De ce au persoanele în vârstă respirația urât mirositoare

Vârsta înaintată vine cu o mulțime de schimbări ireversibile în ceea ce privește aspectul și sănătatea oamenilor. Unele schimbări nu sunt deloc plăcute, iar printre acestea se numără și respirația urât mirositoare.

Care sunt motivele pentru care persoanele în vârstă au respirația urât mirositoare?


1. Infecții orale


Odată cu înaintarea în vârstă, starea dinților se deteriorează. Plăcile dentare și resturile alimentare înmulțesc bacteriile, ceea ce duce la apariția diferitelor infecții, cum ar fi gingivita, parodontita. Pentru a te asigura că nu suferi de o infecție orală, trebuie să-ți programezi o vizită la dentist.

2. Gură uscată


Saliva este un ajutor excelent când vine vorba de procesarea alimentelor, reducerea numărului de bacterii și umezirea cavității bucale. Cu toate acestea, în timp, producția glandelor salivare scade, ajungând la o cantitate insuficientă de salivă.
Iar gura uscată duce la apariția respirației urât mirositoare.

3. Proteze dentare


Multe persoane în vârstă folosesc proteze dentare complete sau parțiale. Cu toate acestea, utilizarea prelungită sau necorespunzătoare poate provoca inflamarea țesuturilor, ducând la apariția respirației urât mirositoare.

Simptome


Mirosul neplăcut poate fi primul indiciu că trebuie consultat un specialist. Respirația neplăcută poate fi provocată și de alte boli, cum ar fi diabetul zaharat, afecțiunile tractului gastro-intestinal și insuficiența renală. 

Persoanele în vârstă care suferă de Alzheimer sau Parkinson ar putea să uite să-și perieze dinții sau pur și simplu nu pot face acest lucru.
Prin urmare, acestea necesită ajutor pentru a-și menține o bună sănătate orală.

Ce ar trebui să faci?

Înainte de a încerca să scapi de respirația urât mirositoare, ar trebui consultat un doctor pentru a afla cauza. De asemenea, ar trebui să faci următoarele lucruri:

- vizitează medicul dentist și asigură-te că protezele nu au probleme și că folosești mereu produse speciale de curățare;

- bea mai multe lichide pentru a evita uscarea gurii;

- spală-te pe dinți de cel puțin 2 ori pe zi, după trezire și înainte de culcare;

- folosește ață dentară pentru a curăța locurile greu accesibile de resturile alimentare;

- curăță ușor gingiile.

În cele din urmă, mergi la dentist de cel puțin două ori pe an, pentru a preveni eventualele probleme și pentru a afla cauza respirației urât mirositoare.
În acest fel, te poți asigura că poți apela la modalitățile corecte de a scăpa de problemă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod