3 idei ușoare și delicioase de mic dejun pentru femeile de peste 60 de ani

Potrivit experților, mâncarea oferă corpului uman ceea ce are nevoie pentru a funcționa. Atunci când alegem alimentele corecte, sănătatea noastră este într-o stare mai bună.
Dar dacă îi dă organismului nostru mâncarea greșită, dezvoltăm probleme de sănătate, care ne pot pune în pericol viața. Având în vedere că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, rețetele potrivite pentru această parte a zilei pot juca un rol semnificativ în asigurarea necesarului de nutrienți și energie pentru organism. Iată câteva idei ușoare și delicioase de mic dejun pentru femeile de peste 60 de ani!

Ce rețete de mic dejun pot încerca femeile de peste 60 de ani?


Nutriționiștii sunt de părere că femeile de peste 60 de ani trebuie să aleagă alimentele naturale și organice cu un conținut ridicat de substanțe nutritive, în comparație cu cele vândute la supermarket. Atunci când faci cumpărăturile, încearcă să alegi fructele și legumele care au culori mai puternice sau mai întunecate, deoarece conțin mai mulți nutrienți.
În plus, la micul dejun poți încerca shake-uri cu orice care conține proteine, la prânz poți alege o salată și nuci, iar la cină supe ușoare și legume. Mâncarea poate face magii când vine vorba de sănătate, mai ales după vârsta de 60 de ani. Cel mai important, gândește-te întotdeauna ce să alegi, deoarece corpul tău îți va spune ce își dorește și ce nu. Iată ce rețete de mic dejun pot încerca femeile de peste 60 de ani!

Banana split cu fulgi de ovăz


Ingrediente

1/2 banană tăiată felii
1/3 cană de fulgi de ovăz uscați
1/2 cană de iaurt înghețat
1/8 linguriță de sare
3/4 cană cu apă foarte fierbinte

Mod de preparare

Folosește un bol pentru a amesteca fulgii de ovăz cu sarea și apa. Apoi, lasă la cuptorul cu microunde la temperatură mare timp de 60 de secunde și amestecă iar compoziția.
Mai lasă la cuptorul cu microunde timp de încă 60 de secunde și amestecă. Lasă pentru o ultimă dată la cuptorul cu microunde pentru 30-60 de secunde și amestecă. La sfârșit, adaugă feliile de banană și iaurtul înghețat.

Parfait cu iaurt grecesc


Ingrediente

3 căni cu iaurt grecesc
4 lingurițe de miere
28 de felii de clementine
1 linguriță de extract de vanilie
1/4 cană cu fistic fără sare, sfărâmat

Mod de preparare

1. Combină vanilia cu iaurtul într-un castron și adaugă 1/3 din compoziție în 4 pahare pentru parfait. Apoi, adaugă în fiecare pahar 1/2 linguriță de miere, fistic și 5 felii de clementine.

2.
Adaugă restul de amestec de iaurt, apoi câte 2 felii de clementine, 1/2 linguriță de miere și restul de fistic. 

Mic dejun cu banane și semințe de floarea-soarelui


Ingrediente

2/3 cană cu apă
1/3 cană cu fulgi de ovăz
1 banană tăiată
1 lingură de semințe de floarea-soarelui
1 linguriță de miere

Mod de preparare

Combină 2/3 cană de apă cu fulgii de ovăz într-un bol, apoi lasă la cuptorul cu microunde pentru 6 minute, la temperatură mare. Amestecă și lasă deoparte pentru 60 de secunde.

Presară semințele de floarea soarelui și adaugă feliile de banane și mierea. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod