Cum iti concepi o dieta eficienta?

Vrei sa slabesti? Urmeaza cateva reguli simple!

Bea multa apa


Uneori senzatia de sete poate fi usor confundata cu cea de foame. Astfel riscam sa ne aruncam asupra alimentelor, aducand un plus de calorii cand, de fapt, tot ce ne lipsea era un pahar cu apa rece. Daca nu-ti place apa plata, incearca sa o combini cu zeama de lamaie sau de portocala.

Gandeste-te la ceea ce poti adauga in dieta ta, nicidecum la ce trebuie sa tai de pe lista

Consuma cat mai multe fructe si legume. Trebuie sa te obisnuiesti sa iei intre 5-9 portii de diverse fructe si legume in fiecare zi.
Chiar daca ti se par cam multe, acestea sunt importante pentru ca sunt bogate in fibre si vitamine atat de necesare organismului. De asemenea, iti dau si senzatia de satietate si vei fi tentata sa mananci mai putin.

Consuma proteine in fiecare zi

Un aport insemnar de proteine pastreaza tonusul muscular si incurajeaza arderea grasimilor, mentinand senzatia de satietate pe o perioada indelungata. Asadar, nu uita sa incluzi in regimul alimentar surse sanatoase de proteine: iaurt, branza, alune, fasole boabe.

Selecteaza alimentele pe care le consumi seara

Mancatul in nestire apare cel mai frecvent la sfarsitul zilei, cand te relaxezi.
Stand in fata televizorului cu o punga de chipsuri sau dulciuri in mana este exemplul cel mai concludent de "amnezie de alimentatie", adica mananci fara sa-ti fie foame si fara sa-ti dai seama. Daca te confrunti cu aceasta situatie, ai la indemana 2 solutii: fie tii sub cheie bucataria de la o anumita ora, fie iei o gustare saraca in calorii sau o cupa de inghetata degresata.

Fixeaza-ti orele de masa si respecta-le

Incearca pe cat posibil sa mananci la ore regulate. Chiar daca se intampla de decalezi cu o jumatate de ora sau chiar o ora masa ta, nu este nicio problema.
Insa un decalaj mai mare poate deregla procesul metabolic, determinand ori pierderea poftei de mancare, ori o senzatie de foame foarte accentuata.

Mananca numai cand iti este foame

Chiar daca ai tendinta de a "ciuguli" de cate ori vezi mancare in jurul tau, incearca sa te stapanesti. De exemplu, daca ai urmat un plan alimentar sanatos in cursul saptamanii si te duci la o petrecere si mananci mult, s-au dus balta incercarile tale. Sfatul specialistilor este sa incerci sa te controlezi si la petrecere, sa mananci cate putin din fiecare, astfel incat sa nu-ti afecteze planul de dieta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod