9 trucuri că să slăbeşti rapid după o iarnă grea

Surplusul de kilograme este firesc după o iarnă geroasă dar poate fi nedorit şi inestetic. Dacă vrei să te pregăteşti pentru a arată cât mai bine în garderoba de primăvară, încearcă 9 trucuri că să slăbeşti rapid după o iarnă grea.
Surplusul de kilograme este firesc după o iarnă geroasă dar poate fi nedorit şi inestetic. Dacă vrei să te pregăteşti pentru a arată cât mai bine în garderoba de primăvară, încearcă 9 trucuri că să slăbeşti rapid după o iarnă grea.
 

Nu sări peste micul dejun!  

Dacă iei micul dejun la timp, la cel mult o oră după trezire, te poţi bucură de o masă satisfăcătoare care să-ţi dea energie pentru mai mult timp. Cerelele integrale şi ouăle îţi asigură necesarul de fibre şi proteine pentru câteva ore şi sunt un mic dejun de succes pentru a scăpa de kilogramele în plus.
 

Limitează consumul de carbohidraţi!

Renunţă la porţiile mari de paste, orez sau la pâine. Atunci când corpul primeşte mai puţini carbohidraţi şi îşi consumă resursele, vei observă şi o scădere puternică în tendinţa organismului de a reţine apa.
Legumele, alunele şi nucile sunt cea mai bună sursă de carbohidraţi când încerci să slăbeşti rapid pentru primăvară.
 

Fă mişcare corect!

Dacă începi un regim de exerciţii fizice în care mergi de trei ori pe săptămâna la sală, corpul tău va avea nevoie de mult mai multe substanţe nutritive pentru a face faţă. Înlocuieşte exerciţiile fizice agresive cu mai multă mişcare, renunţă la lift în favoarea scărilor şi propune-ţi să te mişti de fiecare data când vorbeşti la telefon.
 

Găteşte urzici!

Urzicile îţi oferă un conţinut nutritiv ridicat combinat cu un număr redus de calorii. Bogate în potasiu, calciu, fier şi vitaminele A, B şi C, urzicile sunt unul dintre alimentele de primăvară care îţi pot ţine sub control poftă de mâncare.

 

Stabileşte un program corect de mese!

Că să porneşti în forţă metabolismul încetinit de iarnă, uită de mesele copioase şi propune-ţi să mănânci câte puţin de 5-6 ori pe zi. Dacă le răspândeşti egal de-a lungul zilei, mesele mai mici îţi vor oferi şi un plus de energie.
 

Înlocuieşte dulciurile cu cireşe şi caise!

Primăvară este cel mai bun moment să renunţi complet la dulciurile cu zahăr rafinat. Cireşele sunt o gustare delicioasă care te ajută la slăbit prin calităţile antioxidante şi numărul redus de calorii. Spre sfârşitul primăverii apăr şi caisele, care oferă o doză generoasă de fibre şi vitamina A şi îţi potolesc pofta de mâncare.

 

Schimbă rutină de fitness!

Corpul tău se adaptează rapid la repetarea exerciţiilor şi efectele apar tot mai greu. Dacă decizi să mergi la sală, nu insistă asupra unei grupe musculare mai mult de trei săptămâni. Schimbă rutină de fitness şi vei obţine rezultate mai satisfăcătoare pe termen mediu şi lung.
 

Bea apa şi ceai de mentă!

Uită de sucurile acidulate şi bea apa din belşug, cel puţin 8 pahare pe zi, alături de ceai de mentă şi sucuri de fructe neîndulcite. Menta proaspătă contribuie la limitarea poftei de mâncare. Studiile de specialitate au demonstrat că până şi mirosul mentei verzi te ajută să consumi mai puţine calorii.
 

Nu uita de odihnă!

Somnul este cel mai bun ajutor pe care i-l poţi oferi corpului tău, alături de o dietă echilibrată, că să-l pregăteşti pentru lunile calde. Soluţia nu este trezirea mai târziu.
Încearcă să te culci mai devreme, pentru a-ţi ajută corpul tău să se adapteze la dietă de primăvară.

Autor: Iulia Anghel

Sursa foto: Bursa.bel.tr
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DariaMih pe 29 Mar 2012, 17:06
    Reglarea metabolismul este vitala

    Este foarte important sa ne facem intreaga suita de analize inainte de a incepe o dieta pentru a slabi. Eu asa am facut si acum urmez recomandarile nutritionistului. Am o dieta personalizata stabilita pe zile, fac sport de 3 ori pe saptamana si iau suplimentele naturale slim&fit. Slabesc si ma simt excelent.

    1
    0

  • lamifaren pe 28 Mar 2012, 15:33
    Reglarea metabolismului si a glandei tiroide cu alge marine brune

    Reglarea metabolismului si a activitati glandei tiroide este o alta metoda de a atinge greutatea optima. Algele marine Laminaria Angustata, prezente in Romania sub forma de gel LAMIFAREN contin iod organic. Poate fi utilizat in afectiuni ale glandei tiroide, hipotiroidiilor, sub forma de produs dietetic, nutritiv curativ si profilactiv.

    3
    1

  • violetta pe 27 Mar 2012, 16:32
    dieta

    draga caramela,,este ceai de urzici cit vrei eu am cumparat de la farmacie,,alimentara,....gasesti cit vreo,,,si ceaiul de soc este f,,bun ptr.regim,,,in zilele de asstazi se gasdeste orice,,,,nu se m-ai pune probl..ca nu este..si eu beau zilnic ceai de uzici si soc..da randament,,,iar cel de menta--cind pun 2 licukete de urzici pun si unul de menta s-au unul de soc..fara zahar---succes la toti..

    1
    0

  • lucian pe 18 Mar 2012, 22:51
    Internet

    Luati si voi parte la revolutia internetului! http://signup.wazzub.info/?lrRef=489e7

    3
    0

  • chira nicoleta pe 14 Mar 2012, 19:38
    dieta

    DOMNISOARA CU DIETA CU SLIM&LIFT NU-TI PREA RECOMAND ACESTE MEDICAMENTE PT CA LA INTRERUPERE LE PUI DUBLU INAPOI INCEARCA SA BEI CEAI DE MUSETEL DE 3 ORI PE ZI E MULT MAI SANATOS MAI IEFTIN SI ITI GARANTEZ CA VEI SLABI CEL PUTIN 3-4 KG

    3
    0

  • Cutesuzy pe 13 Mar 2012, 11:43
    Dieta de mai

    Intr-adevar e o dieta pentru luna mai, dar totusi poate fi utila. Eu o s-a incerc mai dupa Paste cand apar ciresele.:) Atunci voi lua o pauza de la dieta de acum fara carbohidrati, dar voi merge, in continuare pe pastilele slim&fit si fitness.

    1
    1

  • raluca pe 10 Mar 2012, 14:11
    ....

    nu mai inteleg nimik...nici in hipermarketuri nu sunt cirese,de urzici nici nu mai zic, numai puii de curca bea ceai de urzici, alo?

    6
    1

  • aoa pe 7 Mar 2012, 08:11
    bine phey

    am urzici in congelator, au si marketurile. Daca vreti boscheti, gasiti. Se pare ca se gasesc mai rpd chipsurile iarna. Dieta este orientativa insa voi sunteti obisnuite sa fi-ti duse fiecare pas.

    3
    3

  • monyk pe 6 Mar 2012, 13:22
    cura de slabire,sfaturi

    am 20 de ani iar de la un timp ma tot ingras,am 1,70 si 65kg,nu st ce sa ma mai fac iar grasimea se depune tot m-ai mult in jurul abdomenului

    6
    0

  • Lavinia pe 6 Mar 2012, 12:01
    ..

    Am si eu o intrebare...daca mananc dimineata...fulgi de porumb cu lapte...ingrasa?...eu nu mananc nimik prajit....doar fiert....inainte mancam in fiecare dim oua fierte...iar acum am inlocuit cu fulgi de porumb...oare ingrasa?...

    9
    2

  • chira nicoleta pe 6 Mar 2012, 09:00
    dieta

    stau langa padure dar cam greu de urzici in luna asta poate pe la sfarsitu lui aprilie de cirese ce sa mai zic....da caise ...in martie ce mai dieta...

    9
    1

  • DariaMih pe 5 Mar 2012, 17:16
    Un mic dejun consistent este binevenit

    Eu urmez o dieta fara carbohidrati si zahar, iau slim&fit si fac exercitii de tae-bo. Slabesc si ma simt bine. Cat despre sfaturile din articol, nu toate se leaga, in plus este mai dificil sa consumi in perioada aceasta cirese si caise, poate undeva la in ceputul lui aprilie vor fi mai accesibile si mai putin tratate chimic aceste fructe.

    2
    1

  • caramela pe 5 Mar 2012, 07:42
    nu se leaga....

    Aloooooooooo, despre ce vorbim? de unde urzici? ceaiul de menta constipa, ce dieta e asta? pai caisele proaspete=necsam, iar cele uscate au peste 240 de calorii, deci despre ce dieta e vorba? App...zapada e de un metru in gradina/camp..de unde urzici?

    21
    2

  • andreea pe 4 Mar 2012, 18:59
    ..

    am sa merg chiar acum sa imi culeg niste cirese din copac,poate planul asta de dieta e bun in mai,nu stiu in ce tara va aflati voi dar in romanica e inca iarna

    33
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod