12 obiceiuri simple care te ajută să fii mai slabă și mai sănătoasă

 

5. Începe ziua cu proteine

Alimentele bogate în proteine au capacitatea de a reduce nivelul grelinei, denumit și hormonul foamei. De aceea este foarte important să începi ziua cu un mic dejun care conține ouă, piept de pui sau iaurt grecesc, alimente proteice care te vor ajuta să rămâi sătulă până la masa de prânz. 


6. Plimbă-te câte 2 minune din oră în oră

Dacă ai un job care necesită statul prelungit pe scaun este foarte important să respecți această regulă: ridică-te după fiecare oră și plimbă-te câte 2 minute. 

7. Nu mânca niciodată snacks-uri din pungă

Dacă le mănânci direct din pungă nici măcar nu realizezi cât de mult ai mâncat, înfulecând totul în 5 minute. În schimb, poți să le pui într-un castron mai mic, lucru care te va ajuta să porționezi aceste gustări care sunt concentrate și cu multe calorii.


8. Folosește regula de ”10 minute”

Dacă vrei să te culci mai devreme, încearcî să te pui în pat cu 10 minute mai devreme decât ora ta de somn. Dacă vrei să te apuci de yoga sau să faci exerciții, dar nu găsești niciodată timp, începe cu 10 minute pe zi.
Toată lumea are 10 minute pe zi libere!


9. Mesele principale trebuie să fie consistente

Un studiu arată că porțiile mari de alimente bogate în apă constituie alegerile cele mai bune, deoarece dau senzația de sațietate și împiedică mâncatul în exces. Prin urmare, este mult mai bine să consumi o salată mare decât un pumn de nuci dacă vrei să simți că ai mâncat ceva. 


10. Redu consumul de zahăr

Cea mai bună soluție este aceea de a evita să pui zahăr în băuturile pe care le consumi pe parcursul zilei, fie că este vorba despre cafea sau ceai. Dacă este foarte dificil, încearcă să reduci la jumătate cantitatea folosită. 


11. Consumă băuturi calde

Aceste băuturi încetinesc procesul de îmbătrânire, ajută digestia, accelerează arderile grăsimilor și  îmbunătățesc circulația sângelui. Consumă o cană cu ceai cald sau apă caldă cu 30 de minute înainte de o masă principală. 


12. Nu te spăla pe dinți imediat după masă

Specialiștii nu recomandă spălatul dinților imediat după masă, deoarece acest obicei afectează smalțul dentar. Cel mai bun moment ca să te speli pe dinți este la o jumătate de oră după ce ai servit masa. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod