3 sfaturi false și nocive despre slăbit pe care le-ai primit până acum: E timpul să renunți la ele!

Majoritatea femeilor au simțit, cel puțin o dată în viață, dorința de a slăbi, de a se îngrășa, de a scăpa de vergeturi sau de celulită.
Pentru a avea un corp perfect, dupa standardele societatii, ele au fost si sunt in continuare gata sa aplice orice metoda.

Probabil ca si tu te regasesti in descrierea de mai sus. Din pacate, foarte multe femei dezvolta o relatie nesanatoasa cu trupul lor, implicit cu mancarea pe care o consuma. Motivele pot oscila de la replici dureroase primite in copilarie sau adolescenta, pana la anumite complexe fizice si convingeri toxice in legatura cu propriul corp.

Astfel, la un moment dat, isi fac aparitia in scena dietele drastice, care te obliga sa renunti la tot ce iti place in materie de preparate si te determina sa te chinui, pentru o perioada de timp, doar pentru a te incadra in standardele superficiale de frumusete.

Iar cand crezi ca ai depasit capcana dietelor extreme, risti sa cazi in alta capcana la fel de periculoasa.
Este vorba despre recomandarile care, la inceput, par profesioniste si rationale, insa sunt la fel de periculoase ca slabitul rapid, prin diete fulger.

Top 3 idei false si nocive despre slabit care trebuie sa dispara


1. Trebuie sa renunti total la anumite alimente


Painea ingrasa, cartofii ingrasa, dulciurile ingrasa! La acest capitol, „vinovatii” principali sunt, pe langa cei mentionati, si pastele fainoase sau orezul. Multe persoane, ba chiar si unele acreditate ca experti in nutritie, incurajeaza femeile sa priveasca aceste alimente ca pe niste inamici de temut.

Orice ai auzit pana acum, uita! Niciun aliment, pe cont propriu, nu te va ingrasa.
Vei creste in greutate doar atunci cand consumi alimente in exces. Bineinteles ca 5 banane consumate zilnic ingrasa, insa o banana pe zi nu a ranit niciodata pe nimeni. Este valabil in cazul oricarui alt aliment.

Eliminarea totala a unui aliment sau a unei grupe alimentare din dieta nu este numai inutila, ci si nociva. Organismul are nevoie de o gama completa de macronutrienti, asa ca excluderea totala a carbohidratilor sau a grasimilor nu este o solutie sanatoasa pe termen lung. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod