6 secrete ca să rezişti seara cu burta goală ca să nu te îngraşi

După o zi stresantă, relaxarea implică de multe ori și alimente nepotrivite, care te fac să te simți mai bine dar te îngrașă. Dacă vrei să-ți controlezi poftele fără frustrări majore care îți pot strica starea de spirit și te împiedică să ai o seară bună, încearcă 6 secrete ca să rezişti seara cu burta goală ca să nu te îngraşi.
După o zi stresantă, relaxarea implică de multe ori și alimente nepotrivite, care te fac să te simți mai bine dar te îngrașă. Dacă vrei să-ți controlezi poftele fără frustrări majore care îți pot strica starea de spirit și te împiedică să ai o seară bună, încearcă 6 secrete ca să rezişti seara cu burta goală ca să nu te îngraşi.

1. Controlează-ți glicemia de-a lungul zilei


Cea mai bună modalitate de control a glicemiei sunt mesele regulate. Chiar dacă ții regim, este important să-i oferi corpului tău substanțe nutritive în mod regulat, pentru a evita excesele de seara, când nu mai poți suporta foamea.

Ia micul dejun la maxim 90 de minute după ce te-ai trezit, apoi mănâncă următoarele mese la un interval de maxim 5 ore.
O gustare mică și sănătoasă la fiecare 2 ore și jumătate este o soluție și mai bună.

2. Alege corect cina și momentul ei


Ca să nu mai suferi seara cu burta goală, este important să ții cont ce mânânci la ultima masa a zilei. Cea mai bună soluție sunt legumele bogate în fibre, care îți oferă senzația de sațietate pentru mai mult timp. Legumele de evitat sunt cele bogate în amidon: cartofi, fasole, porumb etc. Carnea de pește este mai sățioasă ca cea de pui, porc sau vită.

Dacă iei cina de obicei la ora 18, amân-o cu o oră și poți scăpa de foame până aproape de miezul nopții.

3. Găsește-ți o ocupație captivantă


Când te așezi în fața televizorului, poți ajunge să mănânci din plictiseală, risc ce scade atunci când ai o ocupație captivantă. Găsește-ți un hobby care să te țină ocupată seara.
Dacă te simți bine și ești stimulată, preocupată de o activitate plăcută, nu te vei mai gândi constant la mâncare și vei putea ignora burta goală mai ușor.

4. Elimină tentațiile din cămară


Cea mai bună metodă de a elimina riscul unui abuz alimentar seara este alegerea corectă a alimentelor pe care le cumperi. Când ai la dispoziție alimente bogate în grăsimi și sare, mai devreme sau mai târziu vei ceda tentației atunci când nu mai suporți senzația de burtă goală.

Când primești vizite, asigură-te că și musafirii tăi știu de obiceiurile tale alimentare și nu vor sosi cu dulciuri bogate în calorii.

5. Pregătește-ți gustări sănătoase


Dacă nu poți rezista seara fără nicio gustare, pregătește-ți din timp variante sănătoase. Când le vezi și le prepari, vor fi primul lucru ce îți vine în minte atunci când suferi de foame.
Nu e mai bine să mânanci fructe proaspete decât să aștepți până când foamea te chinuie atât de mult încât cedezi complet tentațiilor și comanzi o pizza?

Floricele de porumb ce sunt preparate în pungă, fără ulei, fie pe aragaz, fie la cuptorul cu microunde sunt o gustare săracă în calorii, care te poate ajuta să nu mănânci lucruri mult mai nepotrivite.

6. Bea apă sau ceai de plante


Hidratarea corectă nu este doar necesară pentru sănătatea ta, este și o soluție bună pentru a combate neplăcerea unei seri cu burta goală. Bea apă din belșug sau prepară-ți ceaiuri de plante neîndulcite, nici măcar cu miere. Lichidele îți umplu stomacul și diluează acizii gastrici care îți întețesc foamea seara. (Foto: iStockphoto)
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabriela pe 16 Mai 2012, 14:15
    ok

    totul pleaca de la stilul de viata ,cu multa miscare si o alimentatie sanatoasa ,i-ti recomand o dieta echilibrata cu integratori alimentari sau inlocuirea a doua mese pe zi una dimineata una seara ,multe lichide cel putin 1,5 /2 l pe zi .contacteaza-ma daca doresti mai multe informatii!!http://www.benesserea360.it/gabriela

    1
    0

  • mariana pe 5 Mai 2012, 17:59
    ecofit

    buna,in timpul sarcini m-am ingrasat cam mult 25 kg( nu alaptez,bebele are 9 LUNI ) si as dori sa slabesc,am si o problema cu tiroida care se afla sub tratament,endocrinologul mi-a recomandat sa slabesc, am inaltimea 1,57, greutate 76 kg. am o dieta a mea si mi-am achizitionat si 1 ecofit ca sa am rezultate mai rapide. am aflat de la cateva persoane ca este bun

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod