Alimente care stimuleaza metabolismul

12 alimente care stimulează metabolismul. Nu trebuie să-ţi lipsească din frigider!

Alimente care stimuleaza metabolismul

7. Apă cu lămâie

Începe fiecare dimineaţă cu un pahar mare plin cu apă şi zeamă de lămâie. Vitamina C reduce nivelul cortizolului, iar o hidratare corectă a organismului împiedică balonarea. De asemenea, acest obicei va stimula metabolismul şi arderea grăsimilor pe parcursul zilei.

8. Broccoli

Este o legumă care nu trebuie să-ţi lipsească din meniu, deoarece conţine indole-3-carbinol, un compus puternic antioxidant care are efect anticancerigen şi împiedică depunerea grăsimilor. Consumă-l cât mai simplu preparat la aburi sau adaugă-l la final în ciorbe (tăiat mai mărunt).

9. Carnea de pui şi de curcan

Potrivit cercetărilor, femeile care-şi asigură 30% din calorii din proteine căntâresc mai puţin decât cele care nu consumă o cantitate suficientă de proteine. Potrivit specialiştilor, carnea de pui şi curcan fără hormoni este o sursă excelentă de proteine şi o poţi consuma alături de legume/verdeţuri dacă vrei să slăbeşti.

10. Somonul

Furnizează un aport însemnat de grăsimi omega-3 care sunt esenţiale pentru sănătate, dar şi pentru o siluetă de vis. Aceste grăsimi sănătoase stimulează metabolismul şi favorizează arderea grăsimilor.

Astfel că dacă vrei să slăbeşti nu exclude grăsimile sănătoase din alimentaţia ta zilnică!

11. Roşiile

Roşiile gătite cu usturoi constituie o combinaţie câştigătoare, având un puternic efect de stimulare a metabolismului. De asemenea, se ştie că licopenul din roşii şi alicina din usturoi sunt două substanţe cu un puternic efect anticancerigen. Un motiv în plus să consumi cât mai des această combinaţie pentru paste integrale, orez integral, quinoa, mei.

12. Merele

Se consumă cu coajă, deoarece tocmai fibrele din coajă stabilizează nivelul glicemiei în sânge şi fac din mere o gustare sănătoasă. Merele, alături de pere şi fructele de pădure se numără printre fructele care pot să fie consumate în siguranţă atunci când vrei să slăbeşti, însă fără să exagerezi cu cantităţile. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod