6 trucuri ca să reduci caloriile şi să scapi repede de kilograme

Reducerea numărului de calorii constituie una dintre cele mai eficiente soluţii pentru a împiedica acumularea kilogramelor. Află cum poţi să reduci zilnic câte 100 de calorii fără să simţi şi să-ţi fie foame!

Reducerea numărului de calorii constituie una dintre cele mai eficiente soluţii pentru a împiedica acumularea kilogramelor. Află cum poţi să reduci zilnic câte 100 de calorii fără să simţi şi să-ţi fie foame!

 

Pe lângă alegerile alimentare sănătoase pe care trebuie să le faci dacă vrei să slăbeşti, un alt lucru de care trebuie să ţii cont este acela de a reduce numărul caloriilor pe care le consumi zilnic. Nu te gândi că trebuie să reduci cu foarte mult aportul caloric pentru a te înfometa, ci încearcă să mănânci cu 100 de calorii mai puţin în fiecare zi. Acest lucru are un impact semnificativ asupra greutăţii tale, deoarece acest obicei urmat în fiecare zi poate să te ajute să scapi de 10 kilograme pe parcursul unui an.



Iată câteva soluţii simple ca să reduci caloriile, dar să te poţi bucura în continuare de mâncare!

1. Foloseşte mai puţin ulei la gătit!
O lingură de ulei conţine 120 de calorii, prin urmare nu-ţi va fi greu să înlocuieşti uleiul cu supa de pui/legume sau apă ca să nu se prindă legumele de cratiţa în care le prepari. Dacă totuşi vrei să foloseşti puţin ulei, toarnă doar câteva picături, dar stai departe de unt.


2. Alege băuturile fără calorii
Sucuruile nu trebuie să facă parte din meniul tău dacă vrei să slăbeşti. Alege băuturile fără calorii atunci când vrei să te hidratezi. Apa plată, limonada fără zahăr, ceaiurile neîndulcite din plante sau infuziile de diverse plante reprezintă cele mai bune opţiuni.
Nu te lăsa ademenită nici de băuturile din comerţ etichetate ca fiind dietetice, deoarece şi acestea au 10 calorii la 200 mililitri. Prin urmare, dacă bei o cantitate mai mare, caloriile se adună foarte uşor.


3. Alege cafeaua simplă!
Chiar dacă îţi fac cu ochiul, acele combinaţii de cafea plus frişcă şi diverse siropuri nu sunt recomandate pentru siluetă. Poţi cu uşurinţă să renunţi la acele calorii, optând pentru o cafea neagră, fără zahăr. Trei pliculeţe de zahăr au 33 de calorii, prin urmare dacă bei trei cafele pe zi ajungi foarte uşor să adaugi 100 de calorii în plus doar din acel zahăr pe care-l foloseşti la cafea.


4. Modifică reţetele dacă ţi se pare că au prea multe grăsimi
Când vrei să faci un desert la cuptor înlocuieşte uleiul cu sosul de mere pe care îl poţi face foarte uşor acasă, recomandă medicul Dana M.
Ellis, cardiolog şi dietetician la UCLA Medical Center în Los Angeles. Folosind acest truc vei reduce numărul caloriilor din produsul final. De asemenea, atunci când faci clătite nu folosi deloc ulei, ci o tigaie nonaderentă.


5. Stai departe de crema de brânză şi de maioneză!
O porţie mică de maioneză conţine 100 de calorii şi este recomandat să o excluzi din dietă dacă vrei să slăbeşti. Nici crema de brânză nu este o opţiune bună, deoarece are un conţinut ridicat de grăsime. Alege variantele de brânzeturi sărace în grăsimi.


6. Renunţă la siropuri şi sosuri din comerţ!
Mare atenţie la siropurile din comerţ care se folosesc ca topping pentru diverse deserturi, deoarece au multe calorii.
Mai bine amestecă puţină miere cu cacao pentru un sirop de ciocolată şi consumă-l cu moderaţie. De asemenea, dressing-urile pentru salate pe care le găseşti pe rafturile magazinelor ascund multe calorii. Este de preferat să optezi pentru un dressing simplu din ulei, lămâie şi sare. De asemenea, exclude din salata ta crutoanele!

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod