai grijă la ceea ce mănânci, încerci să faci cât mai multă mișcare și ții cont de numprul caloriilor, atunci poate ar fi bine să fii atentă dacă nu cumva faci aceste greșeli care te împiedică să slăbești.


De ce nu slăbesc?


Pentru că sari peste micul dejun

Știu că ai auzit de nenumărate ori acest lucru, însă micul dejun chiar are o importanță mare atunci când ți-ai propus să slăbești. Dacă ai tot amânat momentul, trebuie să te organizezi puțin ca să incluzi un mic dejun sănătos în planul tău zilnic. Numeroase cercetări au confirmat faptul că persoanele care obișnuiesc să ia micul dejun reușesc să-și mențină greutatea corporală în limite normale spre deosebire de cei care nu au acest obicei.
Dacă studiile acestea nu te conving, atunci doar gândește-te logic: dacă sari peste masa de dimineață, până la prânz vei fi lihnită de foame și vei dori să mănânci mult și nesănătos.


Pentru că nu bei suficientă apă

Care e primul lucru pe care-l faci dimineața la trezire, după ce ai fost la baie? Dacă răspunsul e: ”beau cafea”, atunci poate ar trebui să faci o schimbare dacă vrei să slăbești. Nu e vorba despre ceva care necesită mult efort, ba e chiar mai simplu: bea un pahar mare cu apă la temperatura camerei sau dacă vrei apă călduță cu lămâie. Astfel te asiguri că începi ziua cu bine și ai grijă de sistemul tău digestiv, care la rândul lui te va ajuta să slăbești mai ușor. Consumul ridicat de apă chiar te ajută să slăbești, așa că de ce să-ți pui singură piedici?


Pentru că mănânci seara târziu

Cred că ai remarcat și tu până acum că mâncatul seara târziu poate să pună în pericol silueta. Și explicația este simplă: corpul va depozita aceste calorii care se depun ca grăsime, deoarece nu apucă să le ardă.
O gustare sănătoasă nu îți va face rău, dar încearcă să stai departe de frigider înainte de ora somnului. Optează pentru ceva ușor la masa de seară și încearcă să nu o muți foarte târziu. 


Pentru că nu dormi suficient

Un program haotic de somn și neglijarea orelor necesare pentru revigorarea organismului va afecta în mod sigur și greutatea corporală. Știi și tu că atunci când ești foarte obosită ai tendința să sari peste antrenamente, să faci cele mai proaste alegeri alimentare și să bei mai multă cafea decât ar fi cazul. Toate aceste lucruri mărunte se adună și te pot împiedică să slăbești. De ce să îți sabotezi singură dietă când tot ce trebuie să faci este să dormi minimum 7 ore pe noapte? Făcând acest lucru te asiguri că nu îți încetinești singură metabolismul și că acesta va funcționa corect, ajutându-te să arzi mai multe grăsimi pe parcursul zilei. 


Pentru că alegi alimentele fat-free sau fără grăsimi

Pare o soluție bună la o primă vedere, însă nutriționiștii avertizează că tocmai aceste produse fără grăsimi pot favoriza creșterea în greutate. De ce? Pentru că atunci când sunt îndepărtate grăsimile, acel produs nu va mai avea niciun gust, iar pentru a compensa acest lucru, producătorii pot să adauge mai multe zaharuri sau făină.
În plus, studiile au arătat că atunci când măncăm alimente fără grăsimi apare tendința de a mânca mai mult. Așa că mănâncă iaurtul integral pentru că îți face mai bine, te ajută să slăbești și să absorbi mai ușor calciul și vitamina D, ambele esențiale pentru sănătatea oaselor. 


Pentru că mănânci în fața televizorului

Este foarte important ca atunci când mănânci să faci doar acest lucru, fără ca atenția să-ți fie distrasă de televizor sau telefon. Acest mic truc te va ajuta să controlezi mai ușor porțiile și să nu exagerezi cu cantitățile. Mai mult, te bucuri de aroma și textura alimentelor, fiind atentă doar la acest lucru, astfel că senzația sa sațietate și de satisfacție este mai mare.


Pentru că bei alcool destul de des

Data viitoare când mai vrei să bei un pahar de bere sau de vin, mai gândește-te dacă nu ai prefera să mănânci ceva în loc să adaugi multe calorii din băutură. O bere din când în când nu îți va face rău, dar este foarte important să nu faci din aceasta un obicei seară de seară.
Același lucru este valabil și pentru celelalte băuturi alcoolice care pot să te îngrașe și este mai bine să le eviți sau să le consumi ocazional. 


Pentru că stai la birou toată ziua

Persoanele care își petrec ziua de muncă stând pe un scaun au un risc mai mare de a pune kilograme în plus. Cea mai bună soluție este să te ridici la fiecare 60-90 de minute, să faci o mică plimbare sau câteva exerciții de stretching. Dacă nu ai încotro și trebuie să stai mult timp pe scaun, aceste mici schimbări te pot ajuta să nu înțepenești și să accelerezi metabolsimul. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod