10 vitamine care te ajută să slăbeşti şi să ai o siluetă de invidiat

Indiferent dacă alegi să le consumi direct din legume şi fructe sau dintr-un complex de multivitamine, există câteva vitamine cu un rol benefic deosebit în procesul de slăbire. Află care sunt cele mai importante 10 vitamine care te ajută să slăbeşti.
Indiferent dacă alegi să le consumi direct din legume şi fructe sau dintr-un complex de multivitamine, există câteva vitamine cu un rol benefic deosebit în procesul de slăbire. Află care sunt cele mai importante 10 vitamine care te ajută să slăbeşti.

Când începi un regim de slăbire, asigură-te că nu elimini din alimentația ta vitaminele importante, ce te pot ajuta în încercarea ta de a scăpa de greutatea pe care nu ți-o dorești. Efectul cel mai puternic îl poți obține atunci când obții vitaminele necesare și din alimente și din suplimente.

Complexul de vitamine B

Cel mai important rol în slăbire îl joacă complexul de vitamine B, dintre care cele șapte vitamine necesare pentru orice dietă sunt: vitamina B1 (tiamină), vitamina B2 (riboflavină), vitamina B3 (niacină), vitamina B5 (acid pantoteic), vitamina B6 (piridoxină), vitamina B8 (acid ergandenilic) si vitamina B12 (cianocobalamina).

Secretul vitaminelor B este faptul ca acționează cel mai bine împreună.
Din acest motiv, vitamina B12 injectabilă nu are întotdeauna efectele promise în scăderea în greutate dacă suferi de o deficiență a unor alte tipuri de vitamine B.

Functionarea optimă a glandei tiroide, de care poate depinde greutatea ta, este asigurată de vitaminele B2, B3 si B6. Nivelul de hormoni produs de tiroidă poate avea un efect decisiv în modul în care funcționeaza metabolistul tau. In plus, vitamina B2 ajută corpul să utilizeze mai ușor rezervele de energie stocare sub forma depozitelor de grăsime.

Vitamina B1 grăbește conversia carbohidraților în energie, astfel încât depunerile de grăsime sunt mai mici, în timp ce vitamina B6 are un efect puternic de stimulare a pancreasului pentru producerea enzimelor necesare unei digestii optime.

Asigură-te că incluzi un complex de vitamine B în alimentația ta zilnică, dar apelează și la multivitamine ce conțin toate vitaminele B ce te ajută să slăbești.

Vitamina E

Găsită adesea în alimente bogate în grăsimi monosaturate, vitamina E (tocoferol) are o funcție importantă în menținerea metabolismului la un nivel corespunzător.
În absența ei, grăsimile sunt consumate mai greu, iar vitamina E are și efecte benefice asupra pielii tale.

Vitamina D

Un nivel corespunzător de vitamina D (calciferol) în organism ușurează eforturile de eliminare a kilogramelor în plus. În cazul deficienței, încercarea de slăbire are un succes mai redus.

Vitamina C

Cu un rol important in absorbția altor vitamine, dar și a mineralelor, vitamina C (acid ascorbic) ajută corpul să obțină necesarul de fier și acid folic, contribuind astfel la accelerarea metabolismului și la oxigenarea corectă a sângelui.

Minerale necesare pentru absorbția corectă a vitaminelor

Mineralele pot juca un rol la fel de imporant în organism pentru slăbire, prin contribuția lor la procesul de asimilare al vitaminelor.
Calciul are chiar un rol activ in scaderea depozitelor de grasime, în timp ce cromul contribuie in mod eficient la procesarea carbohidraților și a grăsimilor. Zincul suplimentează efectele complexului de vitamine B, în timp ce manganul susține vitaminele și accelerează metabolismul.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • irina pe 16 Iul 2015, 16:27
  Vitaminele in dieta

  Vitaminele si minerealele nu numai ca te vor ajuta in perioada dietei , dar si in viata de zi cu zi. Am avut norocul dupa multe incercari sa gasesc in sfarsit un complex de vitamine de calitate superioara special destinate perioadelor de detox sau dieta. Asa am recapatat energia si puterea si am reusit sa slabesc 12 kilograme fara sa ma simti obosita.

  0
  0

 • irina pe 19 Mar 2015, 17:33
  Vitaminele si cura de slabire

  In sfarsit un comantariu referitor la acest subiect. Foarte adevarat si eu sunt cu totul deacord cu vitamine care te ajută să slăbeşti . Bineinteles sa nu se depasesca masura ca apoi devin periculoase. Eu toate dietele mele le-am conceput pe acest principiu si rezultatele sunt foarte bune.

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod