5 trucuri ca să faci alegerile corecte în supermarket şi să nu te îngraşi

Dacă vei ţine mereu în casă dulciuri, chipsuri şi diverse alte produse hipercalorice, riscul de a te îngrăşa este unul mai ridicat. Dr. Oz te învaţă cum să cumperi alimentele corecte ca să nu ai niciodată probleme cu greutatea!

Dacă vei ţine mereu în casă dulciuri, chipsuri şi diverse alte produse hipercalorice, riscul de a te îngrăşa este unul mai ridicat. Dr. Oz te învaţă cum să cumperi alimentele corecte ca să nu ai niciodată probleme cu greutatea!

 

Dulciurile pe care te încăpăţânezi să le cumperi cu gândul de a le ţine în casă pentru eventualele pofte de dulce nu sunt tocmai cea mai bună soluţie pentru cazurile în care îţi doreşti să scapi de câteva kilograme sau să previi creşterea în greutate. De multe ori tentaţia este mult prea mare şi, în plus, este foarte accesibil pentru tine să consumi toate acele produse hipercalorice, deoarece le ai la îndemână la orice oră din zi şi din noapte.

Potrivit celebrului Dr. Oz, moderatorul emisiunii "The Dr. Oz Show", cea mai bună soluţie ca să stai departe de produsele procesate şi pline de calorii din supermarket este aceea de a nu le cumpăra niciodată.

Ca să faci alegerile cele mai bune pentru sănătatea, dar şi pentru silueta ta, iată care sunt cele mai bune recomandări oferite de specialist:


1. Cumpără acele produse care au un minim de calorii
Dr. Oz îţi reomandă să alegi acele produse care sunt sărace în calorii, deoarece acestea sunt "topite" chiar din momentul în care le consumi. De exemplu, varza, ţelina, spanacul, salata verde sau orice alte legume cu frunze verzi sunt extrem de sărace în calorii, dar bogate în nutrienţi esenţiali pentru sănătatea organismului. Atunci când faci cumpărăturile săptămânale este de preferat să cumperi o varietate de legume şi fructe în stare proaspătă pentru a le avea la îndemână. De asemenea, nu uita nici de legumele congelate care sunt proaspete şi se prepară foarte repede.

Cumpără mai des: salată verde, spanac, pătrunjel, varză, ţelină, ridichi, conopidă, broccoli, spanac congelat, fasole verde congelată, mazăre congelată.


2.
Cumpără proteine care accelerează metabolismul

Potrivit specialistului, proteinele slabe constituie cea mai bună alegere pentru a avea un metabolism mai alert. Regula pe care o respectă Dr. Oz este aceea de a alege produsele proteice deschise la culoare, deoarece acestea sunt cele mai sărace în grăsimi şi te vor ajuta să slăbeşti. Printre cele mai recomandate proteine slabe sunt: peştele cu carnea albă, proteinele din zer şi albuşul de ou. Sfatul specialistului este de a alege peştele congelat cu piele, deoarece este mai proaspăt. Astfel, este de preferat să substitui carnea de pui cu cea de peşte din care poţi să mănânci fără să-ţi faci griji cu privire la siluetă.

Cumpără mai des: cod, zer, şalău, merluciu şi orice alt peşte care are carnea albă şi consumă albuşuri de ou.
Cumpără mai rar: carne de pui, piept de curcan, carne de vită, carne de porc.


3.
Evită cerealele, pastele, pâinea

Mai bine evită raionul cu produse de panificaţie sau paste, deoarece nu sunt recomandate atunci când vrei să slăbeşti. Dr. Oz avertizează că indiferent de calitatea cerealelor, acestea nu sunt recomandate atunci când ai probleme cu depunerile de grăsime în zona abdominală. Specialistul recomandă popcornul simplu, făcut în casă (nu cel pentru microunde) atunci când ai poftă de o gustare crocantă şi sărată.

Cumpără rar: cereale, paste, pâine, biscuiţi, orez, cartofi.


4. Evită sucurile carbogazoase!
Persoanele care obişnuiesc să consume cu regularitate sucuri carbogazoase adună kilograme în plus, însă fără să bănuiască faptul că tocmai acele băuturi pline de zahăr ar fi cauza numărul 1. Dr. Oz avertizează că pe lângă zahărul rafinat, mai există şi alte produse pe care ar trebui să le consumăm cu moderaţie: siropul de agave, apa de cocos, sucul de fructe (chiar şi cel 100% natural), băuturile energizante.


Cumpără mai des: apă plată şi ceai verde.
Cumpără mai rar: sucuri, băuturi energizante, lapte.


5. Evită shake-urile şi batoanele proteice
Dr. Oz avertizează că batoanele proteice şi diversele shake-uri cu pudre proteice sunt mai periculoase pentru siluetă decât multe dulciuri. Aceste produse sunt pline de zahăr, grăsimi şi, prin urmare, pot favoriza creşterea în greutate.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod