Cum iti concepi o dieta eficienta?

Exista multe diete celebre care in ultimii ani au devenit foarte populare, dar care totusi nu au avut intotdeauna efectul asteptat. Pentru a scapa de kilogramele in plus, ai nevoie de un regim care sa se potriveasca stilului tau de viata si care sa tina cont de preferintele tale culinare. Afla cum ti-l poti concepe!
Exista multe diete celebre care in ultimii ani au devenit foarte populare, dar care totusi nu au avut intotdeauna efectul asteptat. Pentru a scapa de kilogramele in plus, ai nevoie de un regim care sa se potriveasca stilului tau de viata si care sa tina cont de preferintele tale culinare. Afla cum ti-l poti concepe!

O dieta tinuta in functie de personalitatea pe care o ai te ajuta nu doar sa scapi de kilogramele nedorite, ci si sa mentii rezultatul obtinut pentru totdeauna. Dar pentru aceasta iti trebuie vointa, rabdare si curajul de a face schimbari, uneori radicale in ceea ce priveste alimentatia.


Dieta cea mai buna este cea care ti se potriveste

De cele mai multe ori cand te gandesti la dieta primul cuvant care iti vine in minte este "sacrifiu", iar asta se intampla deoarece crezi ca pentru a slabi iti trebuie un buget mai mare pentru diverse alimente, un program drastic de exercitii fizice sau renuntarea definitiva la tot ceea ce consumai cu placere.
In realitate, lucrurile nu stau chiar asa. Potrivit specialistilor citati de Webmd.com, schimbarile marunte in alimentatie pot avea efecte uimitoare. Un exemplu este reducerea numarului de calorii. "Un anumit tip de dieta nu este neaparat mai eficienta decat o alta", este de parere Joy Bauer, autorul lucrarii Your Inner Skinny: Four Steps to Thin Forever. "Studiile arata ca aproape orice plan care presupune reducerea caloriilor da rezultate in ceea ce priveste scaderea in greutate, indiferent daca este vorba de o dieta bogata in carbohidrati, bogata in proteine sau saraca in grasimi".

Cu toate acestea, specialistul precizeaza ca rezultatele nu se mentin decat daca alaturi de schimbarile alimentare se incepe si un program de exercitii care sa fie efectuat constant si care sa fie adaptat in functie de regimul de viata al fiecaruia. "Cand vrei sa slabesti, sa incepi sa mananci sanatos si sa-ti schimbi stilul de viata, cel mai important este sa te cunosti pe tine insuti", afirma dr.
Heather K. Jones.


6 intrebari-cheie la care trebuie sa-ti raspunzi


Atunci cand vrei sa iti concepi propria dieta, cei doi specialisti te indeamna sa-ti raspunzi la 6 intrebari:

De cate ori preferi sa mananci pe zi: de trei, de cinci sau de opt ori? Odata ce ti-ai raspuns la aceasta intrebare, repartizeaza numarul de calorii in toate aceste mese.

Cat timp aloci prepararii mancarii? Daca nu-ti place sa gatesti sau nu ai timp, invata sa iti prepari mancaruri simple si sanatoase, consuma alimente crude - fructe si legume proaspete - si renunta la alimentele procesate.

Ai nevoie de ajutor si daca da, de ce tip? Oricine simte nevoia sa-si impartaseasca micile succese atunci cand dieta incepe sa dea rezultate sau, dimpotriva, are nevoie de ajutor in cazul in care lupta cu kilogramele este mult prea grea.
Familia, prietenii sau comunitatile online care au aceleasi probleme pot fi de un real ajutor. De asemenea, pentru sfaturi de specialitate, cel mai indicat ar fi sa apelezi la ajutorul unui profesionist, de regula medic nutritionist care te va ajuta sa-ti concepi atat regimul alimentar cat si pe cel de exercitii fizice.

Obisnuiesti sa mananci in oras? Va trebui sa fii mai selectiva in privinta restaurantului si sa alegi meniuri sarace in calorii. Nu ezita sa ceri informatii despre ceea ce preferi direct de la cei care le prepara.
 
Exista ceva ce consumi zilnic si fara de care nu poti trai? Daca ai o slabiciune la ceva anume (o prajitura, putina ciocolata, cateva chips-uri etc.) si simti ca nu te poti abtine, aloca 100 de calorii zilnic pentru aceasta ispita si consuma acest aliment ca o gustare.

Cat sport poti face intr-o zi? Specialistii recomanda cel putin 30 de minute de activitate fizica moderata zilnic, ca de exemplu mersul pe jos.
Daca ai anumite probleme de sanatate, intreaba-ti medicul ce este cel mai bine pentru tine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod