Alimente care stimuleaza metabolismul

12 alimente care stimulează metabolismul. Nu trebuie să-ţi lipsească din frigider!

Iaurtul grecesc, avocado şi afinele sunt câteva dintre alimentele care stimulează metabolismul. Fă-ţi o listă cu superalimente şi include-le în fiecare săptămână în regimul tău alimentar!
Un metabolism alert te ajută să slăbeşti sănătos. Alimentele pe care le consumi au un impact semnificativ asupra modului în care funcţionează sistemul digestiv, favorizând sau împiedicând absorbţia grăsimilor şi a nutrienţilor importanţi.

Un truc simplu simplu care te ajută la slăbit este de a include aceste alimente care stimulează metabolismul în alimentaţia ta zilnică. Aceste alimente sunt recunoscute pentru faptul că stimulează arderea grăsimilor şi, în plus, sunt ingrediente sănătoase de care corpul tău are nevoie pentru a funcţiona corect.


Iată ce nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta dacă vrei să slăbeşti:



1. Iaurtul grecesc

Are un conţinut extrem de ridicat de proteine şi probiotice, o combinaţie care conferă saţietate şi împiedică apariţia simptomelor neplăcute cauzate de balonare. Este o gustare potrivită înainte sau după un antrenament, precum şi o opţiune excelentă pentru micul dejun alături de cereale integrale şi fructe de pădure. Prin urmare, iaurtul grecesc este unul dintre acele alimente care stimulează metabolismul şi te ajută să slăbeşti sănătos.

 

2. Afinele

Aceste fructe miraculoase sunt foarte sănătoase şi un adjuvant important pentru persoanele care doresc să slăbească. Potrivit specialiştilor, afinele au un efect puternic de ardere a grăsimilor, împiedicând astfel depunerea lor.

Poţi să le foloseşti proaspete sau congelate în smoothie-uri, salate sau în terciul de ovăz de la micul dejun.

3. Avocado

Este un sursă excelentă de grăsimi sănătoase care te ajută la slăbit. Consumă câte un sfert de avocado în fiecare zi pentru a stimula metabolismul să ardă mai multe grăsimi.

4. Ceaiul verde

Studiile arată că persoanele active care au consumat câte 4 ceşti de ceai verde pe zi timp de 3 luni au slăbit mai mult în zona abdomenului decât cei care au optat pentru cafea.

5. Ciupercile

Au un conţinut ridicat în vitamina D şi au fost recunoscute pentru faptul că reduc depunerile de grăsimi în cazul femeilor aflate la postmenopauză. Le poţi folosi pentru omleta de la micul dejun, în tocăniţe, sosuri pentru paste integrale sau salate.

6. Cereale integrale încolţite/germinate

Pâinea făcută din cereale încolţite/germinate conţine enzime care se produc în timpul germinării şi ajută la o mai bună digestie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod