Mic dejun

4 reguli de care să ţii cont la micul dejun dacă vrei să slăbeşti

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să iei micul dejun la scurt timp după ce te-ai trezit. Aceste reguli te vor ajuta să slăbeşti!
S-a demonstrat de nenumărate ori că persoanele care nu sar peste micul dejun slăbesc mai uşor şi reuşesc să se menţină la o greutate corporală normală. Trebuie să îţi intre în obicei acest ritual şi să nu sari niciodată peste micul dejun! Vei constata curând că slăbeşti mai uşor, deoarece metabolismul tău devine mai alert şi, în plus, nu vei sta nemâncată până la prânz când eşti în stare să mănânci orice.

Există patru reguli de bază de care să ţii cont la micul dejun dacă vrei să slăbeşti:


1. Mănâncă la scurt timp după ce te-ai trezit

Nu lăsa să treacă orele până să iei un mic dejun sănătos! Acesta este primul pas greşit pe care-l faci în fiecare dimineaţă şi îţi pui singură piedici în dietă. Potrivit specialiştilor, micul dejun trebuie luat la scurt timp după ce te-ai trezit.
De ce este atât de important acest lucru? Pentru că îi dai un impuls metabolismului şi el va funcţiona bine toată ziua, iar dacă laşi să treacă prea multe ore vei ajunge să-ţi fie foarte foame şi vei decala orele la care mâncai de obicei prânzul şi cina.

Prin urmare, nu lăsa să treacă mai mult de o oră din momentul în care te-ai trezit până când te aşezi la masă ca să iei micul dejun!


2. Alege un mic dejun săţios

În loc să mănânci un covrig, un croissant sau cereale dulci cu lapte este de preferat să alegi alimente săţioase şi nutritive. Acest lucru îţi va garanta că nu vei simţi senzaţia de foame până la prânz! Astfel riscul de a lua mai multe gustări şi de a alege numai alimente nesănătoase va fi unul mult mai mic.
Un mic dejun hrănitor trebuie să conţină fibre, proteine, carbohidraţi complecşi. Fără zahăr la micul dejun!

Omleta cu ciuperci şi verdeţuri, terciul de ovăz/quinoa/amarant cu nuci/mere, smoothie cu spanac/iaurt grecesc/afine/unt de arahide, toast cu unt de arahide şi banane, ouă fierte cu avocado şi pătrunjel sunt câteva idei pentru un mic dejun echilibrat şi sănătos.


3. Consumă proteine de origine animală sau vegetală

Acestea vor conferi o senzaţie de saţietate şi astfel nu vei fi tentată să mănânci foarte mult pe parcursul zilei. În plus, vei face alegeri mai sănătoase.



4. Ai grijă la porţii

Un mic dejun săţios nu înseamnă că trebuie să consumi cantităţi exagerate de mâncare. Alege alimente hrănitoare, însă ai grijă să nu faci excese, deoarece te vei simţi prea plină de la prima oră a dimineţii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod