Cum să scapi de petele pigmentate cauzate de bătrânețe de pe mâini

Vârsta schimbă aspectul fiecărei persoane într-un mod unic. Unii aleg să lupte activ împotriva părului alb și a ridurilor, în timp ce alții acceptă procesul îmbătrânirii cu un zâmbet pe față.
Unul dintre semnele îmbătrânirii este reprezentat de petele pigmentate de pe mâini. Mai jos vei afla dacă acestea reprezintă o amenințare pentru sănătate și dacă pot fi eliminate sau nu.

De ce apar petele pigmentate de pe mâini?


Petele cauzate de îmbătrânire sau lentigo sunt mici formațiuni benigne de formă convexă sau plată. Cel mai adesea sunt maro închis, maro sau gri. Aceste pete pigmentate apar de obicei pe suprafețele pielii expuse la soare: față, gât, partea exterioară a brațelor și umeri. Îmbătrânirea și expunerea la radiațiile ultraviolete duc la o producție excesivă de melanină, pigmentul pielii responsabil pentru culoarea sa.
De asemenea, poate fi un rezultat al dezechilibrelor hormonale, a lipsei de vitamine sau a bolilor tractului gastro-intestinal. Cu toate acestea, medicii nu sunt întotdeauna capabili să determine cauza exactă a apariției acestor pete închise la culoare. De obicei, încep să apară după vârsta de 50 de ani, iar în cazuri rare de la 40 de ani.

Cât de nocive sunt petele pigmentate pentru sănătate?


Având în vedere că aceste pete sunt benigne, acestea nu reprezintă de regulă un risc pentru sănătate și rareori cauzează probleme, în afară de cele estetice. Dar dacă petele încep să se întunece, sângerează sau cresc în dimensiune, este mai bine să consulți părerea unui dermatolog.

Cum să scapi de petele pigmentate de pe mâini?


Petele acestea nu sunt periculoase, așa că nu necesită tratament în mod normal. În plus, vor apărea din nou.
Cu toate acestea, există câteva modalități de a elimina formațiunile închise la culoare, pentru un aspect al pielii mai frumos.

1. Tratament cu laser 


Procedura permite îndepărtarea petelor de vârstă și oferă un rezultat durabil în doar câteva sesiuni. Cu toate acestea, petele se pot închide la culoare sau face coajă pentru o vreme, dar aceasta este doar o etapă temporară.

2. Tratament chirurgical


Medicul îndepărtează petele cu un bisturiu, sub anestezie locală. Cu toate acestea, intervenția chirurgicală poate lăsa cicatrici în urma sa și poate afecta țesutul adiacent. 

3. Peeling chimic


Un specialist îndepărtează stratul exterior al pielii, astfel încât să se poată dezvolta altul. Cu toate acestea, persoanele cu pielea sensibilă ar trebui să evite această procedură.

4. Crioterapie


Petele de vârstă sunt eliminate prin expunerea la azot lichid. Cu toate acestea, trebuie să apelezi la un profesionist, deoarece o procedură prost efectuată poate dăuna țesuturilor sănătoase. 

Poți folosi și fond de ten, dar acesta nu este la fel de eficient și doar ascunde problema.

Nu uita să îți protejezi pielea de razele ultraviolete, să folosești protecție solară și să porți întotdeauna pălării și haine care îți acoperă umerii.
Ai grijă de sănătatea și de aspectul tău! În plus, nu ar trebui să îți fie frică de îmbătrânire, deoarece viața este interesantă la orice vârstă. Trebuie doar să ai grijă de tine mereu, indiferent ce vârstă ai avea.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod